Tegeltija: Imamo političare koji su i optuženi i osuđeni

ljubuski.info

"Vidjet ćete u vremenu koje dolazi sve više i više postupaka u oblasti borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala. Ne mislim samo na političku korupciju. Problem i jeste što se borba protiv korupcije poistovjećuje samo s političarima. Ne možete mjeriti rezultate samo po tome da li su procesuirani čelnici političkih stranaka", izjavio Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća.

Stanje u Tužiteljstvu opisao je kao sređivanje sustava priznavši kako je u jednom trenutku postojao zastoj u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.
"Ponekad je potrebno 'provjetriti' unutar vlastitih redova kako bi se osposobio tim koji treba da se nosi sa svim tim problemima u društvu koje su u njegovoj nadležnosti. I naravno da, kada imate ljude koji bi morali biti čestiti i pošteni, a nađu se u postupcima, to izazove gorčinu i građani se pitaju kakvo nam je društvo", kazao je.

Naveo je kako građani trebaju znati da postoje neki tužitelji koji gone i te tužitelje i suce koji se eventualno ogriješe o zakonu.
"Znači, sustav nije zaštitio ni svoje pripadnike. Isti VSTV koji je birao suce i tužitelje koji su predmet disciplinskih i krivičnih postupaka, imenovao je i tužitelje i suce koje vode te iste postupke protiv njih, što govori da sustav iznutra funkcionira, čak i kada su u pitanju vlastiti pripadnici i ima mehanizme unutarnje samokontrole", kazao je, ali nije pristao na konstataciju da u Tužiteljstvu vlada kaos.

"Zašto bi to bio kaos kada u Tužiteljstvu imate 60 tužitelja i 300 zaposlenih, a protiv koliko se vodi postupak? Tri-četiri. Postoji nešto ovdje što moram reći: Prije nego što su suci i tužitelji postali dijelom disciplinskih postupaka, stalno se govorilo u Tužiteljstvu ne valja ovo ili ono, tužitelji su ovakvi ili onakvi. I sad, kad smo počeli sa sređivanjem sustava, što podrazumijeva određene rezove, određene postupke, opet, izgleda, ne valja. Nećete valjda reći da ne funkcioniramo zato što nastojimo riješiti ono što ne valja?", kazao je i dodao kako bi kaos bio bi se problemi skrivali.

Govoreći o velikim ribama, Tegeltija je kazao kako imamo političare koji su i optuženi i osuđeni.
"Samo u Unsko-sanskom kantonu imate i premijera i gradonačelnika koji su optuženi, čak mislim i osuđeni. Imali ste i u RS neke načelnike općina. To su visoki političari. Problem je što se pravi iskrivljena slika da se ništa ne radi zato što čelnici političkih stranaka nisu na optuženičkoj klupi. Ne kažem da ne postoji i tu problem, ali nije da se ne radi", kazao je Tegeltija i dodao kako su to problemi za koje sustavu treba najviše vremena da reagira, kada se radi o najvišem sloju političkog establišmenta.
"Ali te ćemo stvari sigurno rješavati, vidjet ćete", kazao je, između ostalog, Tegeltija i dodao kako politički pritisci na pravosuđe moraju biti dokazani.
"To da nešto javnosti 'smrdi' nama nije dovoljno", kazao je.

NN

Glas naroda

Šezdeset 60 -tužitelja,300 zaposlenih,rezultata- 0!Isti imaju enormne plaće,ugledni su članovi društva,plaćena putovanja,plaćen -kao prekovremeni rad!Kad kažem prekovremeni ,to je kad slučajeve stave u ladicu-do zastare!Večerice,ljubavnice itd.Talgetija kaže-mora se uspostaviti ,politički pritisak na pravosuđe!Znači li to -političari moraju sebi reći -kako su [ * neprimjereno * ]! To ni djete iz vrtića nebi povjerovalo!

Dabogda go-rili u pa-klu!

Kada Tegeltiju, Dodikovog i Čovićevog zaštitnika procesuiraju i otpreme u zatvor, tek tada se može pričati da tužiteljstvo radi svoj posao.
Dijete od 5 godina vidi da je obični srbočetnički poslušnik, lik ne umije sastaviti jednu gramatički ispravnu rečenicu. Za njega je [ * neprimjereno * ] iz Niša doktor nauka.
Nema u Bosni mira do nove Oluje, nema boga mi ni u Hercegovini...

Tegeltija: Imamo političare koji su i optuženi i osuđeni
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari