Radari u ZHŽ: Sigurnost u prometu ili punjenje proračuna?

ljubuski.info

Sigurnost u prometu ili punjenje proračuna? Odgovor na ovo pitanje muči vozače u Zapadnohercegovačkoj županiji. U prošloj su godini u proračun uplatili oko 800.000 maraka zbog prekoračenja brzine. Investiranje u prometnice je izostalo, ali zato nadležni imaju isplativije rješenje. Postavljaju još 31 radar.

S novim radarima, uz one već stacionarne, više neće biti niti jedne glavne prometnice bez nadzora. Brzinu vožnje kontroliraju i tronošci, koji su premještani svakodnevno iz naselja u naselje.

Iz MUP-a objašnjavaju kako su lokacije radarskih kućišta utvrđene analizom stanja sigurnosti prometa na cestama, a to su mjesta u blizini škola, tzv. crne točke, i druga kritična mjesta gdje su se u ranijem periodu događale prometne nezgode s najtežim posljedicama.

Novo kućište osvanulo je i u samom središtu Gruda. I na Trnskoj cesti - najprometnijoj u Širokom Brijegu. Kontrolirat će se svi pravci prema Posušju, Ljubuškom - i njihova središta. Previše je sumnjivo - kažu građani!

Iako redovno objavljuju raspored radarskih kontrola - urednici lokalnih portala ovih dana bilježe rekordne posjete. Mili Marušić, s portala sirokibrijeg.info, kaže kako je ta vijest iznimno popularna i zanimljiva ljudima.

Uprava policije poziva vozače na savjesno ponašanje. No i bez ovog poziva - već pri brzini od 50 km na sat - na većini cesta platit će kaznu!

Ivana Bešlić-Penava | FTV

Glas naroda

Riješite pljačku bankomata u Vitini, razbojništvo na Trnu, krade vozila koji završavaju u Širokom Brijegu, bombu u Namex-u, uhvatite kojeg dilera, uhvatite koju stativu, okanite se sirotinje.

Ko poštuje propise u vožnji ne treba se sekirate za kazne . Pođete u Evropu i svi poštujete propise u vožnji a kod nas to ne vrijedi. Red trebalo davno uvesti

U Europi su normalni ljudi, gdje su 3 trake dozvoljeno je 100 km/h. Naselje 50-60, čim se iziđe iz naselja 80 do 100 se može vozit. I tu ne treba pravit prekršaje a može se vozit.
A kod nas usred brda 3 trake ograničenje 50 nigdje žive duše.
U prijevodu namjerno su stavljena preniska ograničenja da svatko mora bit u prekršaju kako bi se narodu samo izvlačio novac.

razmišljanje tipičnog balkanskog pandura

Slazem se da je red davno trebalo uvesti , ali u svemu i svima ,a ne samo malenima

Mislim da bi trebalo kamere postavit ispred skola, skolskim ucionicam, ogradit skolska dvorista,u djecije vrticei td.Tu treba ulagat novce da vidimo sta nam se sa djecom radi zatrazivat snimke,a ne na ulicam pravit vece siromahe.

Tako je ali da je njima u interesu naša sigurnost najprije bi zatvorili neispravne ceste zati one koji bi trebali da održavaju ceste,one što su ih uništili i onda one koji su dali potpis za izgradnju objekata na njima

U Europi postoje ceste koje se zovu magistralne i regionalne koje spajaju gradove koji imaju obilaznice i na kojima nema zaustavljanja prometa a ne kod nas da ti ako ćeš se pridržavati i.diotskog zakona od Ljubuškog do Mostara treba sat vremena ako te policija ne zaustavi ili ako uopće stigneš živ.Naravno da je punjenje proračuna čim ih nisu postavili kod srednje i osnovne škole u Ljubuškom i na Gračinama.Ovi što divljaju će usporiti samo na tih 50 metara gdje slika i opet nastaviti divljati. Zato ih i jesu postavili na mjestima gdje mogu najviše oderat isto kao što policija lovi sa radarima samo na pravcima.Pa s čima će ovolike uhljebe i neradnike u državnim službama nažderati.

Dajte ime ustanove ili čovjeka tko je napravio te analize i čime je bio vođen za ovoliki broj radara.Mislim da je sigurnost u prometu vrlo bitna jer stradavaju i nevini,ali šta će nama sigurnost na cesti kada više nismo sigurni ni u svojim domovima.Ovo je postavljeno sa samo sa ciljem da se popuni rupa bez dna u našoj županiji.Lijepi pozdrav i sigurnu vožnju želi vam udruga ili ti ga stranka LOPOVA.

snimajte pljačke kuća

kupujem keenjca.more bit bilo kakav al da nije brz,tj da ne prelazi mu brzina 40km na sat.molim samo ozbiljne ponude.

Rupe,šahtovi,policija,pješaci,reklame,rasvjete,skriveni prometni znakovi,radari,viljuškari,kamioni i poslovni objekti na takozvanoj magistralnoj cesti ometaju i isprepadaju vozače tako da se ne mogu ni 5% koncetrirati na vožnju.Policija bi najprije trebala da vidi gdje je potrošen naš novac koji bi trebao da ide na održavanje cesta.
Na obilaznici opet postavljaju igračke od semafora a naravno da će se napisati i naplatiti kao da su postavljeni novi.

Popunjavanje budzeta ili sigurnost? Bas se nesto pitam koliko je bitan mali covjek?! Izrazito je bitan. On je mrav sakupljac ili pcela radilica. Znaci moras se brinuti o svojoj koloniji mrava da bi imao mogucnost da egzistiras. Mali covjek je odlican za deracinu svih vrsta, on je u vecini i odlican je konzument. Konzumira sve proizvode koje mu servira manjina i ne buni se. Igra je tako postavljena da se drzi na kapaljci a ne da mu se nesto omoguci. Mali covjek ne smije biti bogat , on mora ostati tamo gdje mu je mjesto, na dnu prehrandbenog lanca. Divno bi bilo procitati kako se otvaraju nova radna mjesta ali taj film se nece jos dugo gledati. A svaki dan cemo gledati nove namete na racun malog covjeka.

ako nam žele dobro dajte narodu posla normalne plate da ima od čega živjet treba i kaznit ako je netko ne primjeran u ponašanju od ovoga imadu korist osiguranja a udri po narodu što lomi auta po ovim rupetinama i konjskim putevima a ovi što donose zakone zamolila bi ih da odu bar do splita da vide kakvi su putevi nisu nigdje išli pa misle da je ovo ok što oni rade

Radari u ZHŽ: Sigurnost u prometu ili punjenje proračuna?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari