Nagrada Općine Ljubuški za životno djelo dr. Josipu Banduru

ljubuski.info

Općina Ljubuški u povodu obilježavanja Dana općine, 21. veljače, dodijelit će javna priznanja za 2016. godinu zaslužnima, to jest onima koji su svojim radom i djelovanjem to zaslužili. Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja provelo je postupak i dostavilo OV-u Ljubuški prijedlog kandidata koji će općinski vijećnici danas (ponedjeljak) razmotriti i usvojiti.

Počasni građanin

Za počasnog građanina općine Ljubuški predložen je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Time Općina Ljubuški želi izraziti zahvalnost za vrlo vrijednu i značajnu financijsku pomoć koju je dobila od hrvatske Vlade: za izgradnju zgrade za potrebe djece s poteškoćama u razvoju, za obnovu kinodvorane, nabavu posebnog vozila za djecu s posebnim potrebama, obnovu sanitarnog čvora u Osnovnoj školi Marka Marulića te, prije uspostave Ureda za vodovod u Kašču, i dogradnju i obnovu OŠ u Vitini.

Nagrada Općine Ljubuški za životno djelo

Nagrada Općine Ljubuški za životno djelo bit će dodijeljena dr. med. Josipu Banduru, spec. internistu, kardiologu i angiologu. Dr. Josip Bandur je jedan od omiljenih, ali i vrlo zaslužnih ljudi u Ljubuškom, koji je svojim radom kao ugledni liječnik i humani i za ljude uvijek otvoreni čovjek zadužio Ljubuški.

Nakon završenog pučkog školovanja i Gimnazije u Ljubuškom, upisuje i uspješno završava Medicinski fakultet u Zagrebu te se kao mladi liječnik zapošljava u Domu zdravlja u Ljubuškom. Iznimno cijeneći maksimalnu obrazovanost i znanje, nastavlja specijalističku naobrazbu koju uspješno provodi skupljajući praksu na više zagrebačkih klinika.

U Dom zdravlja Ljubuški vraća se kao specijalist s tri subspecijalizacije, te od srpnja 1981. godine vodi specijalistički kardiološki odjel sve do umirovljenja. Cijenjen, ponajprije kao vrsni dijagnostičar i čovjek svjestan položene Hipokratove prisege, dokazao je bezbroj puta da je pacijent uvijek na prvom mjestu. Veliki je ljubitelj sporta, osobito nogometa, koji je svojedobno i igrao, niz godina obnašao je dužnost glavnog liječnika i člana uprave NK Sloga Ljubuški. Što privatno što poslovno kroz razne simpozije, proputovao je više kontinenata naglašavajući kao veliki filantrop iznimno bogatstvo koje čovjek stječe spoznajući vrijednosti različitih kultura i običaja. Tijekom Domovinskog rata dao je doprinos radu i organizaciji sanitetske službe, predstavljajući časno i odgovorno svoje znanje i humanost - stoji u obrazloženju Općinskog povjerenstva za dodjelu javnih priznanja.

Godišnja nagrada Općine Ljubuški

Godišnja nagrada Općine Ljubuški namijenjena je RK Izviđač, sportskom klubu duge i bogate tradicije, utemeljenom 1956. godine. Dugi niz godina u samom je vrhu rukometa. U 2016. godini, u kojoj je proslavio 60. obljetnicu postojanja, postao je nakon 11 godina prvak u ligi i to mu je ukupno peta titula prvaka BiH, igrao je i u finalu Kupa BiH i sudionik je SEHA lige. Dvostruki je pobjednik Kupa BiH, osam puta je bio prvak u prvenstvu Herceg Bosne, devet puta osvajao Kup, a ove godine je 18. put izabran kao najbolji sportski klub Ljubuškoga.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

pa mu bubaluša prominila bravu hahahaha

Doktor Joško je pravi gospodin

Najbolji liječnik , nevjerojatno srdačan , duhovit , drag i zgodan ;) .
Jednostavno , čovjek koji je ostavio trag , kako u svom poslu , tako i u odnosu sa ljudima .
Ljudina .

Dobar i strucan dr.a i dobar covik .

Nagrada Općine Ljubuški za životno djelo dr. Josipu Banduru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari