General o lažnim zapovjednicima i povlaštenim mirovinama

ljubuski.info

Dok časni hrvatski generali poput legende Domovinskog rata Zlatana Mije Jelića održavaju tribine po Hrvatskoj, jer ne smiju u BiH, u kojima traže pravdu i pomoć hrvatskih institucija u BiH i Hrvatskoj, kako reče i fra Mario Knezović, nisu vodili privatni rat. U isto to vrijeme "hrvatine" poput Dragana Čovića, zajedno s odnedavnim pripadnikom američke crne liste Miloradom Dodikom, smišljaju druge paklene planove kako bi se i dalje održali na vlasti i nastavili pljačkati, raseljavati, te uništavati i ovo malo od nas što je ostalo u BiH.

Nažalost kada ne uspiju "hrvatine" i "SANU" agenti poput Rade Bošnjaka, po zapovjedi njegovog "velikog vođe" Dragana Čovića, približiti se našem ratnom heroju Zlatanu Miji Jeliću i ostalima, nastojeći za Dragana i ekipu, tu strukturu staviti pod kontrolu, onda nastupa ekipa među generalima kakav je primjerice Željko Šiljeg, kum srpskog ratnog zločinca Ratka Mladića i jedan od najodgovornijih za ogromni kriminal koji je zadesio dijelove braniteljske populacije.  Isti je prema svjedočenju mnogobrojnih branitelja potpisivao lažna uvjerenja, te na taj način proizvodio lažne ratne zapovjednike sa povlaštenim mirovinama.

Željko Šiljeg

Jedan od najistaknutijih takvih primjera je osuđeni trgovac drogom Zvonimir Kovač iz Posušja, kojega je MUP RH u suradnji s njemačkim kolegama, još prošle godine uhitio prilikom prometovanja kroz RH iz Njemačke s većom količinom droge, nakon čega je od strane hrvatskog pravosuđa osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Očito je to druga inačica djelovanja prema Hrvatima i hrvatskoj sirotinji u BiH, kada ti takozvani "prijevoznici", prema Njemačkoj odvoze hrvatsku sirotinju iz BiH i na njoj masno zarađuju, a iz Njemačke uvoze drogu i dilaju je ostatku te iste hrvatske sirotinje u BiH i djeci časnih hrvatskih branitelja, i za to još budu nagrađeni povlaštenim mirovinama.

Zanimljivo je spomenuti da  je Zvonimiru Kovaču ovaj vrsni general potpisao uvjerenje o obnašanju vršitelja dužnosti zapovjednika vojarne ATJ-bojna „Miljenko Bašić“ VP 1717/03 na ustrojbenom mjestu FČ; bojnik u vremenskom periodu od 01.12.1992.-31.12.1993.god., na koji način je Zvonimiru Kovaču iz Posušja, omogućio ostvarenje lažne zapovjedne mirovine.

Ono što je najzanimljivije u cijeloj ovoj priči je činjenica da spomenuta postrojba u to vrijeme i pod ovim imenom nije niti postojala, kao i činjenicu da je hrvatski vitez čije ime nosi ova postrojba poginuo  u drugoj polovici siječnja 1993, a sama postrojba pod imenom ovog hrabrog hrvatskog viteza osnovana je tek u proljeće 1993. No sve to nije smetalo Željku Šiljegu da se naruga kako bratu pokojnog Miljenka također hrvatskom branitelju, koji je uistinu i obnašao ovu dužnost (čije je formacijsko mjesto zahvaljujući lažnoj izjavi generala Šiljega i zauzeo ovaj vrli "biznismen" iz Njemačke Zvonimir Kovač), tako ni ostaloj obitelji poginulog hrvatskog branitelja.

Umjesto da stanu u obranu braniteljskih prava i stvarnih ratnih zapovjednika, pojedini generali su nažalost poticali izvršenje ovih kazneneih djela, proizvodeći na taj način lažne ratne zapovjednike, koji danas uživaju privilegije na račun i štetu istinskih ratnih zapovjednika i branitelja, na koji način su nanijeli nepopravljivu štetu ne samo istinskim braniteljima pripadnicima HVO-a, nego i cjelokupnom hrvatskom narodu. Isti i slični su ovakvim svojim postupanjem pogazili one najveće vrednote slobodu i čast hrvatskog naroda za koje smo se svi mi hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu.

S toga ne treba čuditi razjedinjenost i nesloga koja vlada u braniteljskoj populaciji. Još jedan od razloga za ovakvo stanje je i politika Dragana Čovića usmjerena ka nejedinstvu branitelja i braniteljske populacije, kupujući i vrbujući ključne ljude na pozicijama u braniteljskim udrugama, koji su za sitan novac prodali i nas branitelje, i u potpunosti se stavili u službu velikog vođe Dragana Čovića. U prethodnim člancima smo već spomenuli neke od Čovićevih ljudi na čelu Odbora za branitelje HNS, kakav je primjerice Salko Marin, spomenut ćemo i ostale Čovićeve sluge predsjednike krovnih braniteljskih udruga poput Nikice Tomića, Jasne Zlomislić i Lazara Martinovića, kao i ministra branitelja Mladena Begića, i savjetnika predsjednika Federacije BiH Pave Šljivića. Nažalost nitko od pobrojanih nije se javno oglasio ni na slučaj generala Zlatana Mije Jelića, kao ni kod uhićenja hrvatskih generala i branitelja Orašja, valjda iz straha da se pri tome ne bi zamjerili svome velikom  i dragom vođi Draganu Čoviću, i pritom ne daj Bože ugrozili njegove pozicije spram Srbije i Republike Srpske, iz koje je tijekom Domovinskog rata pobijeno i protjerano preko 200.000 nevine hrvatske sirotinje.

Mladen Begić - cipelice i bundice

Naravno Dragan Čović to niti je, niti misli nikada spomenuti, jer on se ne bavi prošlošću, on je usmjeren prema budućnosti, kako sam voli istaći, dok je primjerice njegova prošlost najstrašnije opterećenje za hrvatske interese u BiH, i tako je hrvatski narod zabrinut za svoju budućnost upravo radi prošlosti Dragana Čovića.

Na žalost svih čestitih hrvatica i hrvata, Dragan Čović nije tu radi nas, on je tu radi sebe i svojih osobnih interesa i svoje kriminalne grupacije zvane "Sokolovi" i svojih beogradskih mentora, a to nam svojim postupcima i ponašanjem svaki dan jasno stavlja do znanja. No nažalost za mnoge ništa od svega toga nije dovoljno da bi napokon progledali.

Zabrinjava kada on, Dragan Čović, prešućuje ove gorke činjenice kakve su primjerice stradanja hrvata u Republici Srpskoj, problem je kada se tako ponašaju svi ostali dužnosnici i članovi HDZ-a, ili neki za koje smo smatrali da su istinski domoljubi i branitelji poput ministra branitelja ZHŽ Mladena Begića. Usprkos činjenici da je Begić i član predsjedništva HDZ BIH, njegov glas na tom predsjedništvu kada su u pitanju branitelji i braniteljski interesi, a da ne govorim o zastupanju  braniteljskih kadrova uopće se ne čuje. Begić umjesto da se bori za prava hrvatskih branitelja i zastupa njihove interese pred svim institucijama, pa tako i federalnim ministrom branitelja, isti se ne udostoji ni doći na važne sastanke, kakav je primjerice bio prošli tjedan  u Sarajevu, gdje su nazočili svi županijski ministri i predsjednici braniteljskih udruga, naravno osim  njega i gdje se pored ostalih važnih pitanja razgovaralo i o uvođenju jedinstvenog registra branitelja. Za vrijeme sastanka u Sarajevu Mladen Begić je bio s jednom ljepšom polovicom na skijalištu Blidinje s kojoj odavno dijeli smiješke i zdravice 

Za njega to očito nije bila dovoljno važna tema, isti je navodno bio zaokupljen trošenjem braniteljskog novca i nabavkom "cipelica i bundica" za prisnu damu iz društva, dok pojedini branitelji, ili članovi njihovih obitelji koji boluju od malignih oboljenja, nemaju sredstava ni za najosnovnije lijekove, nekim potpuno zdravima ali podobnima se isplate i po dva do tri iznosa jednokratne novčane pomoći u samo jednom danu.

Pljačka i propast

Dok nam javna poduzeća, kakvi su primjerice, EP HZHB, HT Eronet, Aluminij, Zavodi zdravstvenog osiguranja itd. posluju sa gubitcima, privatna imovina i računi Dragana Čovića i njegovih Sokolova ne prestaju rasti.

S toga zaključimo, kako nije točno da u BiH nema napretka. Ima napretka ali samo za Čovićev establišment, dok ostalim hrvatima ne preostaje ništa drugo nego lutati po bespućima u potrazi za korom kruha.Ono što nisu uspjele napraviti jugoslavenske vlasti, a to je rastjerati i raseliti hrvate diljem svijeta, očito polazi za rukom jugoslavenskim kadrovima današnjice, kakvi su Dragan Čović i njegovi "SOKOLOVI". Nema dana da iz Središnje Bosne jedna mlada obitelj ne odseli put Njemačke i dr. zemalja zapada, slična stvar je i u Posavini i Hercegovini. Dok lažni branitelji iz Frankfurt i Munchen bojne konzumiraju lažne mirovine i dr. naknade, istinski branitelji nam odlaze na zapad u potrazi za korom kruva, jer ovdje za njih nema nit zaposlenja, nit bilo kakva rješenja.

Već sutra će Večernjak (Čovićnjak) pustiti novi članak o mladim poduzetnicima iz BiH, lamentirajući o uspjesima HDZ vlasti na programu zapošljavanja mladih. Kako bi to sve skupa lijepo bilo, da samo aktualna vlast nije opustošila i popljačkala sve što se moglo opustošiti i popljačkati, jer i strane vojske koje su u prošlosti pljačkale i pustošile, znale su ostaviti nešto da narod može preživjeti...

Ovi nažalost nemaju ni mrve milosti, pa ni prema vlastitom narodu

General HVO-a

Glas naroda

Ravno u sridu... ravno do dna...

Zdravko Jukiću,cijela Hercegovina je prepoznala da si ti autor ovoga teksta i kako te nije stid ovako izmišljati i blatiti svoje suborce !?

optužuješ Zdravka da je autor teksta. da ga imalo poznaješ nebi pisao ovakvu ludost.. da kojim slučajem ''josipe'' ti nisi autor?

Taj Zdravko se posebno dokazao u vrijeme Alijanse i SDPove vlade, on je tada napredovao dok su stotine Hrvata progonjene i ostavale bez posla u vojsci i policiji jer nisu bili podobni Alijansi.

A najviše je proganjan glazbenik Mladen Begić.

Evo pročitah ovaj tekst generala pa razmišljam dali su svi naši generali takvi licemjeri.Usvakom slučaju trebali bi znati dali je ovo General ili nije.Pisanjem ovakvog teksta ide na štetu svih generala ,a i HVO-a.Prvo opisivanje nekog Zvonimira Kovača podržavam u potpunosti,ali isto tako trebao je ga prijaviti revizorskom timu to bi bilo moralno od generala.Kad je u pitanju Čović o njemu se piše ima 10 godina,dobio sve oslobađajuće pa čak kad je nevin bio u zatvoru 6 mjeseci.Logično bi bilo da general podnese krivičnu prijavu protiv Čovića,a očito se vidi da general ima dokazni matrijal jer suprotno nebi o tome pisao.Ovdje postavljam upitnim moralnost ovog generala, zna za kriminal ima dokaze a ne prijavljuje,kakav je to general i koju je on vojsku vodio te o kojem kriminalu priča.General se dotakao i nekih udruga iz Domovinskog rata tu vam se slabo razumin ali znam da je General obmanijo javnost da su svi pod kontrolom Čovića ili HDZ--a.Ona žena se često vidi sa čovićem za nju bi se moglo reći ,ona predstavlja udovice ,Tomić je bio Hadeze negdje u srednjoj Bosni to znam,a isto onaj iz čapljine Martinović.To su HDZ--e.Onaj iz srednje Bosne Radić neznam mu ime on nije sigurno HDZ,On bi mogao biti SDP .NJih vjerovatno biraju njihovi članovi ovisno iz koje udruge dolaze,tako da nikog nebira Čović,nego članovi određenih udruga.Vidite ovdje vas isto General obmanjuje.Kad je u pitanju Begić o njemu do sada nisam čuo ništa loše.Kad General spominje jednokratne pomoći i to u jednom danu morao je navesti i imena ljudi koji su to dobili, jer svaki General je častan čovjek pa trebao je biti i ovdje isto kao na ovom Zvonimirovom dokumentu.Ovdje General ide toliko daleko da se uvlači u neku monstrumsku prljavu igru i obitelj, pa da troši braniteljski novac ,to se isto treba pokazati raćunima iz određenih objekata gdje je obitavao.General je isto tako trebao napisati dali Begić na Blidinjama boravi u svojoj vikendici dali je ima i otkud mu novac da je kupi ili napravi.Suprotno navedenom General je tvornica užasa i katastrofa te dovođenje ljudi u određene obiteljske probleme.Ovdje nešto nije normalno zašto bi Begić vodio ljepši pol na Blidinje gdje ga svak poznaje i radio malverzacije kad je to jednostavnije recimo na Kupres. Konačno ja mislim da je General intezivno bio na državnoj jasli, vidite koje sve tvrtke general spominje i iz kojih je sve novac uzimao.Sada neda Čović, neda zavod za zdravstveno,neda elektroprivreda,neda Ministarstvo Policije isto tako neda Begić.Sada je naš GENERAL u problemima, ako vi meni nedate ja ću pisati, izmišljati, lagati, i konstruiratii tako ucjenjivati. Sve suprotno mogao je pisati i prije te staviti sliku svoju mjesto Begića. Koliko mi je poznato Begić dobro vodi Ministarstvo kako branitelji pričaju i svi su zadovoljni njegovim radom, a šta nedostaje generalu sami zaključite.Ovdje sam malo više posvetio pozornosti Begiću iz razloga što sam čuo da je častan čovjek ,isto tako dobio sam osjećaj da je ovaj tekst napisan izričito zbog Begića, neda novca.Tako vam ja demantira laži Generala koji nije General ali uvjek je želio da bude General.

Vidi se kako razmišljaš kad Radića povezuješ sa SDP om. Panju. On ne mora kao ti duvaniti milokliz Čoviću i sličnima.

Ovo što si ponudio Peri bolje je a i prirodnije da ponudiš nekome drugom možda imadneš koju korist od Čovića on je moćan čovik.Eto vidiš ako neznaš prišati znaš šutiti.Nikad nije dobro vrijeđati ljude neovisno slažeš li se sa njim ili ne.

Iti Pero svašta znaš đ... te lipi

Ja mislio da ovo piše general Šiljeg kad nije svaka čast generale tko si da si

Moj generale da imaš i malo samopoštovanja i brige za prave brenitelje ti bi se potpisao na tekst a ovako prd,prd ...drugo,ne znam kako drug Šiljeg sjedi kao gost na tribini tvoga heroja Jelića što je ovaj port i objavio i treće ,kada je kupilo prašinare po Hercegovini nečuh piskut heroja Mije ,tada je uživao u svima blagodatima ovoga svijeta,tako da je ovo teška tema koja je davno na krive tračnice skrenula,ovako ostaje vama isfrustiranima da za par stoja objavljujete i blatite one koje ne podnosite iz nekih razlogA...

Ovo je istina svaka čast autoru

Ovo nije istina ja dobro poznam generala Šiljega tako da mogu reći da ovaj što se potpisuje general HVO nije rata vidio

ti si u prvu ljudino.eno sam ga jutros vidio u raspalom renou 4 ide rizat lozu za dnevnicu,a u kućicu od 10-12 sobičaka primio beskučnike da im nije hladno,a autić svoj prodao da im može kupit drva za ogrijev.nisam vidio siromašnijeg generala od njega u hercegovini,evo mi suze na oči pođoše a težak sam za zaplakat.nisam ni za ćaćom plaka al zbog ove ljudske veličine moram.zadužija je on nas branitelje do suza.....

pa krešo ćavar iz knešpolja je potpiso niz dokumenata slićni ovom a naj bolji mu je prije rata opraćenju fra dane karačića molim da u nekoj knjigi objavite ovaj dokument posjedujuga fratri da se vidi šta je udba radila i danas radi

Gorili u paklu svi koji imaju veze sa Hdz i Draganom Covicem zvanim s o t o n a.A Begicu je bitno da je dobio bijelog pasata i on ce dalje klimat glavom velikom svom vodji s o t o n i.Bog sve vidi.Na nebu je zivot vijecni ali vas ceka tama vijecna u podzemlju sluge zloga.

Pajdo ti se idi liječi jer sotona samo vidi sotonu

Ti si teski musliman, sljedbenik propale bromuslimanske ideologije tvog idola i bandita Blazs Kraljevića.

Jadno da Jelić voda Šiljega po tribinama u Hrvatskoj,ali eto.

Dobro nam je kakvi smo.

Ovo vam ljudi piše lažni general toliko o samome autoru a u tekstu ima i istine i laži po potrebi nek svatko sudi i osuđuje kako želi.....nego kako nisi frajeru prozvao osobe koje su bile vezane za poznatu vikendicu bivšeg heleza! Inicijali su mu da je lažni zapovjednik jedine krovne udruge bušić a svi znamo da je iz Posušja prezimena kao dus..... i da kako to da ne prozivaš osobe koje reketira neke normalne ljude a dolaze sa otoka sreće i sunca inicijala i.h. i da kako to da ne navodiš nikad povezanost sdp zapadne Hercegovine sa osobama štafetnih nositeljima takodjer iz Posušja i da kako to da ne smiješ nikoga prozvati iz do brkovima i bogodol a a kamoli konjica sarajeva.....I da prozovi ih sve! Najmanje što ti mi kažemo da su takvi kao ti obične kecige i kucine a o tricama da ne govorimo i ne pišemo....

Zar ovaj papir gore laze?Je laze naravno jer je lazan kao i mnoge lazne zap.mirovine .

Za generala Šiljega dajem ruku

pajdo onda bi ostao bez te ruke j,,o te SILJEG

Generale svaka ti cast...od kad su se pojavili tvoji textovi u mnogima od nas se pojavila nada da jos ima cestitih ljudi koji zdravo razmisljaju i ukazuju na razmjere kriminala ovih hrvatskih izddajnika ...svaka tI je na mjestu...imas potporu svih nas cestitih hrvatskih branitelja koji smo branili Hrvatsku I Herceg Bosnu...ovi Jugo-oficiri su okaljali I nas branitelje I Domovinski rat proizvodeci lazne ratne zapovjednike I branitelje...za ovog srpskog spijuna Siljega koji I danas radi za srbijanske sluzbe ima puno toga sto bi javnosti trebalo iznijeti...vidimo da znas...samo nastavi pisati...
Treba smjeniti ovog KOSOVCA Covica Srpsko-Ruskog slugu I sve one korumpirane lazne hrvate I prodane braniteljske duse koje ga podrzavaju...

BOGU VJERNI ZA DOM SPREMNI

Ti si arapsko-bošnjački sluga. Idi svom Bljujanecu u bujicu pa tamo širi arapsku ideologiju.

za ovog kovača znandaje bija dobar ratnik a to štoje čovik zaglavija u zatvoru moždaje čovik nevin nekomu podmetno pa ajte objavite zapovidne ostali koji primaju a nisu nikako bili u ratu

i liči na razmahan ali od slona sklonite ovu sliku

akoste realni objjavite sve zap u posušju a ne ovako

Podrska generu Jelicu nevin covjek sto posto gennerale izici ce pravda a djela stomu se stavljaju po mostaru tosu djela Rade Bosnjaka dosta ih je uba cio u Neretvu i jamu Radacu u Gorancima al docice vrijeme kada ce odgovarati

Autor ovog texta je sef SDP-ove celije u Posusju!

Zdravko Bešlić, cimer od Živka Budimira. Zajedno su u Sarajevu stanovali u stanu udbaša kodnog imena MORE. Mnogo fin čovjek koji živi kao šišmiš.

A što je facom ne smiješ napisati drugog štafetnih zdravka i dustaru i one glodavci što su na položajima a primaju velike penzije ne mirovine nego penzije i da što izmišljati neke stvari koje nisu istina....očito se ovdje radi o vrlo interesantnim zamjenama teza.....isto ću prevesti zar je potreba da se prozivaju neke osobe a pritom se štiti i reketari kriminal pojedinaca koje je upravo štitio prvo zavedeni zdravko! Idemo dalje redom koliki aidovaca ovdje ima!!!!!!!!!!! Žar je grije kazati istinu i reći da ste platnim spiskovima i njihovih i tzv naših i onih drugih istina samo istina istina..
.pa makar boljela od Livno preko duhanskih žetona sve do likovnih umjetnika pratar a svih župa pa sve do glavnih političara sviju naroda a pogotovo onih što mijenjaju vjeru obitelj stranku naciju onako uzgred napisano po potrebi svojoj ili svojih potrebitosti......istina dragi komentatori sviju opcija samo istina a ne kafansko jaranska rodbinsko ili kumovske povezanost i da neki pišu knjige i krivotvore recenzije.....ajde pogodite s kime su vezi!!!!!!!!!!! Čudo je istina...i da zar nije istina da je jedan visoko uzdignuti lažni branitelj i ministar opalio urednika i novinara ovog portala...jeste to je istina je li istina da su branitelji istina slike preko 1990 do Helena istina je li istina slitina da sdp i sda bošnjačke stranke istina je li istina da stožerni čoek nema puno kvalitetnih savjetnika istina istina je i da njega i vaš boli qac za branitelje isto ko nas za lanjski snijeg...istina je i da ovaj portal definitivno radi za nekoga...istina ....ali istina je jedino što ljude održava u normalnom životu bez sfere terora kakvu provede elite tipa bakir i njegova rodbina ili kriminala kakvu provode stožernih bakir i ostali sa njima....možemo i dalje ovoga ovaj što piše sve ovo rata nije ni vidio....a mnogi smo vidjeli okušali i da pritom ni zeru goriva hrane nismo preprodali ili ukrali!

Ko je prvo zavedeni i moreš li nam ovo prevesti da znamo pročitat a možda i razumit?

neznam koji gen ovo piše ali svaka muje namistu ašiljeg da je doušnik sa srbadijom more bit onje bija sanjima dvajs godina sveje moguče paresu đavo a mijo nikad nije zna komu gaće nosi

Laž je da je Šiljeg Mladićev kum a nisam siguran da je ovaj što piše general za razliku od generala Šiljega koji se školovao i dokazao znanje u ovom nesretnom ratu a ako je nekome lažnjaku pomogao neka odgovara

ja nebi da ruku nikome ko nije zašlužijo

Titane pusti te udbaške fore koje su ti ostale od tite ko fol ti general generali se ne skrivaju nego se prestave nemoj prozivati ljude sto su ratovali prozovi svoje udbaske drugove sto se borite za politicke stolice jadnice

štaje ovo jutros na uranku bože sačuvaj nas od svakoga zla sklonite ove slike sa portala ta sveta nediljaje boženas sačuvaj zla svakoga

Vidi se da je jedino riješenje postrojavanje postrojbi i sve riješeno za dva sta postroji prozovi evidentiraj i gotovo

koće postrojit vojsku kadasu sve pukovnici nema običnog vojnika hercegovina ima 1200 pukovnika nije to ni nato imao nikonam ništa nemere

Ja sam zvonimir kovač i kao sto vidite nisam osuđen na dugogodisnju kaznu zatvora nego sam oslobođen jr mi je ta droga podmetnuta neznam zasto me ovaj "vrli" general proziva ova potvrda je istinita od prve do zadnje riječi.bio sam pripadnik kažnjeničke bojne ogranka posušje čiji je zapovjednik bio pokojni miljenko basic sa kojim sam bio sve dok nije poginio na brdu kod uskoplja odakle sam ga na leđima mrtvog nosio posle toga sam dva puta ranjen hvala bogu ne tesko prvi put u gimnaziji u mostaru a drugi u raštanima general ako je general ksze da postrojba nije postojala tada pod tim imenom naravno kada je pokojni tada bio ziv ali je postojala nasa grupa iz posusja koja se borila pod kaznjenickim bojnom tako da nikome nisam uzeo mjesto zapovjednika jer dam to bio generale.a miljenkov brat se ukljucio u rat kada je on poginio i to u nekom podrumu u posusju gdje je glumio zapovjednika a inace da se zna bio je oficir jna do92.toliko o tom moj vični generale.bog i hrvati. A ne udbasi kao ti.toliko od zvonimira kovaca koji i dalje vozi sirotinju u njemacku jer ovdje za njih nema zivota zbog takvih kao ti!

deder pročitaj šta si napisa eto si se sam demantirao
Svašta

Svaka čast gospodine Kovač to se tako radi ako sam u krivu razapnite ali ako sam u pravu ne laži tko si da si generale

bome pošteno od gosn kovača čovikse oglasijo kratko i jasno imenom i prezimenom e sada ovi što pišu nekase i oni oglase imenom i prezimenom

istina živa bijosam tu kadas to dogodilo

imali iko pametan da ovo pojasni dalije ovo vako u redu ili nije štosetiče zapovijedni moželi neko uzeti mijeso nekom drugom akoje ovaj obnaša toju dužnost zap akose vodi u papirima i imade čovik ukaz iz togaa vrimena to jest čin ili obnašanje dužnosti znadu ljudi i svijedocisu živi ajmo reći u domobranskoj pukovniji znase koje bija zap brigade pa onda idu zap bojni pa satnija imali iko mijerodavan da pozna sklopnu knjigu i koliko jedna brigada može imat pukovnika i bojnika koji mogu obnašat zap dužnosti molim neko kose razumije u vojna pitanja da jednom objasni koliko može bit pukovnika u nas u ljubuškom hvala

Vi ste u Ljubuškom čudo.Zato imate toliko pukovnika.

Jedan jedini general Ivan Andabak

brigadase sastoji od četiri bataljona i jedne diverzantske satnije i jednog voda veze i jednog voda vojne policije totiga znači ovak jedan brigadir četiri pukovnika i tri satnika eto sad vidi koliko ste imali brigada u ljubuškom pa sračunaj

General o lažnim zapovjednicima i povlaštenim mirovinama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari