Amerika od Dodika traži raskid sa Čovićem

ljubuski.info

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Hoyt Yeej i veleposlanica Maureen Cormack su Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović uputili četiri zahtjeva, od kojih je prvi da se prekine rad s članom Predsjedništva BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem na izradi zakonskih propisa s ciljem reformiranja Ustavnog suda BiH, kako je to uređeno Ustavom BiH, i zamjene stranih sudaca sucima iz BiH.

Drugi zahtjev je da se predsjednik RS odazove Tužiteljstvu BiH na razgovor u njihovim prostorijama, usprkos izraženoj spremnosti predsjednika da se razgovor obavi u RS-u, kao što je to bio slučaj ranije.

Treći zahtjev američkih diplomata je da se spriječi objavljivanje rezultata referenduma u "Službenom glasniku RS", usprkos činjenici da je objavljivanje rezultata zakonska obaveza.

Četvrti zahtjev je da se van snage stavi odredba deklaracije SNSD-a od 25. travnja 2015. godine, u kojoj se navodi da će SNSD na referendumu zatražiti mišljenje građana o tome RS treba li nastaviti postojanje u statusu entiteta BiH ako se ne provedu reforme s ciljem vraćanja ustavnih nadležnosti i strukture jamčene ugovorom po osnovu Daytonskog mirovnog sporazuma.

Komentari

Čović je čovek od poverenja Beograda,ne Zagreba.kukavičje jaje hrvatima u BiH.

Eto ti bi bio bolji govedino zavidna..

Naslovna slika govori više od riječi.

balkanski lonac kuvaju tri kuvara
dodig sprema covic lozi bakir misa
sve po receptu rusa i amera
ali ispat ce vegeterijanski
ava trojica meso su manili

On se vec oglusio na ovo i ceka Trumpa.

Amerika od Dodika traži raskid sa Čovićem

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Operacija katanac Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nosite to odavde! Slobodan Milas
ljubuski.info
Povratak otpisanih Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto