Mile Soldo u pobjedničkom timu širokobrijeških gimnazijalaca

ljubuski.info

Pobjednik kviza znanja iz opće kulture "Kvisko" za učenike srednjih škola iz ZHŽ je Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg.

Pobjednički tron za svoju školu osvojili su učenici Mile Soldo, učenik četvrtog razreda, i Tomislav Pavković, učenik 2. razreda. Oni su pokazali najviše znanja, točnije, od ukupno 15 pitanja točno su odgovorili na njih 14, što im je donijelo prvo mjesto.

Drugo mjesto osvojili su gimnazijalci iz Posušja, učenici Gimnazije fra Grge Martića, koji su točno riješili 13 pitanja, a treće mjesto pripalo je domaćinima, učenicima ljubuške Gimnazije, koji su imali točne odgovore na 10 pitanja.

Ukupno je sudjelovalo sedam škola, a svaku školu predstavljala su po dva učenika. Natjecanje je budnim okom nadzirao ocjenjivački sud u kojem su bili Goran Skoko, predsjednik, i članovi Ivana Barišić, Oliver Papac i Goran Paradžik.

Učenici su pokazali zavidno znanje, posebice oni najbolji koji su osvojili prva tri mjesta. Oni su se izdvojili već u prvoj polovini kviza i nadmetali se do samoga kraja. Nakon 7. pitanja u vodstvu su bili gimnazijalci iz Posušja i gimnazijalci iz Ljubuškog sa svih sedam točnih odgovora, a gimnazijalci iz Širokog Brijega bili su na drugom mjestu s jednim točnim odgovorom manje. U 8. pitanju došlo je do izjednačenja - učenici širokobriješke Gimnazije dali su točan odgovor, a gimnazijalci iz Posušja i Ljubuškog su pogriješili. Poslije slijedi crna serija Ljubušaka s čak četiri pogrešna odgovora, Posušaci su još jednom kiksali na 10. pitanju, a Širokobriježani su bili sigurni do samoga kraja, s jednom pogreškom.
"Nismo znali pravo ime i prezime Majke Tereze, no u konačnici bio je to samo jedan netočan odgovor. Pitanja su bila dosta teška, ali dobro smo odradili. Nismo se posebno pripremali, očekivali smo uspjeh, ali ne i prvo mjesto, stoga smo više nego zadovoljni", kažu pobjednici Mile Soldo i Tomislav Pavković.

Za prvo, drugo i treće mjesto učenici su dobili maskote kviza - pametne "sove" po imenu "Ljupko", a pobjednici i novčanu nagradu od 200 KM. Bio je to još jedan uspješan kviz, sedmi po redu, koji je organizirala Gimnazija Ljubuški.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

Namjestaljka... Zna se

Bravo Soldo neka ima Boga dug je život pred tobom pobjedit ćeš ti injihovu djecu samo polako.

mili soldo bolji od sinova uvlačiguza bravo soldo vrime radi zate gazi i ne okreći se jer ko se okreće puno nemože do cilja gubi vrime

ko to kaže ko to laže jeboli ga ćaća da se crna legija ne vraća vraća vraća jeboli ga ćaća za dom spremni

Mile Soldo u pobjedničkom timu širokobrijeških gimnazijalaca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari