Održan koncert: "Večer uz klasičnu glazbu - posvećeno mome gradu"

ljubuski.info

Koncert klasične glazbe pod nazivom "Večer uz klasičnu glazbu - posvećeno mome gradu" održan je sinoć u sklopu proslave Dana općine Ljubuški u crkvi svete Kate u Ljubuškom.

Prije nego što su mladi ljubuški glazbenici prekrasnom glazbom i pjesmama na najljepši način čestitali Dan općine, blagoslovljene su prostorije objekta u kojem će se ubuduće okupljati našli mladi glazbenici.

"Mi smo već tradicionalno uvršteni u program obilježavanja Dana općine, međutim ova godina i ovaj koncert su ipak posebni i drago mi je da mogu javno obznaniti kako Osnovna glazbena škola Ljubuški preseljava u nove prostore nakon 24. godine što smo bili u tri prostorije u Osnovnoj školi Marka Marulića. To su prostorije objekta do crkve sv. Kate koji pripada Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji i mi smo presretni i prezadovoljni te unutar desetak dana se preseljavamo, a prije deset minuta smo imali i blagoslov škole. Od srca se želim zahvaliti načelniku općine Nevenku Barbariću i fratrima na čelu s gvardijanom fra Darijom Dodigom i župnikom fra Ljubom Kurtovićem što su prepoznali ono što nam je potrebno i što su prepoznali koje značenje ima glazbena škola i glazbeno obrazovanje za našu malu sredinu. Hvala vam zaista od srca i uživajte u večerašnjem koncertu", rekla je ravnateljica Ivana Zrimšek Šaravanja u svom obraćanju na početku koncerta.

Nakon pozdravnog govora krenulo se s koncertom kojeg je otvorila Sofija Šaravanja svirajući violinu, a potom su uslijedili Matea Tomić na klaviru, Maksim Udovičić s gitarom, Dominik Šiljeg na klaviru, Mihaela Grbavac na flauti, Ela Vučić na klaviru, Luka Bubalo na klaviru, Lucija Markić s violinom, Marta Šaravanja na klaviru, Klara Vukojević na klaviru, klavirski duo Katarina Mikulić i Mihaela Matić, Arnes Mehić, učitelj harmonike i Maja Ćorić učiteljica flaute.

Koncert je zatvoren nastupom Velikog zbora crkve sv. Kate.

Oni su pod besprijekornim ravnanjem voditeljice Ivane Šaravanje izveli "Zdravu Devicu" (solo Karle Akmadžić) i Bachovu skladbu "Slavim te Gospode". Njihov nastup, kao i svi prethodni, nagrađen je burnim pljeskom.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari