Skandalozno i neprofesionalno priopćenje MUP-a ZHŽ u slučaju Soldo

ljubuski.info

Uprava policije MUP-a ZHŽ izdala je skandalozno i potpuno neprofesionalno priopćenje vezano za "Slučaj Soldo" iz Širokog Brijega. Iako iz Uprave policije kažu da nastavljaju s istragom u ovom predmetu napisali su da "...ne proistječu indicije niti je iz ostalih provedenih dokaza utvrđeno da postoje osnovi za sumnju da je nad Milom Soldom počinjeno određeno kazneno djelo, radi čega Tužiteljstvu ŽZH nije podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv poznatog ili nepoznatog počinitelja kaznenog djela."

IZ MUP-a ZHŽ ne informiraju javnost o propustima prilikom istrage, propustima oko zaštite mjesta gdje se događaj dogodio, a tako i potencijalnih dokaza. Nadalje, još nisu dobili izliste telefona, a postavlja se pitanje kada je tužitelj uopće dao nalog za izuzimanjem mobilnih telefona, čak tri mjeseca nakon događaja.

Ravnatelj policije Milan Galić je prije 60 dana dao izjavu o "Slučaju Soldo", koja je službeni dokument Skupštine ZHŽ u kojoj stoji sljedeće:

"Ne bih išao u konstataciju radi li se o premlaćivanju. Uprava policije je bila obaviještena da se radi o teškim tjelesnim ozljedama. Zatražili smo od PU Široki Brijeg da se vidi je li Unutarnja kontrola utvrdila da je postojalo određenih nepravilnosti u predmetu. Svakom djelu treba pristupiti kao da se radi o teškom kaznenom djelu.

Po meni je trebalo brže odraditi kompletnu istragu, saslušati svjedoke. Mile Soldo je alkotestiran, odjeća nije izuzeta, nekoliko dana iza događaja PU Široki Brijeg uputila je dopis Tužiteljstvu da se izuzme medicinska dokumentacija. Nedostatak je utvrđen prilikom očevida, isti je rađen po noći i nije urađen kako treba, što će biti predmet istrage. Odgovornost je na istražitelju koji vodi očevid."

Ova izjava ravnatelja policije Milana Galića, koja je dokumentirana u Skupštini ZHŽ, govori da policija nije profesionalno i odgovorno, ali niti Tužiteljstvo ZHŽ s tužiteljem Borislavom Čuljkom,  istražila "Slučaj Soldo", što je potvrdio sam Milan Galić. Zbog svega sljedeće priopćenje se treba smatrati ishitrenim i nepotrebnim i daje za naslutiti da se sve polako zatvara. "Veliki uspjeh MUP-a ZHŽ i Uprave policije".

Čemu ovakve izjave prije dva mjeseca i sada ovo priopćenje?

Priopćenje MUP-a ZHŽ:

Zbog iskaza nezadovoljstva roditelja maloljetnika Mile (Sarafina) Solde radom PU Široki Brijeg i uočenih određenih propusta u radu istih, od strane MUP-a ŽZH formiran je tim za postupanje po ovom predmetu koji je kompletan predmet uzeo u rad i nastavio sa radom na predmetu pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva ŽZH, navodi se u ptiopćenju Uprave MUP-a ŽZH.

Od strane tima, a nakon što je PU Široki Brijeg poslala uzorak krvi Mile Soldo radi utvrđivanja pristustva alkohola u krvi, postupajućem tužitelju podnesen je veći broj zahtjeva za izdavanje naloga, i to: Zahtjev za izdavanje naloga za toksikološko vještačenje (radi utvrđivanja narkotika u krvi Mile Solde), Zahtjev za izdavanje medicinskog vještačenja, Zahtjev za izdavanje naloga za vještačenje izuzetog uzorka zemlje i dio betonskog armiranog zida sa lica mjesta, kao i garderoba koju je oštećeni Mile Soldo imao na sebi prilikom zadobivanja povreda, kako bi se sa navedenih predmeta uzeli biološki tragovi iz kojih bi se nakon toga utvrdio DNA profil, Zahtjev za izdavanje naredbe za izuzimanje većeg broja mobilnih aparata i SIM kartica, Zahtjev za izdavanje naredbe za izliste dolaznih i odlaznih poziva.

Postupajući po zahtjevima nadležni tužitelj i Općinski sud u Širokom Brijegu izdali su potrebne naloge odnosno naredbe koje su u velikoj mjeri izvršene, pa je tako provedeno vještačenje alkohola u krvi, narkotika u krvi, medicinsko vještačenje, izuzeti su mobilni aparati i SIM kartice, poslani su predmeti na vještačenje radi utvrđivanja bioloških tragova, dok je naredba za izlist dolaznih i odlaznih poziva u fazi izvršenja. MUP ŽZH osigurao je službeno vozilo i uz pratnju policijskih službenika Mile Soldo je zajedno sa njegovim roditeljima odvezen u Tuzlu, gdje je u KB Tuzla od strane stalnog sudskog vještaka prof. dr. Fuada Brkića isti maloljetnik pregledan nakon čega je na temelju medicinske dokumentacije o ozljedama isti vještak sačinio nalaz i mišljenje, ali o rezultatima ovog kao i rezultatima ostalih vještačenja, radi zaštite potpunog i pravilnog utvrđivanja činjenica i okolnosti oko ozljeđivanja Mile Solde, kao i radi zaštite njegovih interesa kao maloljetnika, još uvijek nije moguće objaviti.

U ovom predmetu saslušan je veći broj svjedoka odnosno više od 80 svjedoka, od kojih je određeni broj svjedoka ponovno u prisustvu roditelja, socijalnog radnika i psihologa saslušan pred tužiteljem, uključujući i roditelje maloljetnika kao i samog Milu Soldu.

Na temelju izjava saslušanih svjedoka i do sada provedene kriminalističke obrade, izvršena je cjelokupna analiza događaja, te je utvrđen kronološki slijed događaja od dolaska Mile Solde na rođendansku zabavu, pa sve do odvoženja u Dom zdravlja Široki Brijeg, tako da do sada prije svega iz izjava saslušanih svjedoka sudionika rođendanske proslave ne proistječu indicije niti je iz ostalih provedenih dokaza utvrđeno da postoje osnovi za sumnju da je nad Milom Soldom počinjeno određeno kazneno djelo, radi čega Tužiteljstvu ŽZH nije podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv poznatog ili nepoznatog počinitelja kaznenog djela.

Tim MUP-a ŽZH koji je formiran za rad na predmetu u slučaju ozljeđivanja Mile Soldo pod nadzorom postupajućeg tužitelja u kontinuitetu nastavlja provoditi daljnje radnje i prikupljati dokaze u cilju konačnog rasvjetljavanja ovoga događaja, navodi se u priopćenju Uprave MUP-a ŽZH.

Glas naroda

jedino što naša policija može istrađiti i otkriti je tko nije upalio svjetla i jedan popodne

Zna ona svasta samo da smije .

ispašće da je on sam sebe i treba ga zatvorit

Tko je ovo pisao??? Glasnogovornik????

Sta imas ocekivat ,kada su svi kupili diplome,i da hoce oni bolje ne znaju . Ovo je sramota bez presedana .

Priznajte da ste nesposobni i korumpirani.Zdravko Petković da radi istragu,pa taj čovjek je elementarno nesposoban.Neka kaže šta je u životu odradio uspješno otkad je u policiji,osim što je zloupotrebljavao službu,a kad progovori onda je u pravilu prepotentan ali i dosadan.A kad se zna da je Pero Kožul u igri onda je uspjeh istrage "zagarantiran".Taj Kožul je tako bahat i arogantan da zaudara.Ali tako je to inače gdje je god manjak naobrazbe tu je puno prazne priče.

Vozam se jučer trnom kad vidim iz Bariqe restorana izlaze Pero Kožul i Prndelj tata od Jure što ga je mali Soldo spominjao. Računao sam, možda je istraga okončana pa Pero podnosi izvješće i uzima kuvertu, kad stvarno, bio sam u pravu. Danas će Pero kod Sone, a sutra kod tate od Ive.

pa na početku dalo se je naslutiti da će ovako biti!
Policija, pustite vi njih na miru ,nije njima sve dozvoljeno

Neki policajci počinili težu povredu službene dužnosti, a oni sigurni da nema kaznenog djela?! Pa ako su uništeni tragovi ili zataškani, kako znaju da nije djelo počinjeno. Traljavija istraga nije na svijetu provedena. Napravite rekonstrukciju slučajevi.

Jeli Pere kaznjen ili samo sitna marva

Primorci su se izvukli opet. Prvo Makarska, pa Široki Brijeg. Najveći poslijeratni sirokobrijeski švercer može raditi sto hoće. I kad netko kaže da smo ugroženi od Srba ili muslimana, ma mi smo ugroženi od naših Hrvata, ratnih profitera koji su se bogatili dok su branitelji ginuli. Jadan smo mi narod!

Nakon ove usluge Pero Kozul je novi komesar.

Kad dođe tata pa vas postroji u namexu, samo pomalo.

Taj Pero Kožul stvarno misli da je pametan i kako radi dobar posao ali će se okliznuti tamo gdje misli da je najjači,jer ono što je čovjeku nemoguće Bogu je moguće.

Bog je pravedan i svemoguc i dijeli pravdu kad odluci a ovi jadnici i ne vide nit vjeruju u njegovu moc,nek im bude na pomoci!

Meni je zao Pere Kozula, fra Tomislava Puljica, Tome Primorca Prndelja ,Frane Pavkovica ,Sone,i ostalih koji su u ovom imali prste.Jer oni neznaju da Bog postoji i da sve vidi.Oni poznaju samo novac zene jahte i moc.A na kraju balade svak dobije sto je zasluzio po svojim dijelima.Iskreno zao mi je takvih ljudi.

Ti što nisu bili u ratu da njihova djeca maltretiraju našu e neće moći

Policija goni ljude da uzmu pravdu u svoje ruke i sta kad se to dogodi

Nedaj Bože da se ovo dogodilo mom djetetu to bi bilo rješeno brzinski

Svak voli svoje dijete i svasta bi ucinio za njega ali moli boga da se ovo nikome vise ne dogodi..steta za policiju,dobro su rekli..sam sebe ubijo i razbijo...

U polunormalnim drzavama zbog ovoga ministar daje ostavku u normalnim premijer

Šta misle ovi stručnjaci iz MUP ZZH

Zbog slucaja Soldo smije vam se regija

Nije im ravan ni Mentalist.

Mene čude mladi inspektori što se ne pobune

zašto da se bune.poso dobar a para laka.svaki dan bliže penzija i to je to.jel iko vidio umorna policajca ili ijednog državnog službenika.zašto da se sekiraju.pa pogledajte kako u novom sadu iscipelariše i propucaše policajca,i nikom ništa.ove će da kazne ko da su galamili u kfiću i to je to.čekat da nešto državni službenici odrade u korist naroda je šupljak.oni rade u službi radi sebe ne radi naroda.u vitini pronađoše maskirane idioote što prolaziše pored radara i pokazivaše im srednji prst.a ovdje nemogu,a kažu 80 svjedoka.neće.neće zato jer njihova plaća ne ovisi o njihovu radu i sposobnosti.njima je ubijena svaka volja za rad-i ja ih razumijem.

milane zašto štitiš peru raspitaj se malo o njemu

Pročita na facebuku komentar . Mali cinka maturante na eksurziji u Španiji, gdje stoji znaju roditelji i razrednik zašto pa su bili vraćeni sa ekskurzije. Znači to se u javnosti zna, ali to trebaju plaćeni za to objaviti a ne običan čovjek pa da ga još sudski gone. Čudan narod, sutra sveta neđelja!

Za onoga sto misli da je obicnoj policiji lako sinko moj nista ti ne znas sve gore i gore.

a komu je danas lako.nek napuste i idu di im je lakše.da ne izgone možda drva na njima pa im je teško.svakom teško a ne minja im se posao.

ondak [ * neprimjereno * ] i mali a ćaćamu kaže nesićase pa sićalise toga kadaje neke momke prijavijo radi napastovanja neke cure ili droge štali već pa sićalise toga eto komuje da ukosti sve je riješeno samo nema muda ni on ni ćaćamu reć koje i štaje zato molimo urednika ovoga portala da skloni ove jade više

Mene ovakav zaključak istrage od strane novog ravnatelja Milana Galića ne čudi. Paranormalne stvari poput "letećih stativa" za njega su ok. Pa sjetimo se njegove istrage dok je bio u Federalnom MUP-u kada je uzimao iskaz od djevojke koja je prijavila da joj je dečko prilikom spolnog odnosa ugradio čip, te da je sada prate. Vrlo avangardan ravnatelj, budućnost je pred nama.

bome postavite za ravnatelja robca riješiće sve budite sigurni

Skandalozno i neprofesionalno priopćenje MUP-a ZHŽ u slučaju Soldo
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari