HDZ pao na zadatku "mazanja očiju" javnosti

ljubuski.info

Dragan Čović i Božo Ljubić su opet partneri. Jednom drugom prilikom se može obznaniti što to njih trenutačno veže, ali je jasno da njihov interesni čvor neumorno producira nove političke fikcije, kojima iz tjedna u tjedan čaraju Hrvate u BiH.

Jučer na HNS-u uz političke fikcije nije bilo nimalo hrvatske stvarnosti. Televizijske kamere su pokazale ozarenog predsjednika Vlade ZHŽ Zdenka Ćosića, dok Antu Mišetića Sovu nitko nije vidio, a primijećen nije niti junak ZHŽ-a za 2016. godinu ministar financija Toni Kraljević.

Kraljević je svakako jako draga osoba, ali posljednjih tjedana je zadivio hercegovački financijski svijet. Istina, on je samo proveo posao otpisa dugovanja što ga dogovori na Vladi ZHŽ, a potom je sve potvrdio Ante Mišetić Sova na sjednici Skupštine ZHŽ 23. prosinca 2016. godine. Otpisom duga Toni Kraljević je, iz ničega stvorio milijune KM, a Mišetić Sova je izglancao županiju sjajem što ga je obećao prije 7 godina. Na njihovu žalost, i jedno i drugo su nezakonite radnje.

Milijuni "vamo-tamo"

Još 2013. godine smo objavili priopćenja Porezne uprave F BiH u kojima je prijetila blokada računa riznice ZHŽ-a, zbog neplaćanja doprinosa od strane Vlade ZHŽ od 2010. godine. Dug je bio ogroman i onda su se u HDZ BiH sjetili fantastičnog plana uzimanja višemilijunske pozajmice (na 8 godina) od strane ZZO ZHŽ i Zavoda za zapošljavanje ZHŽ. I tada, te 2013. godine, platiše oni nešto doprinosa i, što je najgore, Zdenko Ćosić i Radoslav Luburić nastaviše po starom s neplaćanjem doprinosa tekuću i sljedeće godine.

Od 2013. godine do danas oni su povećali dugovanja ZHŽ za dodatnih 30 milijuna KM i opet se jednom geniusu upali štedna žarulja, pa predloži Ćosiću prelazak na fazu 2. plana, a to je dononošenje zakona kojim bi se izbjeglo vraćanje milijuna Zavodima. I to se dogodi, milijuni nestadoše i nitko nikom. Je li taj genius Predrag Kožula nadimka Bake, nekada Lijanovićev čovjek, nije niti bitno? Sadašnji šef ŽO HDZ je Nevenko Barbarić, što znači kako je sve odlučeno na širem partijskom sastanku. MOguće je i kako je ljubuški načelnik prenio svoja iskustva iz primjera uništenja JKP Ljubuški. Već viđeno!

Logično bi bilo da je ministar financija Toni Kraljević uzeo šutnju pred javnosti, ali on se odvažio, s "dežurnom" novinarkom Marijom Medić Bošnjak i na Naša TV, uz odličan izbor osobe iz oporbe, hvaliti se pred javnosti, govoriti netočne informacije.

Dubina ove nezakonitosti se ogleda u činjenici da doprinosi nisu plaćani, potom se uzima pozajmicu za plaćanje istih i u konačnici se ne vrate novce prema ZZO ZHŽ i ZZ ZHŽ.

Degutantno je bilo gledati mladu zastupnicu Mariju Ćeškić, koja je bila na sjednici Skupštine ZHŽ kada se donosio zakon, zacijelo bez spoznaje kakav se politički rulet odigrao. Izostala je reakcija i ostale oporbe, ali to nije nimalo iznenađujuće, jer i druge stranke imaju političke lijenčine, kukavice, uhljebe i interesdžije.

Za Kraljevića, koji bi trebao znati kako je neplaćanje doprinosa kazneno djelo, pozajmica  uzeta za plaćanje doprinosa, za poboljšanje zdravstvene zaštite, trebao bi odgovoriti kuda su otišli milijuni iz prethodnih godina, međutim, cijela je ujdurma bila izuzetna prilika za hvalisanje kako je izmislio financije. Politički i stručni promašaj karijere.

Medijski bumerang

Ovaj otpis duga je za Kraljevića, Ćosića, Vladu ZHŽ i HDZ BiH trebao biti prilika za mazanje očiju javnosti, čišćenje pred narodom za novu rundu političkog meča i svakako ostanak na vlasti. Tome je, tradicionalno, trebao poslužiti i Večernji list i novinarka Marija Medić Bošnjak, koja, u značajnom nizu tekstova, prenosi neistine.Upravo zbog toga je Večernji list pao na samo 1500 do 2000 prodanih primjeraka novina diljem BiH. Redakcija se prodala politici, to je jasno, puno bi bolje bilo da se prodala narodu.

Večernjakova novinarka Marija Medić Bošnjak je, pored ugovora o djelu u JP Parkovi Ljubuški, postavljena za predsjednicu Upravnog odbora FENA-e i vidljivo je da se u sljedećem vremenu žele peglati politički i gospodarski uspjesi HDZ BiH vlasti u općinama, županijama i federaciji. Stvarnost nije takva, jer osim nacionalne ugroze, problem je pljačka županije i općina, ogromna korupcija i nepotizam. 

Glas naroda

Toni ti svakodnevna inspiracija. Ne mozes bez njega jer si bolesno ljubomoran. Toni je kralj! Pomiri se s tom cinjenicom.

jado jadni šta si mu ti proto, neka demantiše ako nije vako
Toni prijatelju pazi šta radiš, nemoj uglib ić sto puta sam ti reka a ovo šta sada radiš to ti je ko živi pjesak
bolan ostani čist i nedaj se uvuć u tuđi nered i nepodoštine
odhebi barbu i [ * neprimjereno * ]a i rješio si stvar
pamet uglavu i nečini drugom zlo ko barba [ * neprimjereno * ] tiša nisi ti njihov nivo

Što mu niko iz oporbe ne demantira podatke i ne dođe u emisiju, zato što znaju da ministar govori istinu.Zato se i sakrili u mišju rupu..Toni legenda

Od kuda tebe Ređo iz Bišća Polja na ovom portalu.
Pomiješao si i svoj romski jezik sa hrvatskim, umjesto da koristiš samo svoj.
Jer je "demantiše" tvoj jezik kojim te učio ceribaša ispod onog šarenog šatora.
Hrvatski je - "demantira", a srpski - "demantuje."

Stoga, ne miješaj se u politiku, kalajiši kotlove sa babom Remzom.

Garu jagalo, paćardo!

kad je kralj neka isplati tužbe protiv županije što je izgubio na sudu

Pa neka se sučele ministar i oporba pa neka iznesu podatke a ne ovako jedni pričaju jedno a drugi drugo. Županija je sad u puno boljoj situaciji jer su prihodi porasli za skoro deset milijuna km u odnosu na prije nekoliko godina. Od pdv-a je više 6 milijuna km u 2016 . Jer se počeo primjenjivati popis stanovništva a ne neke paušalna procjene muslimana iz federalnog zavoda za statistiku koji su nas oštetili za 15 tisuća stanovnika i tako su nam od 2006 godine ukrali oko 50 mil km.

Kako će se sučeliti kad oporba izbjegava doći u emisiju.Da imaju argumenata došli bi itekako..

znaš li koliki je bio prihod županije za 2016 godinu?

Na stranici od ministarstva financija ima proračun za 2014 2015 2016 i 2017. Godinu. Ako ne muljaju sa brojevima. Naplata pdva je porasla na razini federacije pa se više i podjeli županijama a i povećan je broj stanovnika nasezupanije za oko 15 tisuća pa se na osnovu ove dvije stvari od pdva dobilo u prošloj godini oko 5 do 6 mil km vise nego u prijašnjim godinama. Naravno ako su podatci istiniti.

bolan ja te pitam koliko je toni love skupio?

Bolan imaš na stranici od ministarstva financija zhz pa vidi.

nema rodjo toni to krije ko zmija noge

Narode u privatluku ne plaćati doprinose ako mogu oni zašto bi mi pa da vidimokako će do iti aću.Ljudi to valjda znači da i i spekcije rade na crno.Bog Hrvati koni lažno i u crkvu dolaze.

Kraljević liči i govori ko ministar ovi neki smišni skroz

HDZ pao na zadatku "mazanja očiju" javnosti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari