Vidić od MUP-a traži kažnjavanje bombaša

ljubuski.info

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić zatražio je, u pismu, koje je uputio ministru unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađanu Bevandi, ravnatelju županijske uprave policije Iliji Lasiću i načelniku Policijske uprave u Čapljini Mariju Zovki, da se rasvijetli posljednji incident u kojemu je bačena eksplozivna naprava na poslovni objekt u vlasništvu oporbenoga vijećnika Pere Previšića iz Čapljinske neovisne stranke - Čapljina u srcu.

Taj je potez uslijedio nakon što je Previšić upao u ured načelnika Vidića i fizički nasrnuo na njega, za što je dobio prekršajnu prijavu, ali i njegovih optužbi te ove političke stranke iz koje su iznijeli tvrdnje kako je bomba bačena zbog njegova političkog djelovanja u Općinskom vijeću.

Ubrzo je stigao i odgovor načelnika Vidića koji je objasnio kako je suvišno o tome govoriti, posebno zbog činjenice da Previšićeva stranka ima dvojicu od 25 općinskih vijećnika, dok pak HDZ BiH samostalno ima 60 posto, odnosno 15 vijećnika.
"Treba rasvjetliti ovaj događaj koji se dogodio, mislim na bacanje eksplozivne naprave, a ja sam uvjeren ako se riješi taj slučaj da će se riješiti i raniji slučajevi koji su se dogodili u posljednjih sedam do osam mjeseci u Čapljini. Uvjeren sam, a i mngoi dijele moje mišljenje, da je to djelo jedne te iste skupine koja na organiziran način nastoji zavesti nered na područje općine Čapljina i stvoriti osjećaj nesigurnosti. Zato kažem da je neobično važno da se ovo rasvijetili, a ja ću od svih onih koji su zaduženi za rješavanje ovih slučajeva, i od Policijske postaje i od Policijske uprave Čapljina, od ministra MUP-a HNŽ tražiti da angažiraju sve svoje snage da iskoriste sve znanje da bi se ovaj slučaj, kao i svi oni slični, riješili", poručio je Vidić novinarima okupljenima na konferenciji povodom nemilih događaja u Čapljini proteklog tjedna.

Dodao je i kako neredi nisu u interesu vladajućoj stranci u Čapljini.
"HDZ BiH u Općinskom vijeću Čapljina ima 15 vijećnika, a njegova Čapljinska neovisna stranka tek dva vijećnika. Dakle, nisu uopće politička konkurencija i zar je nama, kao apsolutnoj većini, potrebno bilo kakvo nasilje. Upravo suprotno, treba nam mirno i uredno okruženje jer želimo provoditi projekte na razvoju naše općine", poručio je tada Vidić.

Prema njegovim riječima, netko od Čapljine želi napraviti grad slučaj, kao što je urađeno sa Mostarom i Stocem.
"Ne mogu se oteti dojmu da mi sve ovo nekako miriše na Stolac. U Stocu je krenulo lagano, rušenjem spomenika, da bi na kraju Stolac postao grad slučaj, a znamo što se događalo na izborima i ponovljenim izborima. Netko očito želi da Čapljina psotane grad slučaj", kaže Vidić.

S druge strane, iz oporbenih redova su kazali kako je napad samo nastavak razračunavanja u Čapljini.

Podsjetimo, proteklog tjedna je, nakon istupa općinskog vijećnika Pere Previšića, u kojemu je tražio odgovore od Smiljana Vidića, na njegov stambeno-poslovni objekt bačena eksplozivna naprava, zbog čega je Previšić zajedno sa svojim sinom upao u ured čapljinskog načelnika i fizički nasrnuo na njega, što je Vidić prijavio Policijskoj upravi Čapljina.

Komentari

bombaš viče, uhvati bombaša

Smiljaniću popopokislo ti perje

je teško pogodit ko su bombaši pa bombali su u ljubuškom opozicijski portal

uskoro kradeze ide za savezom komunista u kumrovec a neki članovi idu malo u zenicu na popravak u željezaru

malo smješno kradeze se bogati a narod hercegovine se iseljava i siromaši

Nije smiješno već žalosno

na bujici sad govori bombardirani vjećnik opozicije u čapljini

kradeze se sada zove agencija za iseljavanje hrvata

kradeze i sda zajedno ugnjetavaju hrvacku opoziciju u općini čapljini

Ljudi moji sad sam gledao Bujicu i znao sam i prije da je HDZ na čelu sa Čovićem isto što i KPJ jer im je takav mentalni sklop,ali ovo što je rečeno u Bujici govori da su potpuno izgubili kompas i da idu otvoreno protiv hrvatskih osjećaja.Probudite se ljudi,probudite se prodane duše u HDZ-u!!!Bojite li se Boga?Bojite li se božje kazne?Ovo iz Čapljine govori da je sotona potpuno zavladao u HDZ-u!!!Znajte da će božji gnjev pasti i na vas i na vašu djecu ako nastavite.

Izgleda da Bog nema nikakvog drugog posla , nego da rjesava ljubuske marifetluke !...Treba redovno citati sve komentare ,i to je najbolji put da se shvati da ste - iozgubili kompas ! Da li cete i Vi , koji spadate u SVI , shvatiti !...Necete ! Vi ste izgubljeni slucajevi ! Zajedno izgubljeni - sa politicarima .

Ante ovo nije u Ljubuškom već u Čapljini tamo nema Tihe je li tako adzovci

Komentar gore kaže da će JDZ ići zajedno sa SK u Kumrovec.
Nije istina. Oni ne idu u Kumrovec.
Tuđman-Miloševiću (Karadjordjevo),
Boban-Karadžića (Trebinje),
Covic-Dodik (Banjaluka). Istorija se ponavlja. I vele da je istorija učiteljica života. Pa Ko nije naučio do sada, nije mu nikad kasno.

Vidić od MUP-a traži kažnjavanje bombaša

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari