Potencijali Ljubuškog nude veliku perspektivu mladima

ljubuski.info

Općina Ljubuški danas proslavlja svoj dan. Riječ je o jednoj od najperspektivnijih općina u BiH, kako zbog klimatskih uvjeta tako i zbog zemljopisnog položaja. Ova općina ima više od 2.000 sunčanih sati godišnje, što predstavlja idealne uvjete za razvoj mnogobrojnih poljoprivrednih kultura.

Prerađivači smilja navode kako se kvaliteta ulja s plantaža na području Ljubuškog razlikuje u odnosu na onu iz susjednih općina.
"Mora da je to do sunca", kažu.

Ovaj kraj je u Europi već prepoznat po mladom krumpiru, koji predstavlja jednu od naših najperspektivnijih poljoprivrednih kultura. Uz poljoprivredu, zemljopisni položaj općine Ljubuški, koja se nalazi na samim vratima EU-a, otvara brojne mogućnosti kako za domaće tako i za strane investitore.

Izgradnjom koridora Vc veći dio ove općine mogao bi se pretvoriti u veliku poslovnu zonu, za što su već pripremljeni projekti te bi ovih dana trebali biti predstavljeni u RH.

Ljubuški posljednjih godina bilježi i infrastrukturni procvat. Samo u prometnu infrastrukturu u posljednjih 11 godina uloženo je više od 10 mil. KM.

Izgrađen je Poslovni inkubator koji potiče mlade poduzetničke ideje, obnovljen je Dječji vrtić, brojne škole su dobile novi izgled, a ovih dana očekuje se početak rada novog Staračkog doma, obnova zgrade Općine i MUP-a kreće ove godine, u uređenje zelenih površina i izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže ulažu se milijuni KM.

Nakon 25 godina gradi se moderna kinodvorana, obnavlja hotel Bigeste...

Turizam je grana na kojoj počiva velik dio gospodarskog razvoja. Samo u prošloj godini Kravicu je posjetilo 160.000 turista iz svih zemalja svijeta.

Iz navedenog je vidljivo kako ova općina ima svijetlu perspektivu koja osigurava kvalitetan život svima, a posebno mladim generacijama.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

Je li ovo neka šala ili....

Nakon dvadeset godina ,kino!Obnavlja se hotel!Ipak je to 21-stoljeće! Kakav uspjeh!Ovo za auto cestu je dobro! Ali nažalost, to nije zasluga općine!

Čitam i kontam Tiho se zeza, kad vidim potpis Marija M.B. Sad je sad stvarno pretjerala. Mislim da je smiješna samoj sebi ako ima imalo smisla za humor.

Pa zar DOM nije svečano otvoren za izbore? Ja mislio da je već popunjen, kad vidi vraga on se zek obnavlja, a dobro se sjećam presjecanja vrpce nekoliko dana pred izbore. Ili nse možda radi o nekom novom DOMU, prosvijetlite me molim vas

Sto ste uvijek skepticni a znate da se rad8 o prostoru za djecu sa posebnim potrebama koji je u tjeku zavrsenja objekta

Hahahahahahaha ja mislio da je ovo prvo-aprilska šala kad ono tek veljača.... hahahahaa

Šalu na stranu.
Ovo što napisa ova gospodična ponešto stoji, obnovilo se tu i tamo nešto, hotel se oporavlja, kino također - sporo, ali falan rade nešto.
Al ljudi odoše!!! Mlade obitelji, momci i cure koji tek zasnivaju obitelji odlaze.
Zašto?
Zato što naš načelnik i njegovi slijedbenici neznaju iskoristiti ovu blagodat koju imamo!
Imamo savršeno mjesto za velike logističke centre na Bijači i firme koje proizvode.
Zamislite koliko radnih mjesta bi tu bilo!
Gdje je punionica meda koji su obećali na Bijači?
Imamo KRAVICU, KOĆUŠU, ČEVELJUŠU, BOŽJAK! Koliki restorani i kafići, pansioni i suvernirnice bi se tu dali otvoriti - ajme majko, posla bi bilo i za bake. Nebi nitko treba više ić u Međugorje raditi (čitaj - dati se izrabljivat) od međugorskih gospoja.
Imamo KULU HERCEG STJEPANA. Savršen pogled na pola Hercegovine! Paraglajderi, padobranici, beciklističke staze itd.... Ma potencijala koliko god hoćeš.

Ali ne, naš veliki vođa i njegova svita to ništa ne vidi. Kako će i viditi kad non-stop visi u Mediteranu. Danas ih gledam naćurili se svi u sunčanim ćalama u Rafaello i dive se sami sebi kako su dobri i kako će se danas opet na račun svih nas koji smo ih birali (ili nismo) najesti se, naplatiti dnevnice i prozborit koji uzaludnu u ime dana ove selendre, jer grad ovo sigurno nije.
A mogao je biti.

imamo samo ono što parkovi nisu jamili a i to će nam brzo otet

Jedina nada put pod noge bili svit!!!

kino je platila rep. hrvatska, dom za djecu isto ali djelomično, eu je platila kanlizaciju i uređenje gračina, te 805 nogostupa, unitrade plaća hotel tako da je općina sve zasluge sebi uzela a bolje bi im bilo koju ploču zahvale donatorima postaviti da se nenaljute

Za komentar iznad stvarno sve rečenonema se šta dodati a ni oduzeti
Svaka čast

Put prema kuli isto opcina nema velike zasluge al se dice i s tom.

Citam ovo i pitam se .pa gdje to ja zivim.ovo je nevjerojatno pa ljubuaki je gospodarsko cudo.na svakom koraku firme investicije.kroz ljubuski nemozes peoci od ljudi.a vi sto ste otisli u njemacku otisli ste od bisa .sad se vratite ovamo je bolje nego u njemackoj.
U [ * neprimjereno * ]te ja sam nesto sanja probudi se ja

mladim uhljebima

Ljubuški nudi retrospektivu koja je žalosna u zadnjih četvrt stoljeća, nudi i budućnost u Germaniji. Učite njemački jer će vam biti puno lakše naći posao.

moja mare pa nebizi narod od lipote
nego od neimaštine
crnostrik bi isto pobiga
samo nema noga
jesi li ti znala mare da se žabac žabi divi
tako i mi hercegovci našoj hercegovini
da je ljeti kod nas taka lipota
nebi cvrčak cvrčija nego bi piva
jel tak il ne tak mare

Kravicu je posjetilo 160.000 turista x4 =640 000 maraka koje su završile ZNA li SE gdje?

kako di su pare pa barba investira
pravi se još jedna kravica
ova nova zvat će se junica
jel tak il ne tak ptajte parkove

20.02.2017 SRETAN VAM DAN LJUBUŠKOG

Kako sam se danas osjećao ponosno, dan općine Ljubuški, milina svit po razmilio po trgu iza općine, od gimnazije prema općini Humačka Limena glazba svira odu radosti, čudesa Božja!
Izvinjavamo se šti nemamo orginal video uradak od Humačke limene glazbe pa vam dočaravamo sa ovim linkom pozajmljenim iz naše drage domovine Hrvatske:
https://www.youtube.com/watch?v=l7c-SBrKG3s

Preko puta općine uređena površina baš k'o nekada Duhanska stanica u punom sjaju predstavljajući staro - austrijski stil u Hercegovini i svojih 150 uposlenika.
https://www.youtube.com/watch?v=sdZZGYkYzuQ

Malo dalje uz cestu Ljubuški - Vitina loza u svom punom sjaju blista vatrom obrađena površina zasađena vinovom lozom ponosom našeg načelnika i općine ljubuški.
https://www.youtube.com/watch?v=lrAJ3djc5MU

No vratimo se malo niže prema jugu, poduzeća Soko sa 350 uposlenih i ozarenih lica Hrvatske Ljubuške mladeži, zatim Vinarija kao rekosmo sa 250 uposlenih i sretno ozarenih lica koji su ponosni što imaju ovakvu općinu i ovakoga uspješnog (bože sačuvaj od većeg zla) načelnika, zatim jooojjjj naša dična platnara i Vitinska gaćara sa 800 uposlenih i sretnih Ljubušaka,
Šetamo dalje ovom uspješnom općinom kad-li naletismo na sretna lica Komunalaca i radnika vodene
zajednice koji su taman došli sa čišćenja vodonatapnih kanala koji se prostiru kroz ljepote našeg obrađenog Ljubuškog polja, i na kraju šlag na tortu FAMOS Ljubuški sa nekih 600-totinjak uposlenika u industrijskoj proizvodnji, svi sretni i radosni.

I kako rekoh ponos i ozarena lica Ljubušaka okupljenih na trgu u Ljubuškom koja ne mogu od nestrpljenja da čuju nadahnuti govor našeg dragog i nikad prežaljenog načelnika Barbarića.
Što reći nego ponosan sam i ne mogu više kucati suze mi lete od sreće, ruka drće a srce tuče strah me i srčanog pa prekidam i zato:

Dragi Ljubušaci sretan vam dan našeg ponosnog "LJUBUŠKOG".

ovom slikom ispod članka je sve rečeno

Admin samo postavi sliku Pjongjanga da cirkus bude kompletan.

Ova gospođa piše sta joj se naredi , a naređivaju joj Vedran Markotić ,Ivan jelčić , Viktor Grbavac , Toni Kraljević svako jutro u dajmondu su na kavi i tu se kuju planovi sta će ona pisat.

Jadno da jadnije ne može...

ljubuški je predivan za vlast i njihovu hobotnicu ostali njemačka no zaboravih pitat ko je vlasnik ljubuški ljepota i firmi narode iz koje su stranke ili su iz naroda

Potencijali Ljubuškog nude veliku perspektivu mladima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari