Milas: "Dolazak papinog izaslanika je poraz mostarskog biskupa"

ljubuski.info

Dok Međugorje iščekuje dolazak papinog izaslanika, mostarski biskup msgr. Ratko Perić ponovno je uznemirio duhove ustvrdivši kako se u Međugorju Gospa nikada nije ukazala. Smatra da je riječ o manipulacijama vidjelica i svećenika, a naveo je i "dvoznačne pojave".

Iako je u Međugorje trebao stići početkom ožujka, njegov je dolazak odgođen za kraj mjeseca, a šturo priopćenje Apostolske nuncijature ne otkriva što se konkretno dogodilo, je li došlo do zabune u terminu dolaska ili je posrijedi nešto drugo.

Dalibor Milas slaže se kako je zadaća izaslanika Hosera izrazito pastoralnog karaktera te se neće miješati u posao vatikanskog povjerenstva, kojemu je zadaća provjeriti autentičnosti eventualnih ukazanja.
"Ne sumnjam da Hoser dolazi u Međugorje s već pripremljenim rješenjem, koje bi Međugorju trebalo donijeti veću dozu toliko potrebne transparentnosti i sustavnosti", kaže Milas.

Dodao je kako izjava biskupa Perića nije nikakva epohalna novost.
"Njegov skoro pa radikalni stav o Međugorju uvijek je bio isti. Ne ulazeći u samu narav Međugorja kao eventualnog mjesta nadnaravne i, to se uvijek mora naglasiti, privatne objave, teško je ne primijetiti da je Perić nevjerojatno ustrajan u svojoj borbi protiv nečega ili nekoga. Da je kojim slučajem na njegovom položaju bio netko tko zna voditi dijalog, tko se malo više vodi razumom, a malo manje emocijama i vlastitim ponosom, te tko ne trati svoju službu obračunavajući se sa svima onima koji se ne slažu s njim, možda bi se neki problemi, koji već duže vrijeme postoje u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, davno riješili. Smatram da je dolazak poljskog nadbiskupa zapravo njegov poraz i da je on toga itekako svjestan", zaključio je Dalibor Milas.

dnevnik.hr

Glas naroda

Stav biskupa Perica se ne razlikuje od biskupa u Lurdu , kad je priznanje Lurda bilo oktuelno . Stav i jednog i drugog - bio je negativan : "Gospa se nije ukazala" ! Priznanje ukazanja u NOTR DAM DE LO u Francuskoj , doslo je nakon 364 godine - upravo zbog negativnog stava biskupa . Konacno , tek 2.005. - Vatikan je priznao ukazanje Gospe u NOTR DAM DE LO ! Zato je izlisno pominjati biskupa Perica . To je njegov osobni stav .
.
Osim toga , stalno , u komentarima , poistivjecujete biskupa Perica sa Crkvom . Crkvu ne cini KLER , nego vijernicki narod . A najmanje Crkvu cini - biskup Peric ! Biskup Peric sa svim svojim svecenicima ne cini Crkvu , i nije Crkva !

Čitam puno komentara na raznim portalima vezanih za ovo biskupovo priopćenje. Pa se pitam odkuda toliko kompententnih osoba da tumače ispravnost stava biskupa. Jesu li vrli komentatori radili neka istraživanja zasnovana na bilo čemu? Pri tome često koriste biblijski navod " tko je on da sudi", a istovremeno isti sude o biskupu. Čini mi se da se to zove licemjerstvo. Zar netko, pa i biskup nekome brani da vjeruje u ukazanja, a vidi čuda, vi bi njemu i mnogim drugima zabranili da ne vjeruju. Koliko god vi sebe tješili i tražili neke izgovore i stav Pape se nimalo ne razlikuje, osim što malo blaže kaže (ono o pošti). U Međugorju su se mnoge osobe obratile i došle moliti. Puno je Međugorje doprinjelo u tome kontekstu. A osuđivat nekoga da ne vjeruje ili vjeruje u ukazanja je uzimanje sebi previše za pravo, odnosno stavljanje sebe u ravninu s Bogom. Ne mogu izaći na društvene mreže, a da ne vidim kako mnoge nemoralne osobe šire citate iz Biblije ili neke druge velike duhovne izreke, a oni, obično bez škole imaju potrebu da se bave intelektulnim radom, pogotovu filozofijom. Naše vjerovanje trebamo zadržati za sebe, osim ako nismo pozvani od Boga da djelimo lekcije. Čini mi se (po komentiranju) da su mnogi osjetili Božiji poziv. Ne raspirujte mržnju, već povezujte ljude. L.p.

Kvazianaliticar uvijek ostaje "kvazi" ! Biskup Peric nije obican gradjanin , nego bikup . On nema pravo na svoje misljenje , jer on po misljenje mora da ide u Vatikan , tamo je - lezeci potrbuske pred Papom , zato polozio ispit i zakletvu .. Ako Papa nije izgovorio rijeci U MEDJUGORJU SE GOSPA NIJE UKAZALA , onda to biskup Peric ne moze , i teoloski ne smije izgovoriti . Obican gradjanin , i obican svecenik moze . To je razlika . Biskup Peric crpi autoritet stolice na kojoj sjedi , a tu stolicu su formirali gdrugi - prije gotovo dvije hiljade godina njegovi prethodnici . Sve od 325 godine kad je formitana ctkvena hojerarhoija , koju je ustolicio imperator KONSTANTIN , koji je u svoje vrijeme predstavljao bozanstvo ! To je , ujedno , bio i prvi koncil .
.
Tu je sastavljen NOVI ZAVJET , tu je usvojena DOGMA o Svetom trojstvu i ljudi se poceli krstiti UIME OCA , SINA I DUHA SVETOGA...I da ne nabrajam . Prema tome , KLER se ne bira demokratski , nego se Kler Crkvi namece . To je vrlo stara tradicija pa to treba postovati , jer je tradicija cesto - jaca od zakona . Ali , to postovanje tradicije da se Kler sam namece kao Crkva , a nije crkva - ne moze biti izgovor da bilo koji biskup , pa ni biskup PERIC "istrcava pred rudu" i govori nesto sto on ne moze i ne smije da govori . Kao gradjanin moze , ali kao biskup ne moze !
.
Ono sto ne tvrdi PAPA - ne smije da tvrdi ni jedan biskup ! Ne smije - upravo tako ! Ali , da li to neki biskupi rade ?...Da , ne samo neki - nego i mnogi ! I uvijek se to desava kad se Crkva , to jest vijernicki narod , tretira kao - stado ! Kad se ispraznim metanisanjem Crkva dovede do toga da se ponasa - kao stado ! Grubo jeste , ali su taj pojam skrojili drugi , nisam ja ! Da se kaze ono sto sam ja ovdje iznio , nije potrebno biti AKADEMIK ! U tom pogledu , nasi nepismeni djedovi su bili pametniji , nego mi danas . Nisu bili uceniji , ali jesu - PAMETNIJI ! Od nas !

Dragi moj uzvišeni biskupe Pericu, sad ću Vam ispričati jedan istiniti dogadjaj i dobro me slušajte:
"U jednom malenom selu u Hercegovini bila jedna siromašna žena koja je živjela sa mužem i troje djece. Te 1981 godine ona je imala 31 godinu, njen muž 36 godina, a sinovi 5, 9 i 11 godina. Ta siromašna žena se te godine, jednog sunčanog dana, osjećala jako loše i s mužem je otišla liječniku u Imotskom i nakon liječničkog pregleda upućena je u Split na specijalističke pregleda i nakon nekoliko dana od strane liječnika utvrđeno je da boluje od raka i nisu bili nimalo optimistični... bila je srijeda i ona zajedno s mužem iz Splita dolazi kući i ulaskom u kuću zagrlila je svoje sinove i počela da place a s njom je plakao i njen muž... i tako svaki dan ona bi po nekoliko puta zagrlila svoje sinove i često bi plakala a sin od 5 godina bi ju uvijek pitao mama zašto plačeš, je li te nešto boli...?
Jednog dana navedena žena, inače uvijek pobožna kao i njen muž, čuvši za djecu kojima se te godine ukazala Gospa, zajedno sa svojim sinovima odlucili su da odu u Medjugorje na molitvu... Dolaskom u crkvu u Medjugorje zatekli su mnoštvo naroda i ta žena na samom ulasku u crkvu pada nicice na koljena, počinje moliti i plakati. Dok se plačući i klečeći molila Bogu i Gospi, u jednom trenutku iz mnoštva naroda, nepozvana, prilazi joj mlada mršava djevojka kovrčave kose, hvata je za ruku i obraća joj se: "Gospodjo, znam sto Vas muci, ali ne bojte se, onaj kome se molite poručio vam je da su vam molitve uslisene". Ovom gestom i riječima ove djevojke, ta žena je još jače zaplakala i jecajući nastavila moliti... Nekoliko dana kasnije navedena žena se osjećala sve bolje i otišla je u Split na kontrolu i tom prilikom su specijalisti ostali u čudu ne vjerujući svojim ocima... Navedena žena je potpuno ozdravila... Da, potpuno je ozdravila... kada se iz Splita vratila svojoj kući, ona i njen muž su zagrlili svoja tri sina i dugo plakali... a najmladji sin je upitao opet majku zašto opet place, je li je još boli, a majka je odgovorila da je ne boli vise zahvaljujući Božjoj i Gospinoj volji da još dugo bude sa svojim sinovima...
Navedena mršava djevojka kovrčave kose u crkvi, bila je vidjelica Vicka,
A navedena siromašna žena koja je čudesno ozdravila zahvaljujući Božjoj volji i uslišenim molitvama upućenim majci Bozjoj, jos je živa i veoma dobro je poznajem, jer ja sam taj petogodišnjak u ovoj istinitoj priči, a ona je moja majka..." Hvala Bogu i majci Božjoj...
Hvala i Vama uzvišeni biskupe ako ste pročitali ovu istinitu priču...

Za istinu i ljubav!
Hvala ti sine nekada petogodišnjače a danas s 41 godinom za ove riječi iznad jer zaista ništa kao ljubav i istina ne oslobađaju čovjeka.Tvoje riječi su me dirnule u srce jer su iskrene.Uvijek sam i ja pokušavao ljudima reći istinu s ljubavlju,no da li sam uvijek uspio reći će oni koji su se nakon mojih riječi osjećali upravo kao ja sada.Evo jednog mog primjera kako ljubav upućena Isusu u Međugorju liječi.Poznajem jednu staru ženu,koja se jedva kreće ima dosta godina.Uz to jako loše čuje ali ipak čuje.Od kad je onemoćala a ima k tome već 10 godina svaki dan točno u 17 sati zimi a ljeti u 18 sluša svetu krunicu na radio Mir Međugorje.Potom sluša svetu misu i tako svaki dan.I ljeti i zimi,pa opet ujutro reprizu Ljeti leži na leđima na krevetu u svojoj sobi,odvije radio do daske,a zimi pokrivena do vrata ogrnjačima jer ne želi trošiti struju želeći poštedjeti svog sina nepotrebnih troškova i moli.Moli na sav glas zajedno s radiom Mir Međugorje,Njen sin s kojim živi ljuti se na nju jer smatra kako se nepotrebno izlaže opasnosti od prehlade jer će kako kaže"pasti njemu na teret"umjesto da sjedi s ukućanima u dnevnom boravku,no ona ga ne sluša i nastavlja po svome.Često sam dolazio u tu kuću poslom u vrijeme svete krunice ili svete mise i odmah s vrata sam očuo tu ženu kako moli.Međutim najdojmljivije od svega mi je bila njena pjesma koju je zajedno s pjevačima između otajstava pjevaIa.Ako su pjevači na radiju pjevaIi Laudato si omni signore,laudato si omni signore,ona je u tom tonu pjevaIa nešto slično tome poput:"Odato i oni si gore"jer sa svojim slabim sluhom i neukošću nije mogla pohvatati sve tonske niti te ili neke druge pjesme.Međutim sve je to nevažno jer jer je ona sa svojim molitvama svete krunice i slušajući svete mise održavala sebe u životu i u to sam potpuno uvjeren.Slušajući radio mir Međugorje godinama čuo san na stotine starijih žena iz Bosne,RH,inozemstgva,Hercegovine kako se javljaju i sve govore isto:Kako ih radio mir Međugorje održavaju na životu jer vjeruju kako se Blažena Djevica Marija odista u svoj svojoj ljepoti ukazala nevinoj dječici u Međugorju.Niti jeda od tih žena u godinama se nikada nije pokolebala u svojoj vjeri koju ima i koju ništa ne može pokolebati.Tko ih uopće može pokolebati u njihovoj vjeri a sve one vjeruju,a nisu glupe niti jedna od njih.One su jednostavne i čiste žene u svojoj vjeri bez obzira što ili tko govorio protiv Međugorja.Čak će i moliti za one koji se izruguju Međugorju i Međugorskim ukazanjima.Zbog one nagluhe i onemoćale žene i tisuće drugih žena koje u svojim bolesničkim posteljama žive još uvijek iz razloga što ih riječi molitve iz Međugorja održavaju na životu jače od svih onih medikamenata kojim ih kljukaju vrijedi živjeti i svima nama koji se često poljuljamo u svojoj vjeri pa krivimo sve oko sebe a ponajviše one koji nam daju svoj život.Sveta
Majko moli za nas.

po vašim komentarima
može se zaključiti
da smo se u svojim kućama
uzalud gospi molili
tribali smo ići u međugorje
da nas gospa čuje
ako je gospa u brdima
onda je po vami tata u planinama
glumite kršćane i vjernike
a želite da gospa sa vas križ skine
pravi vjernik svoj križ sa ponosom nosi
jer sa križom može da se spasi
jel tak il ne tak moji kršćani

Izbjeglice ja se tebi uvijek nasmijem ali tvoja svaka blizu pada ja se molim u kući prije 81 danas i ubuduće u crkvu idem ali to više nije onaj osjećaj do mene nije

Primjer Nicole Tavernier u Parizu, tijekom nevolja s Ligom (udrugom francuskih katolika u XVI. stoljeću; napomena prevoditelja), može biti možda još više zapanjujući. „Ona je imala ugled svetice i čudotvorke. I zbilja, proricala je budućnost, imala je ekstaze, viđenja i objave i činila je neporeciva čudesna djela. Postila je i govorila bez pozerstva o nužnosti vršenja pokore kako bi se izišlo iz uvjeta u kojima se čovjek nalazio. Nagoviještala je da će se, ako se ljudi pokaju za vlastite grijehe, vidjeti kraj nedaća u javnom životu. Na njezine poticaje ljudi su se ispovijedali i pričešćivali. U raznim su se francuskim gradovima čak organizirale procesije. I ona sama dala je organizirati jednu takvu procesiju u Parizu na kojoj je sudjelovao parlament koji je pratio dvor i velik broj građana. Ali brzo ju je blažena Marija od Utjelovljenja (1566. – 1618.) uspjela demaskirati, pokazujući da je zloduh bio autor svega toga; vidjele su se čudesne stvari jer je on znao izgubiti malo da zaradi puno.
To znači da je u domeni izvanrednih nadnaravnih fenomena sotonina moć beskrajna. S dopuštenjem Božjim on ima moć ukazati se pod obličjem „anđela svjetla“ i čak ukazati se pod vanjskim obličjem našega Gospodina ili Djevice Marije, kao što je činio u Lourdesu pred pedesetak vidjelaca nakon ciklusa ukazanja Bernardici Soubirous (1844. – 1879.). On dakle može činiti sve vrste čudesa i obmana: ekstaze, levitacije, svjetlosne fenomene, neuobičajene zvukove, proricanja, govoriti u jezicima, ne propuštajući ni pobožne razgovore i pozive na strožu askezu. Ustupci istini i dobru ništa ga ne koštaju samo ako mu na duže staze uspije insinuirati koju zabludu koja je štetna dušama i pogibeljna za Crkvu. Međutim, teologija nas uči da Bog nikada ne dopušta zlu da potpuno zaodjene obličje dobra. „Dok je božansko viđenje – primjećuje msgr.Albert Farges (1848. – 1926.) – uvijek u skladu s privlačnošću i veličajnošću božanskih stvari, dijabolične pojave imaju uvijek nešto nedostojno Boga, nešto smiješno, ekstravagantno, neuređeno i iracionalno“.

Prica o zeni i njenoj bolesti , te" Vcki koja joj je ulila vjeru i hrabrost da ne poklekne" - stara je prica , koliko i svijet - kakvih u Bibliji i oko Bibije ima na pretek . Ta prica proistice iz covjecje prirode - ako vjerujes da ces ozdrsviti - mozes ozdraviti , a ako places i cekas samo da umres - ozdraviti neces . Vicka je , sama po sebi , vedra zena puna optimizma . Takva je bila i kao djevojcica , jer ja Vicku poznajem iz djetinjstva . Ona je i kuma moje unuke EVE , drzala ju je na krstenju . Prema tome , takve price se ne pricaju Biskupu , jer biskup je bolja pricalica takvih prica , nego komentator . Ako vjerujes u pricu - moze nesto biti od tebe . Prica sama moze biti cak izmisljena , kod ljudi koji u nju vjeruju - imat ce pozitivan ucinak , bilo da je istinita , ili LAZNA !
.
A sto se tice molitve u Medjugorju , na kojoj insistira komentator , zena je mogla moliti i kod kuce - ta molitva je iste vrijednosti , kao i u Medjugorju . U suprotnom , ova prica sugerise da je zena ozdravila zato sto je molila u Medjugorju , a da su joj molitve kod kuce bile uzaludne - pa otisla u Medjugorje i tu joj je molitva - pomogla !

Sin ove ozdravljene zene ne kaze da je njegova majka molila samo u Medjugorju,naravno da je molila dan i noc da joj djeca mala ne ostanu bez majke a zasto joj je Vicka prisla i tako kazala e to de objasnite?!

ANTE GRANICU, od kuda ti bolje znaš kako se trebaju ponašati vjernici i svećenici od njih samih? Kada nisi nikada ništa ućio o toj vjeri, katolićkim molitvama, crkvi, njihvoim svećenicima i njihovim obićajima.

Od kuda ti ba tvrdnja, da je sve isto ili se ti vjernici molili kod kuće ili u crkvi?
Ako bi to bilo tako, onda ne bi postojale ni crkve ni svećenici.

Nego, ti si, izgleda, ućio samo u mejtefu, ali je to malo da bi shvatio širi pojam religije, svećenika i vjernika. Osobito katolićkih.

Jer, vidim da u nekim komentarima pišeš "historija", a ta rijeć nije ni po hrvatskom ni srpskom jeziku. To je naša-bošnjaćka rijeć, koju si ti zapamtio iz mejtafa, ba.

Ja sam takodjer ozdravio imao sam zlocudni tumor bubrega i takodjer otisao u svetiste Majke Bozje Bistricke,gdje sam zavapio .Pomozi mi Majko da moja dijeca ne ostanu bez svog roditelja kao sto sam i sam ostao . Sva stajalista sam prosao kojih se i nesjecam jedino se sijecam zadnjeg na improviziranom isusovom uskrsnucu sam bio siguran da cu ostat ziv i evi HVALA MAJCI BIZJOJ 10 godina zivim sa svojom djecom i zenom .DO VOLJE BOZJE POZDRAV VELIKI I BLAGOSOV MAJKE BOZJE SVAKOM .PS. Ako ne vijerujes ne sudi budi suzdrzan otkud ti pravo da kazes da nesto ne postoji.

Dragi moj Brate!
Ne znam je li naš Biskup pročitao ovo što si ovdje napisao.
Ali znam da je i Biskup imao majku, i da je isto tako imao nekada pet godina kao ti.
Sadašnji naš Biskup nije Bog da može sve znati, ali mu je sveznajući Bog na leđa stavio tešku složenost Međugorskog fenomena, uz ostale probleme.
Ali naš narod zaboravlja da je i on nečiji brat i sin, i da ima i srce i razum i dušu i da nije đavao kako ga mnogi zovu, ni [ * neprimjereno * ], ni lažov, ni [ * neprimjereno * ], ni luđak.
I da je došao za Biskupa deset godina poslije Među. događanja, i da nije on sve tri komisije koje su se izjasnile da se ne može ustvrditi nadanaravnost, već nekoliko biskupa itd.
Nadalje, dočekao ga je višestoljetni neposluh braće fratara u vlastitoj mu kući, biskupiji.
Takvo jedno stanje biskupije zaziru mnogi, ali Bogu su bila mila njegova leđa da Mu pomogne nositi jade naše Hercegovine.
Dobokog sam uvjerenja, da bi taj naš Biskup za svaku ovcu svoju dao vlastiti život, koliko god mu ona pljuvala u lice pa i kroz usta onih koji ga mrze.
Stoga lijepo bi bilo da odeš do Njega ispričaš mu ovo što si ovdje napisao.
I upoznati ćeš pravo lice našega Oca Biskupa, u njemu, popljuvano lice Isusovo.

u međugorju se vrti lova.a di je lova tu je i crkva.nek franjevci prepuste crkvu petrovcima i biskup će promjenit priču.jer nije biskup blećak.zna on dobro da pravi vjernici vjeruju u boga svega vidljivog i nevidljivog,i da njemu upućuju svoje molitve za spasenje duše svoje,al treba nešto i za tilo uzet.e tu stupaju na scenu svećenici.velika se tu lova vrti.a svak hoće dio kolača.pravom vjerniku se ne trebaju sveci ukazivat,da bi bio vjernik.blaženi koji vjerovaše a ne vidješe.ja se sjećam gospina ukazanja i kad me je mater vodila na brdo ukazanja,prve godine,a vidim međugorje sada.razlika drastična.sve velebna zdanja što je pohvalno,al vlasnici tih zdanja su postali i ljudske i duševne i moralne nakaze.i teško se mogu nazvat vjernicima.njihovi preci bi se većine odrekli,i babe bi ih škropile svaki minut,kakvi su.

Ti , Goste , vjerujes sasvim uprosceno i gotovo banalno . Biblijske price nisu historija . A kako bi trebalo da bude u MEDJUGORJU?..Da ljudi ne rade - da ne uzimaju pare , nego samo da klece i mole ? Bog je stvorio i pare . Ili nije ? Ni jedan vijernik iz Medjugorja se nije vratio kuci nezadovoljan . Naprotiv !.. I niko od njih nije ( a posebno nitko) dolazio u Medjugorje da vidi Gospu !
.
Njih cetrdest miliona za 35 godina . Biskipovo bi bilo da ocijeni da li se Gospa casti po propisima svete majke Crkve , ili nije ! Nije njegovo da siri pricu o tome da se Gospa ne ukazuje...otkud on zna da se ne ukazuje ? To su najobicnija prepucavanja izmedju Franjevaca i Popova , koji su stari vise od 700 godina , nisu od juce ! Bisskup Peric je jednostavno samo ljubomoran sto su to pokrenuli i vode Franjevci , a ne ON i popovi ; diocezanski svecenici . Onda gradi velike krizeve po brdima , da bi tako dokazao svoju ljubav prema Bogu . A Bog nije izabrao kriz kao svetinju , nego je KRIZ KAO SIMBOL KRSCANSTVA proglasio Imperator Konstantin na Prvom Koncilu 325 godine .

Ante Graniću, ti nisi kompetentan ni raspravljati o ovoj problematici, a pogotovo donositi neke meritorne zaključke. Jer za to nemaš ni stručnih ni moralnih kvaliteta ni sposobnosti.
Ti si "sposoban" samo reći da nema Boga, da Bog nije stvorio čovjeka ni svijet, da je čovjek postao od [ * neprimjereno * ]a... A u tom kontekstu, da nema ni Gospinih ukazanja jer da su to sve laži i izmišljotine koje se čine zbog novca, vlastitog ega i td.

Doduše, nisi samo ti sa takvim svjetonazorom, takvi su svi oni koji su učili marsizam i lenjinizam i kojima je Vasa Pelagić znanstvenik svjedskoga formata.

Ili, oni koji nisu ništa učili, ali su naslijedili gene od takvih, pa spadaju u nasljednike čovjekolikih [ * neprimjereno * ]a.

Ali, sreća je što se na ovim našim prostorima, ali i svijetu, sve više i više povećava broj znanstevnika, a smanjuje broj marksista, lenjinista i [ * neprimjereno * ]ologa.

Justicija u lice laze ! Gdje to on procita da ja tvrdim da se Gospa ne pojavljuje u Medjugorju ?! To nije moja tema . Ja tvrdim , i ponavljam , da biskup nema pravo da siri pricu o tome da se Gospa ne pojavljuje u Medjugorju , jer biskup ne smije govoriti ono sto Papa ne govori ! Papa nikada , ( ni jedan ) , nije tvrdio da se Gospa ne pojavljuje u Medjugorju , nego postoji "crno na bijelo" - da se iz prilozenih dokumenata ( koje salje biskup Peric ) - " ne moze zakljuciti da se radi o nadnaravnim ukazanjima " . A to je nesto drugo ! Sa istim razlogom je vracena dokumentacija iz Vatikana biskupima N.DAME DE LO u Francuskoj - 29 puta sa istim tekstom . Ali je onda priznato - 364 godine kasnije . Sto se tice historije , to nije hrvatska rijec nego strana . I pise se kao i original . Vi ste uvijek radili protiv svog zavicja u konacnici , jer vam se i danas jezik normira u Zagrebu , a Vi ne zivite u Hrvatskoj , kao sto niko nas u sto generacija unazad nije zivio u Hrvatskoj . Nije zato kriva Hrvatska , posebno ne ova danas - nego mi ! Uostalom , ja ne govorim hrvatski .
.
Gdje sam ja to tvrdio kako je postao codvjek ? Nije to moja tema . Tebi je Tudjman zavrtio mozgom i utjerao u glavu neke fraze od kojih politicari zive , uz pomoc svojih satrabanata ! Drugim rijecima , dobio si - izliv hrvatovanja u mozak ! A Medjugorje ce trajati , cak ako ga Vatikan i ne prizna !

I kakve koristi da traje?
Samo se nekolicina ljudi bogati - uključujući vidioce.
Koja korist od svega?
U Lurdu i Fatimi Gospa je ostavila jasan znak nakon nekoliko mjeseci. Ovdje je prošlo gotovo četiri desetljeća pa ništa. Osim: čula, rekla, kazala...
Gdje su tajne i opomene ćovječanstvu?
U Fatimi je Gospa puno toga prorekla. Čak se tvrdi da je prorekla i veliku pomutnju u Crkvi i vrijeme dvojice papa i još štošta.
Što su to međugorski vidioci prorekli i kada će konačno nešto objaviti gdje se vidi da Nebo nešto poručuje, osim onih poruka koje čak i pučkoškolci mogu napisati?

ovi biskup na ovoj sliki koda puši nešto ili se meni čini ličimi na hamdiju pozdercaili muje brat znali neko koje ovaj skojevac dami kaže

Kakva gospa, samo lova, obogatili se pojedinci i ništa više.vidjelice recite gospi da sprati u zatvor tajkune i sve koji su se obogatili, Čovića i čovićevce!

U iščekivanju da Crkva odluči, da konačno hrabro i jasno osudi sve ove zamke zloga – prije ili kasnije će to morati učiniti s obzirom na Međugorje i karizmatizam, na Kibeho i ostalih dvadesetak ili tridesetak slučajeva navodnih „ukazanja“, katkad klasičnog oblika, ali svejedno malo vjerodostojnih – mi se držimo Fatime. Jer ju je Crkva već prosudila i njezino je božansko podrijetlo bjelodano i neosporno. Budući da Fatima dominira cijelim prošlim stoljećem te se i dalje nameće samim crkvenim vlastima, unatoč protivljenjima koja se trajno javljaju kod onih koji zastupaju novu religiju (neomodernizam), koji se protive pod varljivim izlikama poruci koja ih osuđuje. Budući da su Božji planovi neizbježni, trebat će da, prije ili kasnije, Papa konačno posveti Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu, prema točnim Gospinim zahtjevima. Trebat će dakle da on preporuči pobožnost prvih pet subota u mjesecu kao zadovoljštinu, pobožnost s kojom su povezana čudesna obećanja spasenja. Trebat će na koncu da Papa prizna, ne više implicitno, nego svečano, božansku autentičnost velike Tajne, objavljujući njezin treći dio. To proširenje će biti, u to smo sigurni, odlučni čin koji će označiti zoru obnove Crkve.

osobito nemam ništa protiv karizmatika
ako ih podržavasveta sveta crkva
jedino sto mi se kod njih nesviđa
to je polaganje ruka na vjernika
i nstupi izvan crkava po dvoranama
to već može biti zavođenje
bolje reći udaljivanje ljudi crkve
gdje crkva nema kontrole
tada nas mogu zavesti lažni karizmatici
neka izabrani karizmatici od biskupa
pripovjedaju nediljom po župama
i drže pripovjedi umjesto svećenika
ali bez polaganja ruka
dugo bi misa trajala
dvaput godišnje dovoljno za promjene
razlika između svećenika i doktora
svćenik liči dušu doktor liči tijelo
svećenik sa pripovjedima i molitvama
doktor sa terapijama i likovima
evo ispade ovi moj komentar
duži od zadnji međugorski poruka
izgleda da je i mene papa franjo pripa
jel tak il ne tak ugostiteljke

Ma kpji je Milas ovo napisa? Najprije pomisli da je oni elektro Milas, unda opet pomisli kud će on Bože mi prosti napadat biskupa...Kad, sjeti se ja da ima oni pustipratar Milas, a isto mu ime - Delibor. Eto moj svite vidite li kakva su vrimena došla. Pustipratar drži pridiku biskupu... i oni stari u.d.b.a.š. Ante Granić što je odma među prvim komentira. On će o Gospi i vjeri pričat.

Jeli im gospa rekla ovim bogatasim sto imaju po pet sest suvenirnica pa hotel i opet im malo pa gonaju jadnju sirotinju i momke koje sam upoznao sto rade iz auta i bore se za svoje obitelji jeli im to pametno jeli im gospa rekla da napadaju ljude koji se bore za svoju obitelj da zarade koju marku a ja sam jako upoznat sa fratrima pojedinim iz medugorja cast izuzecim ali zupnik u medugorju nije mu mjesto ni da nosi svete haljine a ne da govori misu na pridiki jedno govori a drugo radi taj covik je dubre svaka cast biskupu nasem pericu.

Onkraj svih mogućih razloga koji se navode: tvrdoglavnost, sukob s fratrima, karakter osobe itd.itd., ovaj put biskup ipak navodi činjenice.
Potreban je dar razlikovanja duhova. Načelno vrijedi: kriterij za istinitost nije, kaže li neka privatna objava nešto ispravno, nego odgovara li sve istini, to jest katoličkoj dogmi. Malo poentirano rečeno: što dolazi od Boga, bez zablude je od početka do kraja, što dolazi od protivnika, može do 99% biti bez zablude, ali ne 100%. Đavao nije propovjednik istine, stoga mu naš Gospodin nije dopustio da u istjerivanjima zloduha, o kojima izvješćuju Evanđelja, govori ljudima; đavao se pomiri, ako tako mora biti, s 99% istine, kao pakiranje koje se čini ozbiljnim, kako bi samo u jednoj točci ubrizgao otrov koji iskrivljuje vjeru.
Crkva Međugorje ozbiljno mora ispitati. Kod nas se sve temelji na čula, rekla, kazala...i na silnoj gladi za novcima. Para nikada nikomu dosta. I onda se to upakira u sto nekakvih navodnih duhovnih omota: a iza toga sam interes i pare!
U biti, nikoga ne zanima ni sud Crkve, ni biskupa, ni Gospine poruke. Samo jedno: PARE! A to s Bogom i vjerom nema veze!

Bravo, za komentar iznad. Stopostotni pogodak. Đavao je otac laži i neprijatelj ljudi. To se zna. Učinit će sve da prevari i uništi čovjeka.Lovci koriste mamce da uhvate svoj plijen. Nikad se miš nebi uhvatio u mišolovku da mu se ne postavi mamac. A da imaju dar prepoznati opasnost , također se nebi uhvatili. Ovu "pričicu" sam često ponavljao svojoj djeci , pa mi pade na pamet da je napišem.

Gospodine Juka,da ste osobno upoznali Mađugorskog župnika nikada ne bi tako nesto lose napisali o njemu,nemate pojma!

Zaista je suvisno komentirat komentare pune mrznje,ljubomore,zavisti koje ostavljaju razni kvazi teolozi,izbjegi,juke iz ria itd.Nit ih treba citati,bar ne do kraja,preletim pogledom i dalje,zasto zagadjivati svoju dusu tim s.smecem.Ovdje sam jer ima i pozitivne energije i vjere u dobro,hvala Vladi i onom nekad malom djecaku od pet godina koji su mi svojim komentarima unijeli svjetlost i toplinu a bas je ovdje tmuran i hladan dan!Mir i dobro!

E moj narode, da vi znate fratri koji su bili na župi u medjugorju, svojoj rodbini su donosili vriće para, obogatili se na račun gospe,pa kako im gospa nije poslala poruku da ne kradu ??? [ * neprimjereno * ]

Šta se desava sa svim tim ljudima u međugorju.
Koji drze sve te silne pansione i hotele suvenirnice a uz svu tu veliku vjeru i izjasnjavaju se kao veliki vjernici.Dok nase Majke sestre i supruge tretiraju kao bjelo roblje za 15 sati rada dnevno im se plati 50 maraka.Dal ti isti Međugorcani vjeruju u ukazanje Gospe ili vjeruju sano u novac koji dobiju od hodocasnika

Pisete kao neki muz ili sin od ovih zena sto rade a to nije u redu ako toliko rade i svugdje ima svasta.Zar vas nije sramota jer najprije vi biste trebali pristojno zaradjivat i raditi i dva posla tako da bi majke odgajale svoju djecu i unuke i uredjivale svoje domove,kakva je u vas vjera?!

dije pedel jaakov što ima hotel u međugorju privarijo kogaje stiga dva anđeles zlo u ljudskom obliku on samo viruje u eure triba zatvorit

jeste li znali jakovu i mariji
sobe pospremaju anđeli
zato su njihovi hoteli uvik rezervirani
a kreveti kreveri su posvećeni
i nesmi se na njima grišiti
jel tak il ne tak ugostitelji

Koliko je u Međugorju prijavljeno radnika svima im krevete spremaju anđeli, a meni se čini i kuvaju i sve ostale posle rade????????????
Ovo nikakve veze sa ukazanjima nema.

Svima nam ponekad bude teško pitam se di bi kao vjernici otišli i našli nadu i utjehu ,jer u Međugorju to doživim ,

Nije Bog stvorio pare ? Ili je ?
Zar On nije tvorac sveg stvorenog ?
Što će Njemu pare ,nije li sve njegovo ?
Vrag je izmislio pare da čovjeku otruje srce i um ! A čovjek podložan pohlepi objeručke prihvatio da bi bližnjeg svoga mogao omalovažavat ?
Stoji pisano" ne bacajte biserje pred svinje , najprije će ih pogaziti a onda se okrenuti i rastrgati vas" !
Tako stoji pisano " Zbrajajte no ne zdvajajte"
Ne služi se dvojicu gospodara , jednog voliš drugog prezireš !
Svi smo vjerujem primili sakarament Potvrde tj. Krizme ili je to barem većina primila ?
Vjerovatno s godinam se oni pogube ili se mi pogubimo ?
Razum, jako važan dar koji mnogi zamjenu sa Lukavštinom, sebeljubljem pa daju sebi
za pravo činiti sve i svašta i to pripisivati potrebom za egzinstencijom ?
Npr. Političke strukture koje donesu zakon da se nešto mora i onda to naplaćuju da lagodno žive ? I mnoge druge stvari koji smo svjedoci .
Stoga život je kratak a smrt stalna i nezna joj se ni početak ni kraj !
Što ima a da nisi primio ? Što je istina ? Ko je kadar lakat svom životu produžit ?
Možda ti, ja ,Biskup, Vidioci, Papa ?
S blagoslovom !

3 su izvora objava, poruka, ukazanja: Od Boga, sotone, čovjeka.
Kad je nešto od Boga savršeno je, dobro i ima viši cilj.
Kad je nešto od sotone upakirano je zlo pod izgledom prividnog dobra.
Kad je nešto od čovjeka utemeljeno je na interesu, slavi, ugledu, novcu.
Što se tiče Međugorja najbliža bi opcija bila da se radi o dobro smišljenoj ljudskoj tvorevini.
- Gospa se ukazuje na određenom mjestu i vidioci moraju doći na to mjesto na koljenima moliti, a ne vidioci rade što hoće žive gdje hoće a Gospa leta za njima i širi poruke. Ako je sveto tlo Međugorje, e nije vila u Italiji Ivana Dragičevića.
- Poruke s neba moraju imati nadnaravni karakter, a ne prosječni kojeg može smislit većina teologa.
- Vidioci iz Međugorja nisu uopće u ekstazi, pogledati video Mirjane i Vicke koja trepće kad joj prst novinar približi očima.
- Neposlušnost ne dolazi od Boga a franjevci ne samo da ne slušaju nego neki neće uopće da odu na drugu župu iz Međugorja, a Gospa se u porukama izjasnila da su fratri u pravu. A gdje su im izgubljene duše koje su trebali preobratit kao misionari.
- Prevelik materijalni biznis samih vidioca utemeljan na ukazanju. A pisano je BESPLATNO PRIMISTE, BESPLATNO DAJITE.
- A pravim vidiocima Gospa rece NE OBEĆAVAM DA ĆETE BITI SRETNI NA OVOM NEGO NA ONOM SVIJETU.

ZAKLJUČAK: Pozitivno je što ljudi vjeruju, mole, ispovjedaju se, dolaze u velikom broju.
Pozitivno je što u Hercegovinu dolazi mnogo novca zbog Međugorja. Nastavimo s tom tradicijom jer je dobra za sve ali reče ČOVJEK.

bas si izvor tovoje su riječi ciste
poput izvorske vode
javljaj se malo češće
sa svojim čistim rijječima
očisti uprljane duše
borite se protiv zla
kad vas je tata obdarija darom govora
jel tak il ne tak za komentar pohvala

Lažni prorok predstavlja se učiteljem jedne božanske objave za koju tvrdi da ju je on sam primio, ali koja nije u skladu sa Svetim pismom i s Tradicijom. On navješćuje novo Evanđelje i zahtijeva za njega vjersku poslušnost koja pak pripada Evanđelju koje je jednom dano. – Nasuprot tome postoji dakako i pravo proroštvo koje je od Boga nadahnuto. Što je Gospa prorokovala djeci u Fatimi, bilo je istinsko proroštvo. Nakon temeljitog ispitivanja mjesnog povjerenstva, koje je biskup imenovao, priznata su tamošnja ukazanja naše Gospe. A ipak, premda je Crkva preispitala i proglasila autentičnima, nijedan katolik nije obvezan vjerovati u to, to uopće nije nužno za spas duše. To pokazuje razliku prema Evanđelju u koje je itekako nužno vjerovati da bismo se spasili.
Koliko su se god blagoslovljenima pokazala ukazanja drage Gospe u Fatimi i Lourdesu, toliko su se štetnima pokazala mnoge neozbiljne privatne objave u kojima navodno Isus, Majka Božja ili Bog Otac govore svijetu. Danas se susrećemo s fenomenom velike učestalosti takvih događanja. Kako se trebamo ponašati, rekao nam je naš Gospodin: „Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane Eto, prorekao sam vam. Reknu li vam dakle: 'Evo, u pustinji je!', ne izlazite; 'Evo ga u ložnicama!', ne vjerujte.“ (Mt 24,24)

Za one čitatelje koji ne znaju ovaj komentator koi se zove Ante Granić, je bio fanatični Titov sljedbenik.Bio učitelj u Parizu , u jugoslavenskoj školi. I sad on naša držat pridiku i tumačit vjeru i biskupu i cilom svitu. Prije je ovako temeljito tumačio marksizam jugoslavenskoj djeci u Parizu. A nedavno je opravdavao partizanske ubojice fratara i civila na Širolom u svojim komentarima. I Vicka mu kuma. E baš mi drago da nam je to javno priopćio.

Moja baba Mare nesto mi govori da ste ti i Ante u ljuba vnoj vezi,ko je koga privario?!moja Mare svi su muski isti pa i Ante!

Mislin da većina nas nije razumila odnosno izvukla pouku iz price ovog nekada petogodišnjaka, a danas odraslog čovika
Ovo treba pročitati vise puta da bi covik zaista razumio u potpunosti. Ja mislin da su ženi uslišene molitve a ne molitva. Molitva je bila u crkvi a molitve su bile na vise mjesta gdje se prije molila i kod kuće i svugdje di se molila.
Kada sam prije 10 godina od prijatelja posudio nešto para za kupit namještaj u kuću koju sam napravio, zvao sam ga prije toga bar 10 puta i isti se nećkao i na kraju sam otišao do njega i skoro klečao da mi posudi i na kraju mi je posudio...
To je to moj Granicu, ne posustaj u molitvi

Istina, Crkva je u velikoj krizi i previranjima, ali ipak Gospodin joj je obećao da je vrata paklena ne će nadvladati.
Bila bi lakovjernost činiti se u svojoj vjeri ovisnima o privatnim objavama koje Crkva nije priznala kao istinite, umjesto o Evanđelju. Pogibelj poruka koje nisu preispitane velika je jer Božji protivnik kao dokaz njihove prividne istinitosti može činiti čak i prividna čudesa koje nije lako prozreti. Naš nas Gospodin izričito upozorava na to. Čak ni kipovi koji plaču ili svjetlosni fenomeni uopće nisu dostatni dokazi za istinitost.

odkad sam sazno da su svećenici ispovidali za udbu neidem u crkvu vjerujem kao znanstvenik u boga a u crkvu ide samo kradeze i dezerteri da budu viđeni jer oni su uzor kakav narod zna

Idi na misu zbog sebe, spasi svoju dušu.
A što se tiče svećenika, uvijek je bilo nečasnih ali ima ih i koji su potpuno u duhu. Nevezano kakvi su svećenici ti budi primjer.
Neće ti pomoći za spas duše što si podmotao rep, pozivajući se na nečasne svećenike.
U Evanđelju nigdje ne piše da se radi za udbu, to što su neki radili za to će odgovarat, ali i ti ćeš odgovarat zvog svoje pasivnosti i propusta.
A najplitkija izjava stoljeća je: Ne idem u Crkvu jer komunisti idu.

I među apostolima bio je jedan [ * neprimjereno * ]k: Juda. Pa opet ne sumnjamo u druge apostole.
To su samo izlike za nastavak uglavnom grješnog života. Često je dokaz sljepila kod dotične osobe kada tvrdi: "Ja sam dobar, pošten...a oni koji idu...". Jadno takvi kad dođu na sud Božji!
To je kao da kažemo: Moj auto je najbolji. Oni drugi imaju krntije. Ne će ići na benzinski kamo oni idu.
A odakle ćemo dobiti gorivo? To je milost Božja bez koje nema dobrote, pravednosti ni blagoslova u kući i životu.

mjerodavan na svom području je uvik biskup a ne papa jer biskupi su oči i uši pape na terenu

Točno ?
Papina produžena ruka u pojedinoj biskupiji je biskup !
Tj. Papa je prvi biskup među jednakima !
A nad njim je Biskupska konferencija kojom presjeda nadbiskup ili kardinal , koja ima zadnju rječ .
Kao Hrvacka, B i H konf. I dr.

svaka čast izbjeglica da te ne potjeraše iti bi propa kod kuće ma kakova gospa da je ima ukazala bi se tesli njutnu betovenu rđi se ukazale pare sve u ercegovini [ * neprimjereno * ] sa krunicom oko vrata sve ide u pakao

Milas: "Dolazak papinog izaslanika je poraz mostarskog biskupa"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari