Nova knjiga Zorana Tomića - Politički odnosi s javnošću

ljubuski.info

Politički odnosi s javnošću, nova je knjiga prof. dr. Zorana Tomiće, dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Nakon drugog izdanja Odnosi s javnošću-teorija i praksa (2016.), koju su mediji i stručna javnost nazvali "biblijom" i "anatomijom", prof. Tomić javnosti je priložio novo djelo sa specifičnog područja ove profesije.

Fenomen odnosa s javnošću u politici još je uvijek nedovoljno istražen, smatra dr. Tomić. Ako pregledamo suvremenu svjetsku literaturu, vidljivo je kako naslova iz toga područja nema baš puno. Uz nedostatak odgovarajuće literature i istraživanja, problem je i u tome kako točno odrediti što se sve danas podrazumijeva pod političkim odnosima s javnošću. Jedna se skupina autora ograničava samo na odnose s javnošću političkih stranaka, dok dr. Tomić pripada onoj drugoj generaciji teoretičara koji političke odnose s javnošću promatraju znatno šire i u tome segmentu sagledava komunikaciju u državnim tijelima kao i stranačku komunikaciju.

Tomić knjigu je podijelio na šest dijelova i 40 tematskih cjelina. Sadrži više od 900 stranica. Politički odnosi s javnošću prvenstveno je namijenjena studentima. Po svojoj problematici koju obrađuje može se reći kako je ponajprije namijenjena studentima drugoga stupnja studiranja, dakle diplomantima.

Također, sadržaj knjige bit će koristan i praktičarima u političkim odnosima s javnošću. Koji u ovoj knjizi mogu pronaći određeni sadržaj koji će im omogućiti unaprjeđenje njihove prakse. Spoznaje iznesene u njoj korisne su i političarima, pa je stoga knjiga i njima namijenjena. Politički odnosi s javnošću mogu pomoći i novinarima, kao i svima drugima koje zanima fenomen odnosa s javnošću u politici.

Komentari

Dragi moj Tomicu i ostali prodavaci magle.Koga jadan nebio više to interesira u ovoj grebanoj dolini suza di nas je svaki dan manje za jednu cilu obitelj di se narod izrabljuje do kosti ko nije u političkoj firmi ko ce bolan komunicirat sa politicarima na taki nacin što vrime više odmiče jedina ce im sansa bit komunikacija vile i grablje i podikoji livor a tvoje knjige slobodno pusti niz Neretvu nek odu za narodom u Evropu.

Hebeš političke odnose s javnošću!Koja javnost? Ona koju sami političari,
kreiraju!?Mogao bi napisati nešto kao ovo! Kako su političari -uz pomoć stručnjaka za odnose s javnošću -zahebali branitelje?Ti si Zorane Tomiću bio branitelj -zašto se toga stidiš?

Nova knjiga Zorana Tomića - Politički odnosi s javnošću

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto