Čović o trećem entitetu: "Zaštititi jezgru Hrvata u BiH"

ljubuski.info

"Eventualnim formiranjem trećeg entiteta neće doći do podjele unutar bh. Hrvata, a entitetu bi bili i Hercegovina i Posavina i dijelovi središnje Bosne i Žepče", kazao je, tijekom gostovanja na Našoj TV, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Dodao je da, kakva god bude organizacija prostora, netko će uvijek ostati izvan tog kruga.
"O njima ćemo voditi posebnu brigu. Gdje god stanuje bar jedan Hrvat, njemu se treba posvetiti pažnja. Ali to nas neće spriječiti da zaštitimo jezgru Hrvata u BiH, da ljudi ostaju ovdje i da se ne raseljavaju", rekao je Čović, te je dodao da je uvjeren da će se pitanje izbornog zakonodavstva riješiti do kraja siječnja ove godine.

Dodao je kako će izmjene Ustava BiH biti dosta teške jer je za njih potrebna dvotrećinska većina, ali da je izmjene izbornog zakonodavstva moguće provesti.
"Tako ćemo provesti i sudske presude poput Sejdić-Finci, apelaciju Bože Ljubića o načinu izbora izaslanika u domove naroda te presudu za Mostar", kazao je predsjednik HDZ-a BiH, te dodao kako presuda Sejdić-Finci nema veze s hrvatskim pitanjem.

"U ovoj godini trebamo riješiti pitanje izbornih pravila kako bismo se u 2018. godini mogli baviti se životnim pitanjima. Uvjeravam vas da se više nikad neće održati izbori prema pravilima koja ostavljaju mogućnost da netko drugi izabere hrvatskog člana Predsjedništva ili još gore, izaslanike u domovima naroda", rekao je, između ostalog Čović.

Kazao je i kako Stolac i Mostar doživljava kao hrvatski prostor.
"Ali to ne znači da te sredine Bošnjaci i svi oni koji tu žive ne trebaju doživljavati kao svoj prostor", kazao je Čović.

Komentari

Svaka čast, zaštitili ste nas dobro a kako vidimo štitit ćete i dalje!!!
Samo je pitanje koga ćete štititi, pa gosp Čoviću ovo kad pročitamo jasno nam je što prije "dimi" za Zapad, jer ovdje neće znači dugo biti promjena.
Vi za svoj račun i račun određene političke grupacije uvjek neke nove priče, koje ustvari rezultiraju masovnim iseljavanje a vama i vašima sigurniji opstanak na vlasti!

Vidi ovog [ * neprimjereno * ]tine, 20 godina prica o trecem entitetu. Vole jedan svaka ti je zupanija vise od entiteta! Sta si napravio za zupanije gdje smo u nadmocnoj vecini? Stvorio si kradeze masineriju pa ti fali jos koji procenat drugih naroda pa da Hrvatima zamazujes oci svojim lopovlukom!

Macimudane jedan, uvedi red i postenje tamo gdje smo vecina sad, ali ti neces i neznas, cekas da ti narod izadje na ulice!

Ne valja ti Čović kada ne iznosi sve idealne argumente za opstanak, ostanak i prosperitet Hrvata na ovim prostorima.
Ali, ne valja ti ni onda, kada iznosi mogućnost ostvarivanja svih prava i sloboda Hrvata sukladno zakonima, ustavu i međunarodnom pravu, koja Hrvatima kao konstitutivnom narodu i pripadaju, za kojim pravima i slobodama ovdašnji Hrvati i teže za 25-godišnje razdoblje - Trećem enitetu.
Ne valja ti ništa što Čović i Hrvati trebaju dobiti od onoga što su od tvojih do sada izgubili...

Ništa od toga ti ne valja jer ne valjaš ti i pasmina iz koje si nastao u svom čoporu, [ * neprimjereno * ]će jedno!

hrvate u bih treba zastititi od tebe smrade jugokomunisticki i tvoje klike,ta prica ti vise ne pije vode pljackasu svoga naroda jugoslovencino

Ćuj, Cigo, iz Bišća Polja?
Ne uzimaj više u ta svoja [ * neprimjereno * ]a usta Sveto ime vođe svih Hrvata u novostvaranoj Herceg Bosni - dr. Dragana Čovića!
Jer, budeš li i dalje tako lajao, srušit ćemo ti onaj raspali šator i porazbijati sve one lonce, kotlove i đugume u Bišću!

hrvate u bih treba zastititi od tebe smrade jugokomunisticki i tvoje klike,ta prica ti vise ne pije vode pljackasu svoga naroda jugoslovencino

Tako je Čova nas uništava sve skupa

Malo [ * neprimjereno * ]če, ne odvajaj se od od ćaleta koji sada kalajiše kotlovi na Bišće Polje, niti od stariji boraz Sefer, a dokt ti majka Zejna ne stigoše iz prošnja pod šator.
Garu jagalo, paćardo!

cova vise nas je otislo iz ljubuskoga
nego iz stoca cova neprolazi ti spika

A gdje je HNK prazno Livno i Tomislavgrad

Prvim njegov najavljeni dolazak u Ljubuski, bit ce blokirane sve ceste, pa cemo vidit kud ce proc!

Tvoji mogu blokirati samo ceste za Gradsku, ali i ta blokada bi bila probijena, a blokatori - nabijeni!

Čova je izfajnik hrvatskog naroda

Ti si izvanbračni praunuk od Rojaka!

Daj skini se više .

Ti i tvoji uhljebi vodite politiku uhljeba koima paše ovakvo stanje da možete vatat u mutnom. Bilo ko da se pojavi između hrvata da drugačije misli vi ga proglašavate [ * neprimjereno * ]kom
To je udbaški način.Eto sad imaš vlast na svim razinama rezultat -0.

Dobro Čova govori ali mi smo popuzani i sve shvaćamo olako. Daj se svi uključite u realizaciju programa.Ima tu prostora koliko hoćete, naši radije ulažu u drugim županijama nego u svojim. I td....

Svi na noge i trazimo nove postene izbore!!
Sad je vrijeme kad nemaju para za krpit rupe po cestama i narodu dokazivat svoj napredak!

Hebo te cova ti njega pa zar ne vidis sta radi? Zar ste toliko glupi??

Hrvati nisu revolucionari samo šute

Čović govori ono što je u ovim trenutcima logično, ostvarivo i jedino moguće perspektivno rješenje problema ovdašnjih Hrvata. A to je samo - Treći enitet, u prijevodu - Herceg Bosna.

U prilog tom i takvom ostvarenju, govore i mnoge međunarodne okolnosti, koje su sada puno drugačije nego ranije.

Primjerice:
- Trump je pobjednik i novi predsjednik najveće super-sile, a javno se izjasnio da će uništiti ISIL-ovce sa lica Zemlje.
- Putin se u tomu s njim slaže, a uz Putina je Sirija, Iran, Irak, Saudijska Arabija...
- Turska tu nema šanse za eskivažu, jer je i Turska u NAT-u.
- Republika Hrvatska je članica EU, a većina članica EU ne će raditi ništa kontra Amera, odnosno RH će biti za Treći enitet.
- Srbi već odvano imaju svoj entitet - Republiku Srpsku, a Hrvati su kao i Srbi - konstitutivan narod. I neka imaju.
- U takvoj situaciju, majorizatori Hrvata u BiH, odnosno FBiH, nemaju šanse. Bez obzira na svoju brojnost, morat će slušati ova dva naroda, koji su ukupno ipak brojniji, ali slušati i sve naprijed rečene čimbenike.

štiti ono malo Hrvata što nisi uspio protjerati ti i ono krme od dodika u takozvanoj republici srpskoj.Tamo ste štiteći nas sve počistili,sad vam je ostala samo još Hercegovina

Tebe zove nema Munevera da poćeraš ovce kući jer je zavalio snijeg. Ovan - Galin je izgubio zvono i došao kući bez stada i tebe.
Cijelo je Podveležje pod snijegom i ledom, a ovce su ti se skoro sve uputile iznad Omera Goste pojata i kreću prema Nevesinju.

Kaže ti nena da si postao mahnitiji od ovaca i da će ti sve prenijeti babi - Suljagi kad se vrati iz Vrapćića i proda one dvije vreće krumpira.

Tebe zove nema Munevera da poćeraš ovce kući jer je zavalio snijeg. Ovan - Galin je izgubio zvono i došao kući bez stada i tebe.
Cijelo je Podveležje pod snijegom i ledom, a ovce su ti se skoro sve uputile iznad Omera Goste pojata i kreću prema Nevesinju.

Kaže ti nena da si postao mahnitiji od ovaca i da će ti sve prenijeti babi - Suljagi kad se vrati iz Vrapćića i proda one dvije vreće krumpira.

jeste li znali
svi covini hadezeovci
moraju cirilicu nauciti
jel tak il ne tak znaju grabljani i velačani

Ti si nepismenjaković. Polaznik si mejtefa, a tamo se ne uči i postanku ćirilice.
Da si zavrio bar 4 pučke škole, znao bi da je ćirilica prije postala hrvatskim pismom od latinice.
Pojave slavenskog pisma, koje je nastalo na temelju starogrčkoga alfabeta, a koje su među Salvenima u Velikoj Moravskoj proširili solunska braća Ćiril i Metod, oni su neprijeporni tvorci prvoga slavenskog pisma - glagoljice u VIII. stoljeću.
Slavensko pismo na tim područjima je u opčetku pogrješno nazivano "bosančicom", također je razvijeno temeljem grčkoga alfabeta, ali je autor nepoznat.

To pismo je ustvari nazvano srpska ili hrvatska ćirilica.
Glagoljica je u Hrvatsku stigla iz Panonije gdje su okrugla slova, pod utjecajem zapadno-europskih pisama. Ubrzo je nazvana "goticom" jer je dobila kutaste forme (XII.stoljeće)
Uporabljivala se sve do XVIII. stoljeća, kada je tek zamijenjena - LATINICOM.

potpuno ste upravu profesore cerilice
da ja nima cerilcu zna
nikada u nemacku nebi dosa
niti bi se snasa
sv saobracajni putokazi
napisani nacerilici
a moras se sa cerilicom i potpisati
jel tak il ne tak

Znam da ga vecina mora podržavati sto se kaže za ljutu muku ali da pisu i podržavaju a nesta hrvata i ovi sto su ostali sve losije i losije zive,pa nije nirko lud kod očiju..i sad ko fol muslimani nam krivi..uvijek ista glupa fora a mi je primamo.tj.većina

Klanjam ti se -o ti veliki vodjo hrvatskog napaćenog i majorizirani naroda-. Reci kada pa će mo ti organizirati slet i pokaznu vježbu pokornosti tebi u čast. Je ti su nas veliki vodja. A ja sam majorizirani. Kupio sam majicu sa slovom M na ledjima. Majoriziran sam jer imam prijatelja i Srba i Muslimana i [ * neprimjereno * ]a a i Zidovi su mi bas dragi. Majoriziran sam kad službeno idem i Sarajevo pa mi na Baščaršije kažu Ej Stanko ponesi ženi ćevape. Stvarno me strah sto se zovem Stanko u Sarajevu u Beogradu, u Zagrebu. I u Zagrebu sam Majoriziran. Jer sam običan dostavni vozač Hercegovac bez ukradenih miliona, a svi Hercegovci u Zagrebu su mahom milioneri. Kako neću biti Majoriziran. Molim te vise ne prodaji Dragane raji jednu te istu priču, izlizanu i priču za medijsku i javnu upotrebu kad ustreba. Kakav entitet te je snašao. Ne Bacaj kost medju vlastiti narod jer te i onako narod sve manje i manje podnosi. Ne radi od nas ovce brate dok praviš dvorce, potpisivas se ćirilicom, pa iz stojadina u džipa, sa sela u grad a sa njive u skupo Armanijevo odijelo. I ne zaboravi dragane Hercegovce, Da bi bio kompletan Hercegovac ne zaboravi obuci bijele čarape i ponijeti veliki crni Motorolun mobitel sa Antunom na izvlačenje. I okani se vise šuplje price za dnevno-političku upotrebu.

Eh da znam tko si,masterchef bi ti veceru priredio!
Svaka ti dala...

Nisi ti majoriziran, ti si samo čipiran. I to dvostruko:
Pod kožom, na lijevoj strani, iznad slijepoočnice, ugrađen ti je čip, koji aktivacijom na daljinski, uključuje pjesme - "po šumama i gorama..."
Na desnoj strani turbanoglavke, također iznad desne slijepoočnice, ugrađen je drugi čips, koji nakon aktiviranja s daljinskim, glasno ponavlja pokliče - "Allahu ekber...!"

Koji će čips biti uključen, ovisi od aktivista kojima si ti u određenom trenutku privržen. To se sa sigurnošću nikad ne zna, jer se ne zna ni kome ćeš danas bit sklon, a kome sutra.
Pošto je kod tebe ušla u nasljedne gene ona - "za sto lira - u sto vira..."

Obzirom šta je sve Covic obećao a šta od toga ispunio uvijek mislim da je 1. April dakle da se šali. Ipak se šali ali nas račun. I to dugi niz godina.

ha, da znas covicu ...mi pjevamo, 'nema herceg-bosne bez sredaha' i 'nema herceg-bosne bez asikovanje' ....zivjela Hrvatska !

Čović o trećem entitetu: "Zaštititi jezgru Hrvata u BiH"

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto