Vlada ZHŽ i dalje najgora, zastupnici u Skupštini prošle godine radili samo 12 sati!

ljubuski.info

Vlada Županije Zapadnohercegovačke je zadržala poziciju vlade s uvjerljivo najnižom produktivnošću od svih županijskih vladate je u 2016. godini razmotrila svega 258 mjera, dok se obujam razmotrenih mjera drugih županijskih vlada kreće od 507 do čak 1791.

Vlada ŽZH je, naime, u 2016. g, održala svega 31 sjednicu, što je manje od iti jedne druge županijske vlade. Pri tomu, s tek osam mjera po sjednici, u prosjeku, Vlada ŽZH je jedina čija je učinkovitost ispod dvoznamenkastog broja. Usporedbe radi, Vlada SBŽ, sa svega pet održanih sjednica više od Vlade ŽZH, radeći tempom od 42 i pol razmotrene mjera po sjednici, razmotrila je preko 1500 mjera u promatranom razdoblju, odnosno 6 puta više od Vlade ŽZH.

U izvještaju o radu Vlade ZHŽ se navodi kako u strukturi mjera razmotrenih na vladi ŽZH, tijekom 2016. godine, dominiraju mjere dnevno-operativnog karaktera. S druge strane, zakoni predstavljaju tek 6,6% od ukupnog broja razmatranih mjera. Sa 13 utvrđenih zakona, Vlada ŽZH je, u 2016. godini, nastavila kontinuirani pad, koji traje od 2013. i postigla svoj najlošiji rezultat u posljednjih 6 godina.

Nije utvrđena niti jedna strategija - i to ne samo u promatranom razdoblju, nego od početka aktualnog mandata. Vlada ŽZH, naime, jedina je županijska vlada koja je u drugu polovicu svog mandata ušla bez iti jedne utvrđene strategije.

Loša usredotočenost rada vidljiv je i iz činjenice da se vlada, u 2016. godini, dva i pol puta više nego zakonima, bavila kadrovskom politikom. Naime, 82% donesenih rješenja se odnosi na odluke o razrješenjima i imenovanjima.

U izvještaju se navodi kako programi rada, ni vlade, ni skupštine ŽZH, ponovno nisu usvojeni na vrijeme te da pored poslovnika, vlada ŽZH kontinuirano krši i zakon o proračunima Federacije BiH jer sedmu godinu za redom Proračun Županije se usvaja po žurnom postupku i bez organiziranja javne rasprave.

S druge strane, Skupština ŽZH, u 2016. godini, je u radu na sjednicama provela tek 12 sati - i to računajući i stanke. U prosjeku, zastupnici su, dakle, na sjednicama, proveli tek 1 sat mjesečno.

Iako je u promatranom razdoblju održano svega 10 sjednica Skupštine, na samo 2 su nazočili svi zastupnici. Za 12 mjeseci postavljeno je ukupno svega 18 zastupničkih pitanja i pokrenute 2 inicijative. 15 zastupnika nije postavilo/pokrenulo niti jedno pitanje/inicijativu u 2016. godini, 11 zastupnika nije se, u 2016. javilo za raspravu niti po jednoj točki dnevnog reda. U promatranom razdoblju, niti jedan zastupnik Skupštine ŽZH nije Skupštini podnio niti jedan prijedlog nekog zakona.

CCI

Komentari

I dalje glasujte za njih

Još jedan razlog da se županije ukinu

ova slika sve govori koji likovi samojim još mađa fali nemadu svi zajedno jedan fakultet

trialo bi im dat još veću plaću ali da ne dolaze na "posao",manju bi štetu napravili

Neko bi se trebao zabaviti i ovim problemom.
Narode ti ih plaćas , tebi trebaju da poloze racun
Ako je sve navedeno istina imamo veliki problem
Ima li itko da ovome neradu stane na kraj ?
Mozda Zaboravljeni Branitelji .
Za Dom !

Nema lakšeg rada od nerada. Aaa lova tečeee. Nije da su malo radili nego oni ne znaju radit, ne znaju što bi trebali radit. Zaključak moj bi bio, da neznalice trebaju ostat kući a čupanije likvidirat.

Hrvati ŽZH izdrzite sve ovo cce unapredi vass omiljeni crtani lik - iz ministarstva za cipelice i bundice uz pomoc svoje omiljene ministarke ..
Verujte Med i mleko ima da potecce. ..

Imaju pravo da ne rade i zašto bi radili? Pa uvjek je to tako bilo od kada su županije, a jest da je ova rekorder u tome.
Šta imaju Branitelji sa njihovim neradom, mi smo ih birali a sigurno ćemo ih i dalje birati
Po ovome ispada što manje rade dobiju više glasova!
Nadam se da će i ne idućim izborima ovi isti biti izabrani
Gdje je problem?

Za ne povjerovati- i ono malo vremena na skupstinskim sjednicama većina zastupnika sjedi i šuti, i lijepo naplate. Pa idemo ih zamijeniti nekim plastičnim lutkama sto dižu ruke, njima bar ne treba plaću davati.

Izglasajte zakon da đaci idu u školu kad Ruža rekne. Nek ne bude ni hladno ni vruće, ni kišovito ni snježno.
Predavači nek šute i nek ne ometaju razvoj društva, ako im se sviđa nek jame. Ako im ne paše kroj nek prikroje u glavi.
Ako im je malo 4 000 dajte im dodatak, politika je teško zanimanje, pitajte Lidu

a zato neće meni da isplate što su na sudu izgubili

Sve sami klimoglavci i podizači ruku. Ljudi bez ideja. Nisu oni jadni krivi što su malo tupi a pokvareni i draga im para. Krivi smo mi jer im dopustamo.

Nisu oni glupi nego bezobrazni i ponašaju se ko debele krave, nikad dosta lokiva. Mi smo glupi. Odavno.

Vazno je da zastupnice sa ljubavnicim po luksuznim,hotelima,motelima,restoranima provode dane i noci

glasajte opet za ovakve tipove jer oni su već 20 godina na istim foteljama oni znaju kako se treba odmarat na narodu

Sjetimo se izjave ministra mupa kad je izjavio da će se u njegovom ministarstvu djelatnici dobro namučiti da zarade plaću, a sada čitamo kako on i njegove kolege neradnici primaju plaće za nikakav rad, pa tim likovima je satnica rada veća od Putinove....

A najaktivniji slobo tomic ...javi se da pofali vladu...

sloba zameće trag.zmija je to

oni se sastaju samo kada donacije dođu
ili kod općinsku imovine prodaju
mozda prodaju kravicu
a barbarić napravi (novi vodopad) junicu
između ljubuskoga graba i velaka
pa sta dobra ideja vodopad blizu grada
jel tak il ne tak

Vlada ZHŽ i dalje najgora, zastupnici u Skupštini prošle godine radili samo 12 sati!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari