Udruge podržale Vidića i oštro osudile istupe Čapljinske neovisne stranke

ljubuski.info

"S današnjeg sastanka Koordinacija udruga proisteklih iz domovinskog rata općine Čapljina upućujemo priopćenje za javnost u kojem najoštrije osuđujemo laži iznesene na javnim nastupim gosp. Pere Previšića i gosp. Mirka Vasilja - Čapljinska neovisna stranka - Čapljina u srcu (ČNS), a što je kulminiralo u TV emisiji Bujica", poručili su predsjednici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Općine Čapljina, na čiju je inicijativu održan sastanak s načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem, povodom aktualne situacije u ovoj općini.

Sastanku su nazočili Jakiša Šimović - stožerna Udruga za zaštitu identiteta i hrvatskih nacionalnih interesa, Bariša Šiljeg - Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, Dragan Dragičević - Udruga političkih zatvorenika, Pero Zekušić - Udruga veterana Domovinskog rata, Križan Šimović - Udruga domobrana Domovinskog rata Domobran 92, Josip Azinović - Udruga maloljetnih dragovoljaca, Davor Đugum - Udruga pripadnika postrojbe HVO "Ludvig Pavlović" i Željko Matić - Udruga nositelja ratnih odličja.

Osuda medijskih istupa

"Mi predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čapljina intenzivno svjedočimo lažima i napadima na lokalnu vlast i načelnika općine dr. Smiljana Vidića. Medijska haranga je poglavito eskalirala u zadnjih 10-ak dana kada se lažima nastoji diskvalificirati lokalna vlast i prvi čovjek naše lokalne vlasti", istaknuli su predstavnici udruga.

Dodali su da osjećaju potrebu istaknuti nekoliko važnih činjenica.
"Grobovi naših poginulih branitelja se obilaze tri puta godišnje - jednom na dan pogibije, drugi put 13.7., i treći je za Dan mrtvih. Gotovo u svakom našem selu postoji spomenik poginulim hrvatskim braniteljima gdje se održavaju Mise za poginule branitelje. Na izuzetno dostojanstven način se obilježava Obljetnica akcije Lipanjske zore hrvatske hercegovine. Kroz općinski proračun se pomažu i novčano kako naše Udruge tako i pojedinci, članovi Udruga.

Podrška načelniku Vidiću

Imajući sve ovo u vidu osjećamo potrebu da ovoj lokalnoj vlasti i načelniku dr. Vidiću damo punu potporu u njegovom radu kako do sada tako i u budućnosti.

Tim povodom samoinicijativno organizirali smo sastanak gdje se jasno ograđujemo od pojedinih predsjednika Udruga koje su svoje političke ambicije stavili ispred interesa Udruge koju predstavljaju i ispred interesa svih i poginulih i živih hrvatskih branitelja kao i hrvatskog naroda u BiH", istaknuli su predstavnici udruga.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić istaknuo je da je na današnji sastanak pozvan kao gost.
"Prije svega da kažem da je ovaj sastanak danas održan na inicijativu predsjednika Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Ja sam bio pozvan kao neka vrsta gosta jedino evo što se to događa u prostorima Općine, a ovdje imamo dovoljno prostora za takav sastanak. Naravno. razgovaralo se o ovim lažima koje se već pune dvije godine pričaju o lokalnoj vlasti u Čapljini, a koje su eskalirale u zadnjih deset dana, poglavito onaj dio koji i mene, a i predjsednike Udruga boli, a to je odnos prema Domovinskom ratu, prema braniteljima i prema svima onima s kojima smo bili od 1992. do 1995. godine. Mi smo danas sa ovog sastanka izašli sa jednim priopćenjem, a u priopćenju je sve jasno rečeno, i svi predsjednici Udruga su se složili sa tim priopćenjem", ističe načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Dodao je i kako je cijela priča je kulminirala TV emisijom "Bujica".
"Niz zbilja gnjusnih laži je rečeno, od čega dvije krupnije. Jedna da je lokalna vlast, odnosno ja kao načelnik, da sam obustavio davanje novčanih sredstava djeci poginulih branitelja i udruzi udovica poginulih branitelja. Kao prvo, udruga djece poginulih branitelja ne postoji. Ona nije registrirana, nema svoj pečat, nema ništa, prema tome ništa im se nije moglo niti obustaviti, jer još uvijek nisu formirani. Što se tiče udruge udovica poginulih branitelja, tu je stvar jasna. Ove udruge proistekle iz Domovinskog rata kao i svaka druga udruga spadaju u onaj dio kojeg mi nazivamo nevladin sektor. Iz općinskog proračuna se mogu izdvajati novci za nevladin sektor i izdvajaju se ali onog trenutka kada se neka od udruga, poglavito ako se to radi o predsjedniku udruge, počne aktivno baviti politikom čak na način da ide na listu bilo koje stranke to više nije nevladin sektor i tada iz općinskog proračuna po zakonu se ne smiju izdvajati sredstva toj udruzi. Rješenje je veoma jednostavno, ili da se predsjednik te udruge predstane baviti politikom ili da da ostavku na mjestu predsjednika", dodao je Vidić.

Jakiša Šimović optužio je Udrugu udovica za prekid suradnje s lokalnom vlasti i neispunjavanje financijskih obaveza.
"Najbitnije dvije stvari su ovdje su zašto je udruzi udovica Domovinskog rata i udruzi djece poginulih branitelja obustavljeno financiranje. Veoma jednostavno. Udruga udovica nije htjela napraviti financijsko izvješće, a Udruga djece poginulih branitelja nikad nije osnovana, ta udruga nema svoj pečat, ta udruga nije registrirana i ona je samo pod patronatom jedne udruge koja se ogradila od općinske vlasti", kazao Jakiša Šimović iz stožerne Udruga za zaštitu identiteta i hrvatski nacionalni interesi.

Članovi udruga Domovinskog rata nemaju šta tražiti na listama

"Ključ problema je taj što predsjednici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata nisu političke organizacije. Predsjednici Udruga nemaju što tražiti na političkim listama i da se bilo kojoj političkoj opciji opredijele. Oni trebaju raditi svoj posao i da se posvete svom članstvu i da vode brigu o njima, a ne da se bave politikom", poručio je Davor Đugum iz Udruge pripadnika postrojbe HVO "Ludvig Pavlović.

Punu podršku načelniku Vidiću dali su i iz Udruge nositelja ratnih odličja.
"Načelniku ovime dajemo punu podršku što se i vidi i jasno iz priopćenja za javnost. Dr. Vidić je sudionik rata, naš suborac i ograđujemo se od svih neistina i laži koje su upućene na njegov, ali i na naš račun", kazao je Željko Matić iz Udruge nositelja ratnih odličja.

Sastanku nije nazočio jedino predstavnik Udruge udovica poginulih branitelja, jer je ranije predsjednica Udruge poslala službeni dopis prema načelniku općine kojim kaže da prekida svaku moguću vezu s lokalnom vlašću u Općini Čapljina, što je bio razlog zbog kojeg ona danas nije bila pozvana na sastanak.

"Predsjednik HVIDRA-e Emil Buntić pozvan je na sastanak, ali nije se odazvao sastanku, a Udruga djece poginulih branitelja u Čapljini, koja se spominjala u medijima ne postoji i to je također predmet manipulacije onih koji žele manipulirati dakle takva udruga na području općine Čapljine ne postoji", poručeno je sa sastanka u Čapljini.

Podsjećamo, u Čapljini su odnosi između vlasti i dva vijećnika Čapljinske neovisne stranke - Čapljina u srcu (ČNS) postali zategnuti' nakon što je na prostorije trgovine namještaja Pere Previšića, inače vijećnika ČNS u OV Čapljina, bačena eksplozivna naprava, nakon čega je on fizički nasrnuo na načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića u njegovom uredu u zgradi Općine. Previšić je potom, zajedno s predsjednikom Čapljinske neovisne stranke Mirkom Vasiljem, optužio Vidića u emisiji "Bujica" da je nalogodavac napada na njega i njegov objekt.

bljesak.info

Glas naroda

Jakiša i Križane Šimoviću Božan vas iz groba proklinje a za vas druge nema riječi

Ljudi su dokumentirano dali podatke o prodatoj zemlji firmi koja je registrirana četiri mjeseca poslije e ako to nije za zatvor onda šta je a cijela Čapljina zna da se preko Križanove firme peru HDZ pare

udbaški obračun sa opozicijom nešto slično je bilo i u jlubuškom pogledajte ko vam je na burzi a ko vjećnik uhljebi rade na dva mista a narodu njemačka bauštela

Ovoliko udruga nevodi nicemu, vec samo jedni laju protiv drugih, a nacelnik vidic odabere njemu drazu i da joj para i oni ga hvale... Da ste ovoliko bili vatreni u ratu nebi nas sada svi gazili u ovoj BiH... Sve udruge treba zabraniti, koje su osnovane na temu rata... Narodu treba da radi i zivi, a ne da razbija glavu koje sta radio 45 ili 95...

Citat, Predsjednici udruga koje su svoje političke ambicije stavili ispred interesa Udruge koju predstavljaju i ispred interesa svih i poginulih i živih hrvatskih branitelja kao i hrvatskog naroda u BiH", istaknuli su predstavnici udruga.
Pa vi ste ti koji ste to napravili,ne samo u Čapljini već svugdje,jači ste od Tite sto se mandata tiče.

Pismo potpore spremno dođi i potpiši
Ako nećeš biće ti kao i Peri Previšiću

A raskokodakali se u onom studiju kod onoga narkomana rekao bi čovik pošteni ljudi, nosi vas đava manite, vlast se tako ne dobiva amateri , čisto sumnjam da će biti i demantija na bilo što ...i završila vam je politička karijera moji čapljinci.

Onaj bujica je najveći KOS ovac i Udbaš na čitsvom balkanu i nemogu da vjerujem da ono netko gleda i prati

J.a.z.a.v.a.c jedan jedini udbaš si ti jer si član udbaške stranke HDZ, samo što ti je mozak ispran pa ne možeš razmišljati nego moraš govoriti kako ti partija kaže.

Gledao sam bujicu i vidio neke argumente, koje nitko do sada nije demantirao. U navedenom priopćenju kažu samo da nje istina, bez iti jednog argumenta. Također kažu da su neke udruge ispolitizirane, a ja se pitam što je onda ovaj skup? Najveća uvreda u političkom kontekstu je nazvati nekoga hdz-ovcem, a viidim neki se bez imalo srama time ponose. Valjda to govori o njima. I vjerujte mi neće proći dugo vremena kada će se mnogi sramiti toj pripadnošću.

Sramota niste vi branitelji vi ste obični jazavci dabogda vam Čović svijeću palio [ * neprimjereno * ] [ * neprimjereno * ]čka

Udrugu udovica vodi žena koja nije ni osnovnu školu završila a dobila je diplomu da je završila ekonomsku školu. Kako će molim te lijepo napisat financijsko izvješće kad nema pojma o ničemu?

Dajte vi ljubuskoginfo objavite vidicev papir ako ikako morete
vi ste najbolji portal ako i ko more morete vi

Sve je rekao general Šiljeg dobro jutro Kolumbo a ovi Vidići Barbarići su izvršioci jedne jopovske politike koja vodi egzodusu

supruga od Vidića je RVI. seeeeerem vam se na udruge.

što niste pozvali i peru pa mu to u oči rekli, doša bi on, ser*nje.

Ljudi Capljina nema ni jednu firmu gora od ljubuskog a ovaj kriminalac je pokra sve ,ali dzaba niko nije uziva u ukradenom vrati se polako ... Oni su pokazali sve dokumentovani , a ovi nemaju nikakav papir, znaci krimi rad hdz udba zna se

Jakiša Šimović - stožerna Udruga za zaštitu identiteta i hrvatskih nacionalnih interesa, Bariša Šiljeg - Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, Dragan Dragičević - Udruga političkih zatvorenika, Pero Zekušić - Udruga veterana Domovinskog rata, Križan Šimović - Udruga domobrana Domovinskog rata Domobran 92, Josip Azinović - Udruga maloljetnih dragovoljaca, Davor Đugum - Udruga pripadnika postrojbe HVO "Ludvig Pavlović" i Željko Matić - Udruga nositelja ratnih odličja.Uglavnom svi ovi u udrugama imaju mjesecno uglavnom ne zasluzeni oko 1000 KM. I sve ce dati i napraviti da to ne izgube,ako treba i vjeru ce promjeniti da ne izgube povlastice.Nikad nista nisu radili i nikad nisu zivili od svog rada.Moraju cuvati HDZ jer im je to omogucava.Javljaju se da zastite nacelnika Vidica,zasto sute kada u elektru ,postu i druge firme zaposljavaju stranacke poslusnike a ne branitelje, Kada treba podrzati zaboravljene branitelje isto okrenu glavu,kada djeca i onih sto su ovu zemlju natopili krvlju i znojem zauvijek napustaju svoju rodnu grudu isto sute.Opravdano se pitamo sta se dogodilo sa nama i sa tim ljudima sto vode udruge i politiku,pa zar je sve na prodaju u ratu smo pobijedili evo sad u miru sve gubimo ,padosmo bez ispaljena metka.

Šta će reći ovi mahmujni za uplate Vidića Armijinim udrugama ili za ovu nepostojeću firmu koja je kupila zemljište vi ste gotovi pitanje je dana

Mi ga isto pridržavamo Smiljanu Fidiću.

skupili se bombaši drma im se stolica i privilegije a nemogu više htveom solit narodu mozak neda petrov vuče kradeze za uši on sam a internet i bujicu nemogu cenzurirat a nestalo im dinamita valjda za demokracku borbu

ovi u kradezeu su taman po školi za vodit pogrebno poduzeće ako itamo nebi pokrali sve

Sve ove udruge prvo čuvaju svoju [ * neprimjereno * ]cu i normalno Vidica.Hdz je proizveo ove udruge i dao im novčane naknade stalne mirovine.

Kaže Vidić da ne može davati potporu djeci poginulih branitelja jer nemaju registraciju a dao je firmi Neretva Energija 150 000 m četvornih građevinskog zemljišta u vrijednosti 2 milijuna KM iako nisu bili ni osnovani ni registrirani.Svaka čast Vidiću,pošteno.

Kunem se Apolonom lijecnikom,Asklepijem,Higijejom i Panakejom,svim bogovima j bozicama,zovuci ih za svjedoke,da cu po svojim silama i savjesti drzati ovu zakletvu i ove obaveze....etc....tako se nekad zakleo S.Vidic kao ljecnik i covik da ce sluziti coviku uz pomoc Boga
.... a cemu danas sluzi??????Sluzi djavlu s kojim se urotio protiv svoje hrvatske brace,....fuuuuj,fuuuuj [ * neprimjereno * ]ce ti i tvoja klika.Ima Bog iznad vas,iako ti i tvoji pokusavate izigravati bozanstva.Nece vam zdobrit, proklinju vas zivi,kao i oni koji su vam dali Hrvatsku drzavu,koju nemilosrdno rusite skupa sa postenima i neduznima.Ovi koji te podrzavaju su tvoji robovi koji nesmiju pisnuti i uvlace vam se u gu zicu,a oni koji se drznu nesto reci sto je istina odmah su u nemilosti i skoro gube zivote jer im tvoja mafija podmece expozije da ih unisti.Zivio Pero Previsic i Mirko Vasilj i nek ih Bog cuva i da snage u borbi protiv izdajica Hrvatskog naroda.

Udruge podržale Vidića i oštro osudile istupe Čapljinske neovisne stranke
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari