Je li Kraljević momački smanjio dug ZHŽ ili...??? (1) [video]

ljubuski.info

HDZ BiH izbjegava akademsku raspravu i time ocjenu rada Ministarstva financija i Vlade ZHŽ općenito.

To je pokazao i zadnji nastup ministra financija Tonija Kraljevića na "Naša-oj" TV, gdje je onako paušalno iznosio uspjehe na saniranju dugovanja, iako ih nema, udario, kako voli reći korektno, prema vlasti iz 2010. godine i sadašnjoj oporbi, te pozvao institucije da rade svoj posao, ali što je najvažnije otvorio je Pandorinu kutiju kriminala u ZHŽ.

Njegova sugovornica je bila zastupnica Marija Ćeškić, koja se prije svakog medijskog nastupa mora  dobro pripremiti za raspravu, što ovaj put nije bio slučaj, tim prije jer se radi o suštinskom problemu u ZHŽ.

Smanjenje deficita

Zanimljivo je kako je ministar Kraljević javnosti htio uliti nadu da je dug ZHŽ smanjen za čak 9,5 milijuna KM, ali u je samo otkrio ono što smo već unatrag tri godine objavljivali. Istakao je da je po dolasku na funkciju 2015. godine zatekao dug od 67 milijuna KM i kada se tom dugu doda onaj što se vodi vanbilančno, spomenuo je brojku od 80 milijuna KM.

Dugu od 80 milijuna KM treba dodati dug nastao u 2015. godini zbog neplaćanja doprinosa u visini 9,22 milijuna KM, dug ZZO ZHŽ, JU Ljekarne ZHŽ i drugih javnih poduzeća, pa se došlo do brojke koja je veća od 105 milijuna KM. To je stvarnost Vlade ZHŽ, Zdenka Ćosića, Tonija Kraljevića i HDZ BiH, stranke koja je županiju zavila u crno.

Pitamo se kako su smanjili dug? Prihode i rashode proračuna za 2016. godinu Kraljević nije spomenuo u jednosatnoj emisiji, ali je kazao da novih zaduženja nije bilo. Prije mjesec dana Vlada ZHŽ je donosila odluku o otpisu unutarnjeg duga. Ima li to neke veze sa smanjenjem duga prema Poreznoj upravi F BiH? 

Proračun ZHŽ za 2015. godinu je prihodovao 67 milijuna KM, a rashodi su bili nešto veći od 69 milijuna.

Ako dobro zbrojimo rashode dolazimo do potpune nelogičnosti onoga što je u Večernjem listu napisala novinarka Marija Medić Bošnjak i kazao sam ministar Kraljević.

Bruto plaće i naknade djelatnicima iznose oko 50,5 milijuna KM, povrat glavnice i kamata na zaduženja 5,25 milijuna KM, smanjenje duga za plaćanje doprinosa za 2015. godinu 9,5 milijuna, onda je točno da su premijer Zdenko Ćosić, ministar Toni Kraljević i ostali godinu dana živjeli o kruhu i vodi. Na Zdravku Borasu se to ne vidi, a niti na premijeru Ćosiću.

Taj otpis unutarnjeg duga krije tajnu smanjenja duga u ZHŽ, a kako se iz kuloara doznaje moglo bi biti da je Vlada ZHŽ izbrisala svoj dug prema ZZO ZHŽ i eto ga čiča miča gotova je priča. Ako je to točno onda se radi o kaznenom djelu.

Kako je nastao dug županije?

Prije uvođenja PDV-a Vlada ZHŽ je plaćala doprinose na minimalac (ministar financija je bio Ivan Brkić - Ivić), pa je 2005. godine donijela zakon nakon kojeg se dug vodio vanbilančno. Ostavština prilikom dolaska HDZ1990 - HSP – Lijanovići, je bila ogromna. Ove tri stranke nisu za bilo kakvu obranu, ali prema brojčanim pokazateljima su mali miš spram rada HDZ BiH, osobito ekipe koja je došla 2010. godine pa nadalje. Samo od 2012. godine Zdenko Ćosić i ministar Radoslav Luburić su povećali deficit i dug županije za gotovo 60 milijuna KM. Godinama doprinose nisu plaćali, a smanjivali su plaće. Doslovno uziman je novac iz ZZO ZHŽ, Vilson Crnjac i Zdravko Bešlić su potpisivali sve što je vrh stranke zatražio. I u ZZO ZHŽ sada je crno. Propale su javne ustanove i poduzeća, a dugove javnih ustanova vlada mora podmiriti. Sve je to bila širokobriješko-ljubuška pamet!

Toni Kraljević je još jednom ponovio priču o zakidanju ZHŽ od strane Federalnih vlada i Zavoda za statistiku zbog smanjenja prihoda zbog obračuna po kojem je ZHŽ vođena da ima 84 tisuće žitelja. Nije odgovorio tko je tada bio na vlasti. Upravo HDZ BiH. Zašto je HDZ BiH to dozvolio i zašto neće tužiti Federalnu vladu za razdoblje od 2006. godine do danas?  

Kraljević pozvao institucije da procesuiraju

Kada je to kazao valjda nije mislio na svog premijera Ćosića, svog prethodnika Radoslava Luburića i ostale drage prijatelje iz stranke.

Kako protumačiti njegovu izjavu da jedino ZHŽ, za razliku od svih drugih županija, ima dug prema Poreznoj upravi i to mjeren desetinama milijuna KM. Tko je taj dug napravio i zašto kada je utvrdio kriminal istog nije prijavo nadležnim institucijama, jer mu je to bila obveza?

Oporba

Žalosno je čuti da nitko iz HDZ1990 i HSP nije želio doći u emisiju. Zašto te stranke još uopće postoje? Plaše li se objave da su i njihovi ministri sudjelovali u nezakonitim radnjama, jer su i sami koalirali s HDZ BiH?

Glas naroda

Znači dug je smanjen jer je dio duga otpisan. A realno ništa nije vraćeno. I time se ponose. Bravo.

Nigdje veze ovaj tekst.

Sposoban je Toni. To je i dokazao.

Da je to tako došla bi oporba u emisiju, ovako se pokrili ušima ne riskirajući na megdanu s Kraljevićem. Ova jadna se došla malo naslikavat

Ako je ova Marija Ćeškić najbolje sto su poslali iz oporbe, HDZ će dugo biti na vlasti. Ona nike elokventna i ne barata nekim osnovnim podacima.

Ovo je prodavac magle di je dug po presudama nastavnicima i profesorima

Patite li patite!!
Hohoho Ministre, moj naklon!

Pa naravno da pate, od besparice. Dok se neki razbacuju tudjim novcem kao da je njihov vlastiti.

Ajde Ćeškićko pokrij se po glavi i suti.
Gledala ona motivacijski video. Jadna ne bila..
Toni, bravo.

Toni Kraljević i Nevenko Barbarić su uništili Ljubuški. Toliko o zalizanom nesposobnom Toniju Kraljeviću.

Pogledo emisiju, ubi brate Toni ovu.Na finjaka, kulturice ali meće li ga meće..

Najveća tragedija ZZH je vladavina HSP Lijanovici 1990 jer HDZ će sve svaliti na tu vladu tako i u Hrvatskoj na Račanovu a jadni narod guta tu priču

Čuj Toni Kraljević uništio Ljubuški!? Toni je najbolje što se Ljubuškom i ŽZH dogodilo.

Toni je demagog ne rjesava on nista obicni jahač magle

Ti si demagog toliko hrabar da si i anoniman.

Neka objavi svoj CV da znamo s kim se dicite junacine

A je vam Toni nabija komplekse

samo neka objavi zivotopis imam lipi unuka

Momak s ceteres i dikojom a dvadeset godina studira to mora bit neki strucnjak

Ubi te zavist jadan, teško čestitat čoviku na super rszultatima.Toni bravo

Vozi se ti s onim tko je dvadeseti put polozio testove i voznju ja necu

De ti vozi

Vozi Misko!

Zavist progovara opet...Jadan Vam je život puno gorčine....
Kraljeviću svaka čast

Sve vas vidi [ * neprimjereno * ]OVA POLICIJA....Jahači magle

kradeze je u raspadu iznutra netreba mu oporba jer urušava sam sebe i hrvate odkad je na vlasti užas

objasnite mi di su kradezevci zaradili imovinu i kako ako je narod i država siromašni izgleda da oni imaju turbo inteligenciju ili je ono što vi čitaoci mislite a ja neću pisat bože čuvaj hrvacku o d hrvacki lopova reče bruno bušić i ubiše ga hrvatine

trebaju generali napisat ime da im bude ko paražiku i kraljeviću napiši ti pametnjakoviću svoje ime izgleda da si prepametan

kradeze može lagat i ucjenjivat neke ljude i neko vrijeme no nemože to radit trajno i neke ljude nemože lagat i ucjenjivat i ti će ga doć glave i većina onih prvih uvlačiguza koji su najopasniji za vlast koja ih je instalirala

Upravo je u razdoblju od 2010. godine počela sanacija Županije, nakon što su je braća Lijanović-Bakula-Jurišić očerupali do gole kože.
Luburić je u dobroj mjeri sanirao posljedice te TRIO L-B-J kriminalne skupine, ali za mandata nije uspio sve.
Kraljević je nastavio, tamo gdje je Luburić stao i na dobrom putu je ŽZH učini najlikvidnijom Županijom u Federaciji BiH. Kraljević ima snage i kapaciteta da to uradi.
Pisancije i svakodnevna podmetanja, uvjeren sam, neće ga spriječiti u tome.
Zato Kralju samo naprijed, za dobrim konjem se prašina diže. Ne boj se neće za kljusinom.

Đe to ima da je ministar pubertetlija bez ikakvog radnog iskustva u struci dođe na mjesto, ni manje ni više, nego ministar. Još ako se doda da je duuuugo studirao te da je fakultet završen u ratu o kvalitetama ne treba diskutirati. Podjeli novce po partijskom ključu ono što dobiješ i to je to. Uzmi kredu što dužu možeš pa vratit će netko ili, po kojoj se logici ministar i uprava vladaju? Tom umišljenom zalizanku osobno ne bi povjerio ni jednu kozu da čuva.

Tko to tamo pati..Toni čestitamo!

Prvo radno mjesto ministar to moze ako imas HDZ iskaznicu zato zivio HDZ

Niste se još oporavili od 2012-e kad vam je Toni presudio izbore, a on presudi sad i ove...Kad je neiskusan i neuk kako vas tako dotuče uvik hahahaha

Neka se on za pocetak ozeni i formira obitelj sad kad je nakon studiranjaaaaaa fakultetlija nije valjda...

Toni je najbolji [ * neprimjereno * ]ov prijatelj

Lazes.

Misliš,živile privilegije!Privilegiranih HDZ-ovaca! A narod,nek kopa po kantama!

Tko je to ljubomoran? !

Toni ljudino samo naprijed. Ti si No1!

Rođo moj Sebastian Kurz je u Austriji s 28 godina postao ministar vanjskih poslova. Slab ti taj argument.

Dragi moji ljudi, gradjanke, gradjani, dame i gospodo kako god hoćete!
I slijepac vidi da je davno došao kraj našoj županiji samo je pitanje vremena kad će to biti. To najbolje znaju naši političari koji ju i vode i iz nje crpe i uzimaju sto se god još uzeti da. Oni znaju, a i mi bi to trebali znati, da je kraj blizu i da će na kraju svakako nestati županija a sve dugove će sanirati FBIH. Zao mi je to reci ali bio on HDZ ovaj ili onaj, HSP, SDP SDA... na isti način rade. Samo su dva načina da se spasimo a jedan je onaj da svak gleda sebe i bježi odatle glavom bez obzira a ovaj drugi način... hm. Pamet u glavu dok je vrime i pazite na sebe

A naš sposobni tonjino će ako ukinu glupanije odmah za ministra na državnoj razini. Šteta je izgubiti takav kadar.

Njega širokobriježani češljaju a fra Iko skoko ispovida . On nema veze nisačim samo zna pričat naučija na radiju.

Jes vidio kako raščešlja ruse kose Ćeškićuši pravo je ućusti

čudi me da ševine škole kradezea ne obrazuju nobelovce jer sad bi im trebali no ni oni nisu garancija da izvuku iz belaja kradezea i da je kradeze napravio za narod ono što zasebe bili bi švica nisu oni ludi nego narod koji to dozvoljava bravo kradeze

vidim ti što grmiš cilu noć napiso si svoje ime a druge plašiš jako hrabro tj.lopovski ševina škola za dom

Zasto ovaj lik ne objavi CV svojim Ljubusacima cak ne treba ni puno pisat

Zna Ljubuški njegov CV zato mu je 2012 sve glasove i dao..

Očito nemate svoj " CV ",zavist Vas jede :(

molim vas ko je taj [ * neprimjereno * ] i ote vamo na plažu pozdravlja vas vaš klokan

Je li Kraljević momački smanjio dug ZHŽ ili...??? (1) [video]
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari