Stečena prava pripadnika HVO-a u Hrvatskoj se neće mijenjati

ljubuski.info

Pripadnicima HVO-a koji su do sada ostvarili određena prava u Republici Hrvatskoj, ista se neće mijenjati, zaključeno je na sastanku ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda s izaslanstvom Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

Na sastanku, koji je održan u srijedu u Zagrebu, razgovaralo se o rješavanju statusa branitelja HVO-a u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Republike Hrvatske.

Nakon argumentirane i temeljite rasprave po svim pitanjima, vezano za branitelje i ostvarivanje njihovih prava u Republici Hrvatskoj, zauzet je načelan stav o mogućnostima reguliranja prava pripadnika HVO i prava članova obitelji pripadnika HVO.

Zaključeno je da se braniteljima pripadnicima HVO koji su do sada ostvarili prava, ista neće mijenjati.

Izaslanstvo HNS-a zahvalilo je ministru hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Tomi Medvedu i njegovim suradnicima na do sada učinjenom naporu u svezi iznalaženje rješenja da se prava branitelja pripadnika HVO-a riješe.

O svim otvorenim pitanjima zajednički će aktivno raditi predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i predstavnici branitelja HVO-a iz BiH, navodi se u priopćenju iz HNS-a BiH.

Glas naroda

Koliko ološa na samo jednoj slici. Pa ministre glazbeniče što ne kažeš kako ste se brukali ti i predstavnik jedne udruge hvo u Zagrebu? Sramote, ljudi vas prokužili i sada vam se smiju i kad vas vide muka im je.

Stečena prava pripadnika HVO-a u Hrvatskoj se neće mijenjati
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari