Zvonimir Čilić predstavlja knjigu u Ljubuškom

ljubuski.info

Istaknuti viteški, hrvatski i bh novinar i kroničar, Zvonimir Čilić, u ponedjeljak će u Ljubuškom predstaviti svoju knjigu "Ljudi i vrijeme".

Predstavljanje će se održati u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom s početkom u 19 sati u organizaciji ljubuške podružnice HKD Napredak, a u sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški.

Čilić će tako, nakon Viteza, Zagreba, Mostara, Popovače i Čitluka, svoju iznimno vrijednu knjigu predstaviti i u Ljubuškom. Knjigu će predstaviti fra Miljenko Stojić, književnik i publicist Željko Kocaj i zastupnik u Saboru ŽSB Ivan Sajević.

Knjiga predstavlja svojevrsnu krunu novinarskog rada Zvonimira Čilića, a obuhvaća razdoblje od 1994. do 2014. godine, jer predratno i ratno vrijeme u Vitezu i u Lašvanskoj dolini već je u velikoj mjeri dokumentirano i obrađeno u knjigama "Viteška ratna kronika" i "Svjetlost i nada - Bijeli put i bolnica u Novoj Biloj", čiji je Čilić suautor i urednik.

Knjiga sadrži tekstove različite tematike: od politike, nacionalnih i vjerskih pitanja, do gospodarstva i kulture, te predstavlja činjeničnu građu koja svjedoči o različitim segmentima života u Lašvanskoj dolini, u srednjoj Bosni, a katkad i šire. Ovi, kronološki prezentirani novinski tekstovi, koje je Čilić bez naknadnih prepravki i zahvata prenio u knjigu, prilog su kompleksnoj slici naše novije, poslijeratne stvarnosti.

Glas naroda

moze li se ijedna knigai filmska prestava prestavitii bez nasi fratara
kada bi neko nesto napisa
sta radi danasnja politika
nebi bilo fra stojića ni fra ilića
ako ste pribrojili ratne zrtve
mogli bi pocet brojat izbjeglice
vise se brinete o mrtvima
nego o zivima
koji je papa bija kad je vas nami posla
umisto da nas obraćate
vi nas odvraćate pola nas poturčili
pola protjerali jel tak il ne tak fratrine

Zvonimir Čilić predstavlja knjigu u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari