Kolektivno bježanje od odgovornosti za neplaćanje doprinosa i krivotvorenje isprava

ljubuski.info

Kriminal oko neplaćanja doprinosa u ZHŽ, čija se veličina mjeri s nekoliko desetina milijuna konvertibilnih maraka, postao je središnja točka svih političkih gibanja u županiji, jer Sindikati sve glasnije traže uplatu doprinosa, ali i procesuiranje odgovornih, koji su uz ovo kazneno djelo još krivotvorili dokumentaciju, te moraju odgovoriti gdje su završili toliki milijuni.

U potpunosti je dovedena u pitanje opstojnost županije, a više od 2000 djelatnika moglo bi imati problema oko stjecana svih prava oko umirovljenja o čemu HDZ BiH i neodgovorni premijer Zdenko Ćosić s ministrima, a osobito ministrom Radom Luburićem, nisu vodili računa.

Na svim stranačkim razinama HDZ BiH se znalo da premijer Zdenko Ćosić i Vlada ZHŽ ne uplaćuju doprinose i što je najgore dugovanja prema ZZO ZHŽ, prema informacijama, žele otpisati. Crpljenje novca iz županijskih fondova i proračuna, te javnih poduzeća je dio političke strategije HDZ BiH s ciljem cirkularnog kretanja novca, koji se koristi za ostanak na vlasti, a nije ih briga za društveni probitak naroda. Zdenku Ćosića i ostale nije briga što je sve propalo, oni dostojanstveno kroče ulicama naše stvarnosti stvarajući društvena bespuća bez imalo kajanja. Kroz posljednja dva i pol desetljeća takva politika je dovela do društvene erozije, pa je riječ o društveno provincijalnim političarima, čiji su dometi nekoliko ljestvica ispod one na kojoj se sada nalaze.

Tužiteljstvo ZHŽ

Osim nositelja izvršne vlasti pod istragom je i tužiteljica Vesna Ćavar. Ista je krivotvorila dokumentaciju, poput ministara i premijera i znala je da se doprinosi ne uplaćuju, pa je sukladno svojoj poziciji tužiteljice protiv istih trebala podnijeti kaznenu prijavu i procesuirati kriminal. Ali, ona to nije učinila, a sve je definirano Kaznenim zakonom F BiH.

Što je najupečatljivije da bi odagnala svoju krivnju i odgovornost Vesna Ćavar za sve optužuje Radoslava Luburića bivšeg ministra Ministarstva financija ZHŽ. Indirektno optužuje premijera Zdenka Ćosića.

Međutim, tužiteljica Ćavar time pokazuje kako smatra da u društvu u ZHŽ egzistiraju samo nepismeni, kojima se ista pozicijom glavne tužiteljice može nametnuti, ali time pokazuje da ne zna ništa o funkcioniranju financija u ministarstvima i institucijama u kojima se ne ovjeravaju platne liste. Potpuno banalizira problem, kako bi se lagano izmigoljila od odgovornosti, a zašto se ne ovjeravaju platne liste ona treba istražiti. Zacijelo ona to ne želi, jer dira u osinjak kriminala u kojem se i sama nalazi. I treba znati da je ona puno odgovornija od ostalih i zbog svoje funkcije, a platne liste su knjigovodstveni predmet svakog ministarstva, pa tako i njenog tužiteljstva. To je elementarna stvar koju tužiteljica Ćavar treba znati. Isto tako zaboravila je da su prekršajne prijave za neplaćanje doprinosa od strane Porezne uprave upućene ministrima, a ne samo u Ministarstvo finanacija ZHŽ, jer tako nalaže zakon.  

Zbog te činjenice sve je jasnija njena prisnost sa Draganom Čovićem i pojedincima iz Predsjedništva HDZ-a BiH. I Dragan Čović je po tom pitanju nemoćan.

Bacanje prašine u oči narodu i dijaspori

Provincijski političari poput Ćosića, Barbarića, Jukića (koja ekipa) godinama su bacali prašinu u oči stanovnicima ZHŽ, ali i Hercegovcima u Hrvatskoj, a osobito dijaspori i sve su uvijek umatali u celofan domoljublja i hrvatstva, dok su Ljubuški i ostale općine, ZHŽ i hrvatski interesi potpuno ugroženi mrežnim kriminalom.    

HDZ BiH je doveo ZHŽ do propasti.      

Glas naroda

Ja mislim da ova teza ne stoji, jer ta trakavica sa neplaćanjem doprinosa seže dublje u prošlost, na vladu HSP-HDZ1990 i NSRzaB, pa čak i ranije.

Jarane potpuno krivo sačekaoj malo izgleda već skiče koji prasad

Ni marka doprinosa nije uplaćena od 2010. godine. Padati će, ne vlade, nego glave.

Krivi su Srbi i Bosnjaci

Tuziteljstvo nikad nije bilo neovisno,to je jedna udruzena hdz zlocinacka organizacija.Bolje bi bilo da se potpuno ugasi jer samo proizvode troskove zhz.Svi su korumpirani,nepismeni debelo a sluze iskljucivo politici i kriminalcima.Sluze starim udbasima i krupnom kapitalu,tu se jos malo pitaju odbjegli kriminaci koji sudce ucijenjuju i moraju iizvrsavat naredbe.Ne pustajte im nikakako grijanje i onako nerade nista,tuziteljica v.c samo ubire placu i smjesi se ko da ce Dragan C. bit vjecan.

Kolektivno bježanje od odgovornosti za neplaćanje doprinosa i krivotvorenje isprava
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari