Nema prodaje telekoma, samo se radi analiza!

ljubuski.info

"Ponavljam već mjesecima i ponovit ću još jednom: neće biti prodaje ni BH Telecoma ni HT Eroneta. Radi se o profitabilnim kompanjama i mi smo zadovoljni njihovim poslovanjem", izjavio je Fadil Novalić, premijer Federacije BiH.

Dodao je kako se ne smije zaboraviti da je tržište u ovom segmentu jako konkurentno.
"Da bi poboljšali poslovanje oba telekoma mi smo, kao vlasnik, angažirali svjetske stručnjake da naprave analizu i da nam predlože što dalje raditi kako bi oba telekoma poslovala bolje i donosila veći profit", kazao je Novalić.

Goran Miraščić, savjetnik federalnog premijera kazao je kako su otvorene sve opcije kada je riječ o eventualnom restrukturiranju BH Telecoma i HT Mostar, ali da sigurno neće doći do privatizacije, odnosno prodaje većinskih paketa dionica koje su u državnom vlasništvu.

Naime, Vlade Federacije BiH bi u sljedećih "sedam do deset dana" trebala potpisati ugovor s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o izradi dubinske financijske analize kompanija BH Telecom i HT Mostar.

Potvrdivši ovu informaciju, Miraščić je istaknuo kako se radi o preuzetim obvezama iz Pisma namjere s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).
"Riječ je o provođenju sveobuhvatne analize kako bi se točno vidjelo kako stoje ove kompanije te njihovi organizacijski dijelovi. Nakon što se to uradi, Vlada i menadžment tih kompanija će dogovoriti daljnje korak. Cilj je uvećanje profitabilnosti obje kompanije", kazao je Miraščić.

Dodao je kako Vlada ima svoje analize, a kompanije svoje.
"Mi često idemo na tržište i posuđujemo novac, a vrlo je moguće da restrukturiranjem možemo unaprijediti i uvećati profitabilnost domaćih firmi. Ali ne može ništa bez dubinske analize", istaknuo je Miraščić.

Generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović kazao je kako je upoznat s odlukom Vlade o provođenju dubinske analize u ovoj kompaniji.
"S druge strane, nama ta dubinska analiza u smislu restrukturiranja neće kazati ništa novo u odnosu na ono što znamo. Mi konstantno radimo na smanjenju broja zaposlenih. Danas imamo oko 150 ljudi manje nego prije dvije godine", kazao je Zaimović.

Naglasio je kako se u mnogim aspektima ne mogu praviti usporedbe BH Telecoma s konkurencijom.
"Mi smo firma koja nije naslonjena ni na jednu veću kompaniju. Ali stojimo sasvim stabilno. Imali smo u posljednjih deset godina rekordno tržišno učešće u mobilnoj telefoniji, stabilizirali smo prihode, a dobit bi trebala biti i ove godine iznad planirane", kazao je za Zaimović.

Nedavno je predsjednik Uprave HT Mostar Vilim Primorac , kazao kako je pitanje privatizacije "u posljednje vrijeme jako aktualno".
"Naš zadatak je stabilizirati poslovanje, optimizirati troškove, povećati tržišni udio i podignuti se na višu tehničku razinu. Očito je da će se u budućnosti događati ozbiljne promjene na području telekomunikacija u cijeloj regiji, ali o tome će odlučivati naši vlasnici", kazao je Primorac.

Kazao je kako je, prema napravljenim internim financijskim izvješćima poslovanja za 2016. godinu, tvrtka uspješno završila poslovnu godinu s pozitivnim rezultatom i ostvarenjem profita.

Glas naroda

neće ga prodati nego dati kao jamstvo za novi kredit koji se moožda vrati a možda ne, haha zato se analiza i provodi, vlasnik već zna kroz završne račune kakvo je stanje kroz godine a kreditori tome ne vjeruju tj misle da su papiri frizirani pa prave svoju dubinsku analizu

Nema prodaje telekoma, samo se radi analiza!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari