Policajci u FBiH ostaju bez mirovina?

ljubuski.info

Novi zakon o mirovinskom osiguranju u Federaciji mogao bi donijeti velike probleme pojedinim zvanjima. Naravno, ako bude usvojen u tekstu koji je predložen. Naime, uvidom u opće akte na svim razinama vlasti, kojima su propisani uvjeti za umirovljenje, svi su u suprotnosti s novim Zakonom o MIO. Znači, sve razine vlasti dužne su uskladiti sve zakone jer je u njima kao uvjet propisan mirovinski staž, a novim Zakonom o MIO staž osiguranja.

Mora postojati neki rok

"Zbog tog usklađivanja propisa, potreban je izvjestan rok, primjerice šest mjeseci, jer svima treba određeno vrijeme da promijene svoje propise. U suprotnom, doći ćemo u situaciju da poslodavac prekine radni odnos djelatniku jer mora po sili zakona s jedne razine vlasti, a isti taj umirovljeni djelatnik ne može ući u MIO za isplatu mirovina jer na toj razini vrijede neki drugi propisi", rekli su nam naši sugovornici.

Zbog toga bi najviše problema mogli imati policajci i ostale struke za koje vrijede posebni zakoni i beneficirani radni staž.

Marko Karačić | Večernji list

Glas naroda

šta će im mirovine svakako imaju naj manje plaće u državi

Ovaj prijedlog ne vrijedi za policijske službenike koji na dan donošenja zakona će imati najmanje 15 godina staža, a ostali p.u.š.i.o.n.a...

teško je ovo skontat

Policajci u FBiH ostaju bez mirovina?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari