Pokušati će se izgraditi pčelarski centar

ljubuski.info

Tijekom vikenda u Ljubuškom je održana redovita godišnja skupština Udruge pčelara "Kadulja". Skupštinom je predsjedao Ante Bošnjak, predsjednik Udruge, uz nazočnost ljubuških pčelara te općinskih, županijskih i predstavnika pčelarskih udruga susjednih županija i općina.

Problemi s poticajima

Podnoseći izvješće o radu, Bošnjak je istaknuo posebno zalaganje od strane županijske vlasti, koja je podupiratelj pčelarske djelatnosti.
"S velikim zadovoljstvom možemo konstatirati da smo dobili poticaje od županije na čemu se iskreno zahvaljujemo te se nadamo da ćemo i ubuduće imati podršku. Što se tiče federalnih poticaja, njih ne dobivamo već nekoliko godina, no nećemo odustati dok ne dođe do njihove realizacije", kazao je Bošnjak. Istaknuo je sajam pčelinjih proizvoda, a koji je, drugu godinu zaredom, okupio veliki broj sudionika i posjetitelja.

"Promovirajući naše proizvode, sve posjetitelje smo nagradili palačinkama s medom i uštipcima, a djeci iz Gradskog vrtića Ljubuški smo osigurali mali medni poklon. Zauzvrat, oni su donijeli crteže o pčelama i recitirali svoje pjesme, što je uvelike uljepšalo manifestaciju", kazao je predsjednik ljubuških pčelara, najavivši planirane aktivnosti i za ovogodišnji sajam.

Aktivnosti

Na skupštini je predstavljen i usvojen i plan rada Udruge za 2017. godinu te su usvojena izvješća o radu predsjednika, rizničara i Nadzornog odbora za prošlu godinu.

Uz glavnu planiranu aktivnost - organiziranje sajma pčelinjih proizvoda, pčelari će, u dogovoru s predstavnicima vlasti, pokušati napraviti jedan pčelarski centar. Do tada se nadaju plodonosnijim danima, budući da su se klimatske promjene odrazile i na pčelare, zbog čega je svaka godina sve lošija i lošija.

Ipak, zahvaljujući znanju i iskustvu, ljubuški pčelari vode brigu o tome da loše vrijeme ne ugrozi živote pčela.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Ako nisi u kradezeu i ne veličaš velika dijela partije bivših komunjara i vožda dragančeta, nema ti od pomoći ništa. A po priči bi rekao da je udruga samo tu da se bere poticaj i da se glasa za propast, zna se. Za pčele, konje, magarad ima poticaj a za novorođenčad nema poticaja. Znači, ako ćete dječji doplatak idite u Germaniju. Valjda djeca ne donose meda, hoću reći glasove.

Svaka njihova pcela ima zlatnu nausnicu,sve neki pcelari a nigdi kila meda,zna se.

To će biti ko laboratorij na Bijači,opet neka mućka

poslije lučića ovdi nema pčelara.njegove su čele imale i kabanicu,da mogu i po kiši radit.od ovih samo zuje.

lučićeve čele i pod maskom su radile
poslije černobilske katastrfove
prve su u grarad ušle i med kupile
taj med malko se crnija od spaljeni cvitova pa ga lučić nazva kadulja
mada kadulje u černobilu nema za lika
dubija je mnoga priznanja
sto je nse ljubusake ozračija
i dan danas vuču se posljedice toga meda primjer sela graba i velaka
oni neznaju raspoznati dobro od zla
jel tak il ne tak braćo lučići

Najbolji je med u studenačkih pčelara.Kof njih skoro pa nikad loša godina. Med izvrstan i ukusan!

Pokušati će se izgraditi pčelarski centar
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari