Radio Ljubuški dobio dvije regionalne nagrade

Na 3. regionalnom radijskom festivalu, koji se od 13. do 18. studenoga u organizaciji Alter Medije održavao u Neumu, Radiopostaja Ljubuški osvojila je dvije nagrade.

U konkurenciji za najbolji komercijalni spot Radiopostaja Ljubuški osvojila je prvo mjesto, dok je u kategoriji identifikacijskih radijskih jinglova osvojila posebnu nagradu žirija.

Uručivši predstavnici Radiopostaje Ljubuški Bjanki Medić nagradu za najbolji komercijalni spot o temi alarmnih sustava, žiri je naglasio kako je u nagrađenom spotu najbolje objedinjena tematska cjelina prema kupcima, dramatizacija ideje te produkcija samoga spota, što je rezultiralo prvom nagradom.

O nagradi i što ona znači za lokalnu radiopostaju ravnateljica ovog radija Dubravka Mijatović je kazala kako je bitno ne ograničavati se samo na lokalno.

Žestoka konkurencija

“Kad bismo se ograničili samo na lokalni karakter, dali bismo prednost predrasudama koje nas sputavaju, a to nije dobro, jer bi nam onemogućilo razvoj. Važno nam je osluškivati i sebe i slušatelje i na osnovi toga djelovati, a ova nagrada je samo pokazatelj koliko smo jaki kao radijska ekipa”, kazala je Mijatović.

A da se radi o vrijednim nagradama, govori i podatak kako je na ovom festivalu vladala žestoka konkurencija među više od 100 sudionika iz BiH i regije jugoistočne Europe. Broj radiopostaja koje su sudjelovale na ovogodišnjem radijskom festivalu dosegao je brojku 40, a uz radiopostaje u konkurenciji bila su i dva fakulteta novinarstva, dvije visoke škole novinarstva te jedan institut za medije.

Suradnja lokalnih postaja

Festival nije bio isključivo natjecateljskog karaktera, nego je održano i nekoliko debata o temi lokalnih medija i njihove uloge u promoviranju lokalnih vrijednosti i interesa građana, kao i o temi poštivanja etičkog kodeksa u javnim i privatnim medijima. Cilj i svrha ovog festivala bilo je uspostavljanje tradicionalne manifestacije koja promovira profesionalne i etičke standarde u radijskom novinarstvu, prekograničnu medijsku suradnju te razvijanje partnerstva između lokalnih radiopostaja.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari