Branitelji ne vjeruju ni svojim generalima a pogotovo ne Vladi

ljubuski.info

Nakon dogovora u Vladi Federacije BiH, Koordinacija braniteljskih udruga i saveza u Federaciji odlučila je zamrznuti prosvjede bukući da je Vlada Federacija pristala tekst Zakona o izmjenama i dopunama zakona uputiti u parlamentarnu proceduru.
Time je, kako je kazano, ispunjen dio zahtjeva braniteljske populacije, zbog čega je odlučeno zamrzavanje prosvjeda, ali će Koordinacija pratiti poštuje li Vlada dogovorene rokove.

Nakon što je nazočnim braniteljima priopćena odluka o zamrzavanju prosvjeda, uslijedilo je bučno negodovanje, gdje su branitelji isticali kako premijeru i ministrima ništa ne vjeruju.

Jedan od zahtjeva bio je i da se nazočnim braniteljima obrati premijer Fadil Novalić, ali on to nije učinio. Pred branitelje je izašao resorni ministar Salko Bukvarević, ali, zbog općeg meteža, malo je tko imao priliku čuti što je imao za poručiti. Na ministrovu konstataciju da nije nadležan za isplate braniteljima, i da je to u resoru Ministarstva rada i socijalne politike, opet se čulo skandiranje "lopovi, lopovi".

Prosvjednici nisu imali riječi hvale ni za generale koji su sudjelovali u pregovorima, govoreći da su ih oni izdali.

Inače, mirnim okupljanjem pred Vladom FBiH branitelji su tražili su upućenje u parlamentarnu proceduru utvrđenog prijedloga Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju boraca u proteklom ratu.

Ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, najavili su kako će tražiti ostavku premijera FBiH Fadila Novalića i resornih ministara.

Bivši branitelji su, po tko zna koji put, poručili kako oni nisu socijalna kategorija, već da su svoje mirovine zaradili i da samo traže ono što im je oduzeto, a što im pripada.

Komentari

nikad

Branitelji ne vjeruju ni svojim generalima a pogotovo ne Vladi

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto