Najbolja priča o korupciji i kriminalu u BiH osvojit će 10.000 eura

ljubuski.info

Natječaj za nagradu Europske unije za istraživačko novinarstvo, prvu regionalnu nagradu za istraživačke priče koja se uz podršku EU dodjeljuje između 2015. i 2017. godine u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj, bit će objavljen u petak.

Na natječaj, koji će u Bosni i Hercegovini biti otvoren od 10. do 31. ožujka, moći će se kandidirati istraživačke priče u kojima se izvještava o društvenim pitanjima u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlasti i kršenje temeljnih prava, korupcijom i organiziranim kriminalom u BiH, a koje su objavljene tijekom 2016. godine na TV, radio, tiskanim i online medijima.

Bit će nagrađene do tri najbolje priče, a i ove godine nagrada će biti dodijeljena za potkategoriju "najbolja priča mladog istraživačkog novinara". Nagradni fond za BiH, za 2017. godinu iznosi 10.000 eura.

Nagrada Europske unije za istraživačko novinarstvo ima za cilj slaviti i promovirati izuzetna postignuća novinara-istraživača, te povećati vidljivost kvalitetnog istraživačkog novinarstva u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj.

Nagradni fond za svih sedam zemalja-korisnica za sve tri godine iznosi 210.000 eura, priopćeno je iz Mediacentra Sarajevo.

Glas naroda

Doće deset tisuća eura u Hercegovinu

ali kome,konkurencija će biti jaka

Najbolja priča o korupciji i kriminalu u BiH osvojit će 10.000 eura
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari