Ima li nade u razvitak ZHŽ?

ljubuski.info

Ima li mogućnosti za bilo kakav razvojni ciklus u sljedećim godinama u ZHŽ je pitanje na koje je u djeliću sekunde moguće dati odgovor. Odgovor je – Ne!

ZHŽ je društveno i politički zaostala regionalna udruga četiriju općina s hrvatskom većinom u BiH, koju je nesposobna i neobrazovana politička "elita" iz stranke HDZ BiH dokusurila, opljačkala i podredila materijalnim i financijskim interesima svoje stranke i užeg kruga ljudi. Stvoren je feudalni društveni mentalitet podobnosti u kojem temeljne postavke kršćanskog  socijalnog učenja zamjenjuje razvrat, pljačka i društveni nemoral.

Uz to, sve društvene vrijednosti su izokrenute od kulturološke zaostalosti, obrazovne potrebe i gospodarskog razvitka.

Kad pogledate da politikom i institucijama upravljaju osobe bez bilo kakvog kredibiliteta i kapaciteta, koje jednostavno rečeno nemaju pojma o potrebi dobre organiziranosti zakonodavne i izvršne vlasti na načelima: legalnosti, jačanja pravne države, socijalnih potreba, stvaranja uvjeta za gospodarski iskorak, jačanja nacionalne i građanske sigurnosti, institucionalne učinkovitosti i obrazovne snage kako bi se društveno razvili, a ne, kao što se sada događa, samouništavali.

Proračun "socijalni", a duguju milijune za socijalu

Isprazne izjave Zdenka Ćosića i Tonija Kraljevića su vrhunac političkog licemjerja, znanstvenog, političkog i općeg društvenog ništavila u kojem obojica govore rečenice, koje sve više postaju frustracija običnim ljudima što stežu remen

Kada se samo malo uđe u analizu proračuna ZHŽ i onoga što ministri ostvaruju u svojim ministarstvima očuje se smrdljiva pljačka javnog novca. Pljačka je dovela županiju do propasti, tako da se, sa zaprepaštenjem slušaju informacije kako Vlada ZHŽ traži pozajmice o nekih velikih tvrtki u ZHŽ od čak nekoliko milijuna KM.

Prije nekoliko dana premijer Ćosić, koji bi, ako ima imalo savjesti, trebao žurno podnijeti ostavku, govori o nekoliko desetina KM koje će vlada dati za razvoj malog poduzetništva.

To je sramota HDZ BiH, čiji bi politički "velikani" i narodni uništavatelji trebali jasno kazati da za razvoj u narednim godinama novca nema.

Temeljni razlozi su što županija ima, s javnim poduzećima, dug od preko 100 milijuna KM i on još nije točno utvrđen i što, jednostavno rečeno, ne znaju, a evo onih posljedičnih iz takvog teškog stanja:

  • s razine Federacije BiH županija će dobiti oko 1 milijun KM, što će ministri razgrabiti ni zašto;
  • županija nema mogućnost da pristupi fondovima Europske unije za dobivanje nepovratnih sredstava za infrastrukturne i druge objekte, jer ne može financijski funkcionirati za temeljne potrebe stanovnika, a kamoli da bi mogla projekte sufinancirati s minimalnih 15% od visine vrijednosti projekta;

Ako nemate za razvoj infrastrukture kako mislite pridobiti ulagače?

Ova dva temeljna razloga rezultat su nesposobnosti političara i onih koje postavljaju na važne javne pozicije.

Da bi Republika Hrvatska imala s druge strane relevantne osobe preko kojih bi mogla potaknuti razvoj Hercegovine, onda mora pokrenuti postupak političkih promjena, uklanjanja kriminala i korupcije, odnosno onih koji i provode. Andreju Plenkoviću se može i treba vjerovati. Pred njim je jako puno posla s hrvatskim političarima u BiH.  

Glas naroda

Nema Srba ni Bošnjaka a kriza neviđena znači da je HDZ skupina nesposobnih i zlih ljudi koji gone Hrvate iz BiH

Ne znaju nisu nikad znali niti će a još je luđi tko u njih nade polaže snalazite se kako znate ovi su gori od komunista a mislili smo da nas je to zlo prošlo

Znaju hapat i nahapali su se svi Ivić Luburić Ćosić ... pod hitno ukinuti županije

pa zar ovo nisu komunisti!?

Kad jedni drugima želimo zlo to je onda džungla e to su na ovi stručnjaci na vlasti napravili u ovih četvrt stoljeća

Ima jedino ako je ukinu skupa sa ostalim županijama.Ovi što su protiv ukidanja neka volontiraju u državnim ustanovama iako bi isto napravili štete ali bi se bar na plaćama za nead uštedilo.

Veci JAD I CEMER jest ova licemjerka Marija Ceskic.Ona jadna se sekira za proracun Za Soldu itd itd.Mjesecima jadnica ne uzima rijec nego ugledala tv kamer i ide se brze bokje sekirati za sve zivo.Fuj LICEMJERNO.

Nema nade!

Zadnja četiri HDZ mandata ministri financija s višom školom i ovaj što je studirao dvadeset godina pa to je smiješno

Nije baš tako ima pravo na amandman

Sve viđeno, nema ništa nepoznato
Neko hoće da vjeruje a neko ne želi vjerovati,
istina je bolna ali kad istinu svatimo ima lijeka!

Ima li nade u razvitak ZHŽ?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari