Milas obišao projekte koje sufinancira Vlada RH u Ljubuškom

ljubuski.info

"Vlada Republike Hrvatske ima, ne samo zakonsku, nego i moralnu obvezu prema Hrvatima u BiH", rekao je prilikom posjeta Ljubuškom u ponedjeljak Zvonko Milas, tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Zajedno s načelnikom općine posjetio je projekte koje je sufinancirala Hrvatska vlada.

Zahvaljujući suradnji s Uredom za Hrvate izvan domovine, Ljubuški će nakon 25 godina uskoro ponovno dobiti kinodvoranu. U izgradnji je i centar za djecu s poteškoćama u razvoju.
"Mislim da ovakvi projekti mogu doista osigurati prosperitet na dobrobit svih ljudi ovog kraja. Ljubuški doista ima viziju razvoja, ali i viziju onoga što je doista potrebno stanovnicima. U tom smislu, suradnja i partnerstvo s općinom je dobar primjer kako treba raditi, na koji način treba surađivati, kako se treba razvijati", istaknuo je Milas.

Za izgradnju dnevnog centra Vlada RH donirala je 800.000, a za kinodvoranu 545.000 kuna.
"Oba objekta su u završnim fazama. Nadam se da su naši gosti danas imali priliku vidjeti da je pomoć došla na pravo mjesto. Dva vrlo važna područja, dva važna objekta u Ljubuškom", komentirao je ljubuški načelnik Nevenko Barbarić.

Centar za djecu svoja bi vrata trebao otvoriti u svibnju, a kinodvorana krajem ove godine.

Kao zahvalu za financijsku potporu, Milasu je uručeno i priznanje Počasni građanin Općine Ljubuški.

Naša TV

Komentari

Zar dječji vrtić nije obnovljen prije izbora?????

Sramote velike, prije je napravljeno kino poslije drugog svj. rata, nego sada obnova kina poslije ovog domovinskog rata.
To prikazuju kao neki veliki uspjeh, a sramote.!

Dobro rečeno!

tebi je poshrhana ulica i sad glavna džada

te kune će nestat brže nego su stigle

Milas obišao projekte koje sufinancira Vlada RH u Ljubuškom

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto