Tužiteljstvo ZHŽ umjesto prava i zakona štiti kriminal

ljubuski.info

Na internetskoj stranici Tužiteljstva ZHŽ između ostalih nadležnosti stoji i ovo: "...​Tužiteljstvo vodi istragu i goni osobe za koje sumnja da su počinitelji kaznenih djela, u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, te osigurava ustavnost i zakonitost,  štiti ostvarivanje ljudskih prava i građanskih sloboda zagarantiranih Ustavom Bosne i Hercegovine, Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine, te Ustavom Županije Zapadnohercegovačke...".

Umjesto procesuira kaznenih djela tužitelji i glavna tužiteljica Vesna Ćavar, s osobnim zadovoljstvom i angažmanom Miroslava Galića, načelnika Odjela kriminaliteta Uprave policije namještaju kaznena djela što govori kako svoju poziciju poimaju nedodirljivom.

Ali u javnosti se postavlja pitanje zbog čega Vesna Ćavar i Miroslav Galić tako prisno surađuju na prikrivanju kriminala i zašto tuŽiteljica Ćavar štiti Miroslava Galića i dokazani kriminal oko njegovog ostanka u policiji.

Miroslav Galić iz policije sigurno odlazi. Vesna Ćavar ga ne može zaštititi niti bilo tko iz politike, a zašto je tomu tako javnost će uskoro saznati.

Ako se govori o Galiću kao pojedincu, oko njega je sve jasno i završeno, ali javnost treba znati tko je njega gurao, da kao kriminalac dođe do sadašnje pozicije i koji je bio cilj njegovog postavljanja.

Kako smo napisali, i ovaj tjedan će se održati sastanci oko njegovog odlaska iz policije, pa se traži bezbolna izlazna strategija.

Ni Galić ne sjedi skrštenih ruku

Miroslav Galić želi što prisniju suradnju s tužiteljicom Ćavar, čak joj nameće moguća rješenja kako bi zajednički prevladali sadašnju "neugodnu" poziciju. Je li to povoljno za Tužiteljstvo ZHŽ, je li izvan nadležnosti tužiteljstva, tužiteljica bi sama trebala procijeniti i ponovno dobro razmotriti kriminal oko povratka Miroslava Galića u policijsku službu.

Trenutačno se provjerava niz dokumenata oko Galića iz bliške prošlosti, doznaje se iz sigurnosnih institucija, te od njegovih bliskih suradnika iz policije. Miroslav Galić predstavlja vrh kriminala u policiji, oko sebe ima nekoliko suradnika i u jako dobrim je odnosima s ministrom Zdravkom Borasom. On zacijelo filtrira istražne postupke i potpisuje sve kaznene prijave Tužiteljstvu ZHŽ, utvrđeno je i da namješta kaznena djela s kojima se tužitelji brukaju po sudovima.

Ovo su sve činjenice koje ukazuju na odličnu suradnju Tužiteljstva ZHŽ i Odjela kriminalističke policije MUP-a ZHŽ.

Kako će Vesna Ćavar izaći iz sadašnje situacije ostaje vidjeti. Prikrivanje kriminala u slučaju Galić je jasno i zbog toga je i protiv tužitelja Mladena Hrstića podnijeta kaznena prijava. Prema informaciji Federalno tužiteljstvo će odrediti koje će tužiteljstvo preuzeti predmet i provesti istražni postupak protiv Hrstića, koji nije proveo naložene postupke.

Izgleda da bi Miroslav Galić za sobom mogao povući još nekoliko osoba.

Glas naroda

Vidljivo je da se ovdje radi o udruženom zločinačkom poduhvatu.Ova skupina je toliko ogrezla u kriminalu da tu više izlaza nema.Ovo mi liči na narkomana koji bi se želio možda i očistiti ali ima dug prema dileru pa je ovisan i o njemu i mora dalje nabavljati robu baš od njega.

1. Pljačka DUŽICE
2. Ubojstvo Vedrana Puljića

Režija zajednička, hee heee

Tome zlocincu zelm dase sam osebi zabavi i dabogda dobio bolest naj goru dase pati gdje je svjesno unustavo tudje zivote i igro se sa tudjim zivotima nije mu uspjelo bog je ba pravdi istine a za njegov kriminal me ne zanima svisu u krimunalu boze kazniga

Što veći krimos, bolja pozicija u jadezeu.

jeli moguće daga ljudi ovoliko kunu nije dobr akose zlo radilo

Zašto nije istraženo ubojstvo Vedrana Puljica. Osobno sam bio na utakmici i zna se šta se točno desilo. A ovi kriminalci puštaju glavnog osumnjičenika iz PU Široki Brijeg pod izgovorom da ovaj bježi. Kao u Meksičkom narko-kartelu. Ovo ima samo kod nas budimo realni. A Vedran izgleda nije dovoljno Hrvat jer navija za Sarajevo. Šta bi se desilo da je nas navijač ubijen pred Koševom. Budimo realni. Ni Soldo nije dovoljno Hrvat jer nije bogataški i tajkunski sin. Toliko o policiji i MUP-u. Realno gledano-jadno i perverzno.

Drago Palac, Tuja, Ivan Brkić istinu znaju...
Voda duboka, a uskoro i plitka...

Tužiteljstvo ZHŽ umjesto prava i zakona štiti kriminal
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari