Ukinut ili smanjen invaliditet za 10 tisuća branitelja

ljubuski.info

Od travnja 2011. godine, kada su prvi put, prema Zakonu o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite, dostavljeni predmeti Institutu za vještačenje, do 31. prosinca 2016. godine Liječničkom povjerenstvu Instituta za medicinsko vještačenje dostavljeno je ukupno 38.078 predmeta, od čega 38.050 predmeta osobne invalidnine i 28 obiteljske. Od tog broja, dani su nalazi i mišljenja u ukupno 33.945 predmeta, i to u 33.917 osobne invalidnine i 28 predmeta obiteljske invalidnine.

Obiteljske invalidnine

Među ukupno 33.917 nalaza i mišljenja danih u predmetima osobne invalidnine, postotak invaliditeta, po nalazima i mišljenjima Liječničkoga povjerenstva Instituta, u odnosu na utvrđene konačnim odlukama isti je u 23.532 predmeta, veći u 405, manji u 5951 predmetu te ukinut u 4029 njih.

U ukupno danih 28 nalaza i mišljenja u predmetima obiteljske invalidnine, uzročno-posljedična veza između smrti RVI i osnove po kojoj mu je bilo priznato svojstvo RVI i nesposobnost za privređivanje, stanje u odnosu na utvrđeno konačnim odlukama je isto u 23 predmeta, ukinuto u 5 predmeta. Ortopedski dodatak je ocjenjivan u ukupno 7132 predmeta korisnika prava na osobnu invalidninu, pri čemu je postojeći stupanj potvrđen u 5959 predmeta, povećan stupanj ortopedskoga dodatka u 70 predmeta, smanjen u 111 predmeta, ukinut u 876, a prvi put utvrđen u 116 predmeta.

Dodatak za njegu i pomoć od druge osobe ocjenjivan je u 631 predmetu korisnika prava na osobnu invalidninu, pri čemu je postojeći stupanj tuđe njege potvrđen u 566 predmeta, povećan u sedam, smanjen u 27 predmeta, ukinut u 26, a prvi put utvrđen u pet predmeta.

Večernji list

Glas naroda

Štaje triba opet davat doktorima dije njima zakletva, E sada že dobit šta zaslužuju

Ukinut ili smanjen invaliditet za 10 tisuća branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari