Održan "Sastanak s načelnikom"

ljubuski.info

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održan je "Sastanak s načelnikom" - razgovor ljubuškog načelnika Nevenka Barbarića s građanima, predstavnicima MZ, mjesnih vlasti, nevladina sektora i medija.

Riječ je o projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", vlada Švicarske i Švedske, koji provodi Razvojni program UN-a (UNDP). Sastanak je organizirala Fondacija za razvoj i demokraciju, kao vanjski suradnik na projektu.

Osnovna tema sastanka bila je razgovor i upoznavanje s planovima razvoja općine, gledano kroz prizmu građanskog sudjelovanja, s naglašenom novom ulogom mjesnih zajednica, kao središta izravnog sudjelovanja građana u općinskim procesima. Razgovarano je o trenutačnom stanju mjesnih zajednica, sudjelovanju građana u planiranju i kreiranju proračuna, o komunalnim temama, gospodarskim planovima i razvoju, sudjelovanju mladih u radu MZ, o socijalno ugroženim građanima, o poboljšanju komunikacije s građanstvom i drugo.

Uz Barbarića, sudjelovali su predstavnici Fondacije za razvoj i demokraciju - Nedim Muhedinović u ulozi voditelja razgovora i njegov kolega Draško Luković.

Barbarić je istaknuo kako se od prijeratnih 17 mjesnih zajednica na području općine Ljubuški, danas došlo do njih 30, da su zakonski dobro definirane njihove nadležnosti, međutim, nedostaju im uvjeti rada. To se, prije svega, odnosi na prostor s obzirom na to da se koriste školske prostorije, lovačke kuće i sl., a nedostaje i dio opreme, zatim izobrazba vijećnika i malo više proračunskog novca za materijalne troškove rada.

Naglasio je da su netočna mišljenja i ocjene da su MZ prije rata imali veće ingerencije nego danas.

Nakon duljeg izlaganja načelnika Barbarića, koje se odvijalo u formi odgovora na pitanja voditelja, u raspravu su se uključili i predstavnici, uglavnom predsjednici MZ-a. Iznosili su svoja iskustva u radu MZ-a, ono što je u praksi dobro, kao i manjkavosti i poteškoće s kojima se susreću i koje se mogu popraviti i poboljšati.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

Ovu bi crnu koviljku bas ispolitilizza-a ovu bagru zna se

Jel bilo priče da mjesne zajednice biraju mještani a ne politika?

Koje vidjeo da mjestani biraju presjednika,mogli bi kojem slucajem izabrati normalne i obrazovane ,bolhe politicki sto veci jadnik to bolje slusa..

kad će baki stani asvalt obećano a nije izvršeno ika šta radiš primaš i ne brigate kad si asvaltira sabi do u sobu

samo pare i nije te briga a kad se slomiš

ima u kamenolomu pjeska u cg+

8 razrea i presjednik m zajednice hdz

vidi ovi sto su dosli gledat i slusat ih,svi bi dali [ * neprimjereno * ] da se uhljebe negdi il nekog svog

ma jeli ovo viri iz pozadine MILORAD bolan što si tako plah digni glavu ko onda kad si hodočastio na DEDINJE kako si tada bio srećan nešto si plaho utućen nije dobro a more bit da će naćelnik štogot popravit oće sigurno

Održan "Sastanak s načelnikom"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari