Čović: Do početka 2018. godine izborit ćemo se za jednakopravnost Hrvata u BiH!

ljubuski.info

Treći ovogodišnji sastanak Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića ponovno je prošao bez dogovora. Iako se najavljivalo kako će do kraja siječnja biti približeni stavovi, to se nije dogodilo, što je poslije sastanka u utorak potvrdio čelnik SDA-a.

Cilj sastanaka bio je dugoročno rješenje pitanja suradnje dviju stranaka. Treći u nizu sastanak nije rezultirao dogovorom niti za jedno od tri ključna pitanja. Međutim, hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović i dalje je optimističan.

Ekskluzivno za Dnevnik Naše TV govorio je kako će se u ovoj godini HDZ BiH i Hrvatski narodni sabor izboriti za institucionalnu ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini. Kazao je kako ne vjeruje da se može postići dvotrećinska većina potrebna za promjenu Ustava, ali da je moguće postići dogovor o izbornom zakonu kojim bi se redefinirala pravila izbora dvaju članova Predsjedništva BiH iz Federacije BiH.
"Ponudili smo nekoliko modela rješenja izbornog zakonodavstva. Svaki od tih modela jamči da će hrvatski narod moći izabrati svog člana Predsjedništva BiH, a svakom građaninu BiH omogućava se kandidiranje. Na isti smo način ponudili rješenja za Dom naroda Federacije s naglaskom odluke Ustavnog suda BiH o konstitutivnosti. Dakle, u županijama u kojima nema predstavnika jednog od triju naroda ne možete birati predstavnike tog naroda jer bi to bio klasični izborni inženjering. Uz natpolovičnu većinu u Domu naroda želimo i natpolovičnu većinu u svakom klubu Doma naroda. To je jedna od spornih točki u pregovorima sa SDA-om jer njima taj model ne treba, ali mi na njemu inzistiramo", kazao je za Dnevnik Naše TV čelnik najveće hrvatske stranke u BiH.

HDZ i HNS do početka 2018. godine izborit će se za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH, poručuje Čović: "Drugi mogu, a ne moraju ništa napraviti. Osigurali su se na druge načine: svojom brojnošću i ovakvim neuspješnim organiziranjem BiH."

Komentirajući jučerašnje usvajanje zaključka Europske komisije o napretku BiH prema pristupanju EU u Europskom parlamentu, Čović je rekao da je bilo malo onih koji su vjerovali da će se BiH naći u toj poziciji manje od godinu dana nakon što je u veljači prošle godine predao zahtjev za članstvo u Europskoj uniji.
"Pozivam Bošnjake, Srbe i sve ostale da zajedno s nama gradimo europsku BiH. Prošlo je vrijeme sitnih prijevara, provokacija, medijskih i drugih oblika pritisaka i zlouporaba kako bi se zaustavili određeni procesi. Ti procesi su sada nezaustavljivi", rekao je Čović za Dnevnik Naše TV.

Glas naroda

Čuli majketi jednakopravnost.to se on šali.

Dobro jutro veliki manipulatoru
Dokle više treći
Boriš se samo za sebe i svoje jatake
promjena izbornog zakona samo tebi i tvojima znači nešto jer to su pozicije
za narod te nikada i nije bilo briga

Lopove jedan ti si se za svoje izborija,nakrao si za sedam kolina i uhljebija sve,a ostale si posla u Njemacku,kad bi bira izmedu posla uhljebljivanjem ili Njemacke uvik binizabra posten put radi svoje djece i Boga koji sve vidi , znaj da ce ove suze sto su pustene pri svakom polasku napacenog naroda vama [ * neprimjereno * ] kad tad Bog da vrati polako ,svima vama ...

Potpisujem

Pa HDZ je pobjedio komuniste, a Čović je na čelu pobjednika. Stoga, ima pravo da od gubitnika radi što hoće. Zatvarat ih, tjerati u inozemstvo, u logore i rješavat se te preostale crvene žgadije na sve moguće načine.
I što se imaš tome čuditi?
Kao da nisu i tvoji predci i prednici radili to i još mnogo gore Čovićevcima? I to u 50-godišnjem razdoblju.
Punili njima svoje kazamate, ubijali, tjerali u inozemstvo i tamo ih ubijali kao ekstremnu emigraciju po svojim udbašima (Bleiburg, Križni putovi, Huda jama, Tezno, Jazovka, Kočevski Rog, Goli Otok, likvidacija fratara na Širokom Brijegu i po Dalamciji i još na stotine otkrivenih i neotkrivenih masovnih i pojedinačnih grobišta širom Hrvatske, Slovenije i BiH, pojedinačna i skupna likvidacija Hrvata po NJemačkoj i ostalim zapadnim zemljama i dr.).

Treba vam se osvetit, jer se "klin klinom izbija", a istinom laž pobija.

Stoga, šuti, trpi i slušaj, da ne bi i ti dobio "prekomandu u podzemni bataljun, bre!"

Ravnopravnost da ali jedino u Njemackoj u BiH 2098 mozda

Nemoj se covicu vise boriti za nas majke ti.Bit ce nam bolje.

Oće li to izbori brzo

Dr. Čović je izabran većinskom voljom hrvatskog naroda na demokratskim izborima, i to nakon što su nam "Platformaši" godinama birali "naše predstavnike" a mimo volje hrvatskog naroda. U demokracijama se većinskom voljom na slobodnim izborima biraju oni koji će nas predstavljati, sve drugo su spinovi gubitnika.

Taj tvoj doktor je izabran većinskom voljom partijskih ulizica tih parazita oliti U Š I J U koji nemaju ni obraza ni morala,koji za osobne interese đavlu dušu prodaše.
Pravi pošteni Hrvat i katolik ne glasa i ne podržava ovo zlo.

Prrc...

Nemoj mi samo o izborima, vidjeli smo na lokalnim kako se tu muti voda.

Moj Ljubusak da koji slucajem ponovno zarati prvo bih osobno minirao onu vilu u Barama pa tek onda dalje.

Idite više bre u tri lepe
Platforma je za vas bila vlast iako znamo kako su loši bili
vi ste najveći demagozi otkad je svijeta i vijeka
progledaj više jednom uhljebe

Zaslužio si nominaciju za Nobelovu nagradu, ovu vlast je birao hrvatski narod, a u Platformi nam je sarajevska čaršija nametnula svoje istomišljenike i usput opustošila javna poduzeća.

hahaha pa izbori su 2018, već vas je počeo vagati na "kantar".
Dobro je ostavi nešto za iza 2018. hahahaha, lu-da naroda koji puši već 25 god. istu priču.

Nama treba ravnopravnost Hrvata među HDZovcima Srbi i Bošnjaci ne gone mlade u Njemačku iz naše tri županije ako nepotizmu korupciji kriminalu na HDZ način pisati će se knjige o Čoviću tomovi

dragane, ti si svjestan da sitno brojiš.

da tebe i adezeja nema ne samo da bi bili jednakopravni već 25 godina nego bi se više pitali od sviju ostalih

sram te bilo lopino
tebe i ovi tvoji pajda
fratrina crvenkapica
sta uradiste od mog naroda

Onaj gore komentar je pravi- čoviću nemoj se molim te borit za nas,samo sjasi i izborio si se za hrvate.

Hrvatsko zlo dokle god ga ne sklone u Hrvata će vladati apatija i defetizam a moje je mišljenje da nitko od sadašnje oporbe nema kvalitetnog čovjeka

Najveći neprijatelj Hrvata u BiH je dragan čović komunjara, udbaš, dezerter, jugoslavenčina, manipulator, jedenom riječju nečovjek. Taj je prodao interese Hrvata već davno, sve podredio svom materijalnom bogatstvu. Plasira, lansira obmane i laži preko kradeze medija, to mu za sada dobro prolazi kod ratnih profitera, lažnih pukovnika, dezertera, svih koji su dobili radno mjesto sa kupljenom diplomom, svih koji su dobili radno mjesto samo zato što su u njegovoj partiji, svih onih koji imaju apetit na njegovu kobasu pred izbore te poslije toga klimaju glavom, zapravo mućkaju glavom kao da provjeravaju ima li što u njoj.

E hvala Bogu da priča koju narod sluša 25 godina, od različitih faca iste partije bez roka trajanja, sada ima i kraj tj. 1.1.2018.Ta priča pobija staru poslovicu "U laži su kratke noge".?

43,3 posto je napustilo BiH svi koji se bave politikom trebaju se ubiti

Umiro a nemogo umrit L O P O V E jedan.I dan danas radis po nalogu svog ucitelja Stanka Colaka iz Beograda.Prokleto bilo sve do 50 ti koljena s t o k o udbaska.

vidi nesto ti fali celjadi moj dokture

branit ovog hopova more samo veći hopov od njega......a vidimo ima jedan

pa čoviću kako te nije sram bilo šta reć posle katastrofe koju ste napravili svom narodu nemoj više ništa za nas radit jer dodig je više uradio za hrvate od tebe ti si katastrofa hrvackog naroda sjedi drvo na drvo

Lipi moj čovik aj ti sa svojim prikama iz županuje i i prikicama malo u Njenačku kažu da tamo ljudi rade za pare a vode ih netko jamijo kažu još vako tamo te nepita nitko jesi hrvat ja časti braćo mila pitaju samo radi dok vode samo kradi i pleti pa paraj...

branitelji su dobili rat a čovićevi uživaju na tuđoj krvi imate ljude koji dižu revoluciju i ljude kiji žive od revolucije a šta ćr radit čova kad izgubi izbore ustvari kad ih kradeze nemogne uštimat

Jelavic Medic Rupcic Covic ... lesinari i profiteri HVO-a svi ce platiti jednoga dana

Nemamo mi Hrvati jednakopravnost sami medju sobom zahvaljujući ovom l.o.p.ovu. Jedna pravila za njega i njegove, druga za sitnu raju

Najveća laž je nejednakopravnost Hrvata koju ovaj čovjek non stop spominje i koja mu je zamijenila dobro jutro....

Kada drugi narodi hrvatima biraju političke predstavnike onda to nije jednakopravnost i nije jednakopravnost kada Platformaši smanje koeficijente za raspodjelu prihoda na štetu zapadne Hercegovine i puno bi se toga još dalo nabrajati................

Glave nam u pjesku nezasticene [ * neprimjereno * ]....

Objasnider ti gore O kakvu se to kojeficijentu radi što su Platmorfaši smanjili na štetu ŽZH.
Do sada smo čuli da su ovi drugi prikazali manji broj stanovnika u Ljubuškome, jel to to?

Moj "gostu" !?
Sve to stoji da su 50 godina Udbaši radili to što su radili Bleiburg,Huda jama ,Tomića njiva, komunalno, Macelj ,G otok itd ?
Stoji da to treba "Vratiti"?
Pitam se i ne vjerujem da čujem !
Zar smo toliko g lupi pa se nadamo da će se oni sami sebi osvećivat?
Čovića je UdbA čolakova instalirala da nadtavi što je on počeo radit?
Hdz je paravan ustvari jedno ništa !
Pokrivač za sva nedjela koja čine i mažu oči narodu Hrvackom i Hercegovačkom ?
Pzz. Braniteljim ma gdje bili !

Intrige, insinuacije i klevete o Čoviću možeš javno pričati i pisati po portalima jer ovo više nije država tvojih predaka i prednika, kada se za takve riječi išlo na robiju jer su se kvalificirale kao verbalni delikti.
Samo ti nitko u to ne vjeruje tko je hrvatskoga roda i poroda, tko zna Deset Božjih zapovijedi, Sedam smrtnih grijeha, Sedam sakramenata, Pet glavnih istina i kojima su glavne knjige u kućnoj knjižnici Molitvenik i Biblija staroga i novoga zavjeta.

U tvoje priče mogu povjerovati samo oni koji su kao i ti, a takvih je sada malo u odnosu na one koji su s Čovićem i za Čovića.

Dokazi za moje tvrdnje:

1) Da dr. Dragan Čović nije pravi Hrvat i domoljub, da nije pravi katolički vjernik, da nije intelektualac visokog formata, da ne odiše sposobnostima za svaki posao sukladan svojoj naobrazbi i iskustvu, da njegove i moralne kvalitete nisu na zavidnoj razini, onda toga Čovića ne bi apsolutna većina hrvatskih domoljuba, branitelja, katoličkih vjernika i ostalih pravih Hrvata kao birčla, nebi svakih izbora birala i izabirala za svoga vođu.

2) Ne možeš sada ni kao klevetnik kazati da je i ta apsolutna većina Hrvata neka kriminalna skupina koja bira onoga tko je kao i oni. Ili, možda je tvoj kvocijent inteligencije toliki da ti dozvoljava i to reći i napisati.

3) Čak kada bi pošli od predpostavke da se ta cijela - mnogobrojna biračka većina Hrvata i prevarila na prvom izboru Čovića, ne bi se valjda svi dozvolili varati za 20 i kusur godina na svim uzastopnim izborima na kojima su birali i izabirali Čovića.

4) Neki tvoji istomišljenici su imputirali Čoviću i mnoge optužnice za kriminal i to im je služilo kao neka "neprijeporna činjenica." Ali su svi takvi lažovi demantirani i izloženi na stup srama kada je Čović na svaku optužnicu pokazao pravomoćnu sudsku presudu o svojoj nevinosti, u kojem slučaju klevetnici ostaju to što i jesu, neprijatelji hrvatsva i katoličanstva, to što i jesu...

Dakle, vi takvim svojim lažima i paralažima možete samo povećati broj obožavatelja Čovića, iako toga niste svjestni.

Većih gluposti odavno ne procitah. Čović domoljub, katolik... Čovjek koji se prije rata potpisivao ćirilicom i bio u SK. Čime se ti pucas sinko dragi... Dobro su ti ispirali mozak. Ne znaš zbrojiti 2 i 2.

Apsolutna većina Hrvata ne izlazi na izbore, u tome i jeste problem, zato nas i predstavlja ovaj l.o.p.o.v.

čovićevac udri glavom od zid dok god budeš pri svisti-otrizni se droga je kaka a od silna partiijskog veranja [ * neprimjereno * ]iš brate uzašno [ * neprimjereno * ]iš izađi na zrak

Čović: Do početka 2018. godine izborit ćemo se za jednakopravnost Hrvata u BiH!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari