Inicijativa za otvaranje sudova u Grudama i Posušju

ljubuski.info

Stanovnici Gruda i Posušja uskoro bi mogli sudske sporove rješavati u svojim općinama, a sve to nakon što je Domu naroda Parlamenta Federacije BiH upućena inicijativa za otvaranje sudova u ovim dvjema općinama.

Prometnu kaznu vozač iz Posušja do sada je plaćao u Širokom Brijegu. Za to je morao prijeći i do 50 kilometara. Ukoliko inicijativa za otvaranjem odjeljenja općinskim sudova u Posušju i Grudama bude prihvaćena, znatno će se olašati problemi svim žiteljima ovih općina.

Načelnik Posušja Branko Bago je kazao kako je općinska uprava spremna osigurati prostor te da, prema njegovu mišljenju, Posušje ispunjava sve uvjete.

Pored udaljenosti postojećih sudova u Širokom Brijegu i Ljubuškom, inicijativa je, prema riječima načelnika Posušja, opravdana i zbog značajnog povećanja broja stanovnika.

Iz resornog ministarstva podržavaju inicijativu budući da će se na taj način rasteretiti sudovi u Širokom Brijegu i Ljubuškom.

Prema zakonu, Ministarstvo pravosuđa i uprave ŽZH-a dužno je osigurati materijalne i tehničke uvjete za nove sudove. Kako je potvrdila ministrica pravosuđa i uprave u Vladi ŽZH-a Anita Markić, županijska vlada uskoro bi mogla i osigurati sredstva za realizaciju iniciranih rješenja.

Naša TV

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari