Vinarija Vinogradi Nuić predstavila svoja vina u Salzburgu

ljubuski.info

Prošloga tjedna u prostorijama Hrvatske katoličke župe u Salzburgu održana je prezentacija vina Vinarije Nuić iz Ljubuškog. Prezentaciju je održao njezin vlasnik Josip Nuić.

Na samome početku pozdravio je tridesetak nazočnih gostiju. Nakon što je ukratko predstavio svoju Vinariju, istaknuo je kako su njegova vina osvojila brojne nagrade, kako u domovini tako i u inozemstvu. Tako je u na sajmu koji je održan u Beču osam od devet Nuićevih vina osvojilo prvu nagradu!

Vinarija ima svoja predstavništva u Njemačkoj i u Češkoj, a u skoroj budućnosti to planira ostvariti i u Austriji.

Nakon uvodnoga dijela gospodin Nuić prezentirao je šest različitih vrsta vina, a gosti su ih mogli kušati.

Predstavljajući svako vino, objasnio je od kakvoga se grožđa pravi, kako ga treba čuvati, te na kojoj se temperaturi i uz koje jelo pije. Tako da za ovu prezentaciju možemo reći da je imala i edukacijski karakter.

Kako bi gosti mogli kušati sva ta vina trebalo je nešto i pojesti. Za to se pobrinuo organizator prezentacije Ilija Sliško Tući iz Tomislavgrada koji je pripremio domaći pršut i sir, te uštipke i slična peciva.

Iako je riječ o prvoj prezentaciji spomenute Vinarije u Salzburgu, ovo nije bila prva suradnja Nuića s Hrvatima iz ove pokrajine.

Naime, već nekoliko godina darujući svoja vina podržavaju organiziranje raznih zabava koje organiziraju hrvatske udruge u Salzburgu. Osobito treba istaknuti da su darovali vino za humanitarnu Ramsku noć. Nuić je napomenuo kako je prezentacije bila organizirana za manju skupinu, te najavio mogućnost da na proljeće održi još jednu, pred većim brojem ljudi, koja bi bila prodajna i humanitarna, a prihod bi bio uručen potrebitima.

Iako prva prezentacija nije bila prodajna, mnogi gosti su htjeli imati takva vina, tom prigodom poručeno je više od petsto boca različitoga vina. U ugodnome razgovoru, uz dobru kapljicu i domaću hranu, gosti su ostali do kasno u noć.

tomislavcity.com

Komentari

brao nuiću lakše je uspit u austriji nego u barbarićevu ljubuškom i tebe su istrali u austriju bravo kradeze

jeli to onaj ferdinand što mu žena utekla brzo u šipovaču

Vinarija Vinogradi Nuić predstavila svoja vina u Salzburgu

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto