Čović: SDA opstruira izgradnju autoceste kroz Hercegovinu!

ljubuski.info

"Ne da se kaska s izgradnjom autoceste, autocesta se kroz Hercegovinu uopće ne gradi", izjavio je hrvatski član Predsjedništva i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović optuživši SDA za namjerno opstruiranje izgradnje autoceste kroz Hercegovinu.

"Nemamo ni jednog kilometra izgrađenog. Od tristo potencijalnih kilometara koridora 5c od juga do Save, izgrađeno je tek par kilometara u Hercegovini, od Bijače i onda dolazite na jednu lokalnu cestu gdje vam je svetište, gdje ljudi do Međugorja dolaze maltene makadamskim putem. I time se pokazuje odnos prema čitavoj Hercegovini, ne samo prema Hrvatima", izjavio je Čović.

Podsjetio je kako su hrvatski politički predstavnici još dok se razmišljalo o koridoru Vc, 1998., tražili da se jednakim intenzitetom gradi i na sjeveru i na jugu.
"Za to vrijeme sve što je urađeno, urađeno je između dvije bošnjačke destinacije. Dakle, autocesta se u Hercegovini ne gradi jer netko želi da se ne gradi, pa se koriste različiti istrumenti da bi se opstruirala izgradnja autoceste; jednom je to peticija da autocesta ne ide pored Počitelja, pa drugi put peticija za Blagaj, pa sad imamo neku novu peticiju da ne ide ni tom drugom trasom. Ne razumijem te koji potpisuju te peticije, a to su dominantno predstavnici bošnjačkog naroda jer se ne gradi pored njihovih kuća", rekao je Čović.

Zašto netko želi zaustaviti gradnja autoceste kroz Hercegovinu, veli, teško mu je razumjeti, ali ističe kako će preko federalnog resornog ministra, koji je kadar HDZ-a, učiniti sve da se uklone opstrukcije u izgradnji autoceste kroz Hercegovinu.
"Imamo resornog ministra (Denis Lasić, op.ur.) i činimo sve da ispravimo ove anomalije i ja sam uvjeren da će svi razumjeti da će se morati istim intenzitetom graditi i južna zaobilaznica grada Mostara koja se gradi 15 godina, i sjeverna zaobilaznica, odnosno petlja oko Mostara, da u Mostar ne ulazi ni jedan kamion ni autobus jer središte grada je i ovako preopterećeno, kao što je to urađeno oko Sarajeva, kako bi stigli od Bijače do sjevernog dijela Mostara kad je sami koridor Vc u pitanju. Kad to budemo imali vrlo jasno definirano tada ćemo punom dinamikom raditi na svakom drugom dijelu autoceste od svilajskog mosta koji se sad gradi pa do Prenja ili tunela koji je netko stavio sebi za prioritet iako nitko ne pita da li ulaz ili izlaz iz tog tunela igdje vodi. Znači morat ćemo voditi računa o izgradnji čitave BiH, a ne samo o realizaciji pojedinih projekata i politika koji su po mene bile nakaradne", izjavio je Čović.

Na konstataciju kako je u planu povezivanje Bihaća, Tuzle i Goražda brzim cestama sa Sarajevom i upit što je s povezivanjem brzom cestom Mostara s Tomislavgradom i Livnom, te s "Dalmatinom" autocestom kroz Hrvatsku, Čović kaže kako se jednakom dinamikom se mora graditi i brza cesta kroz Hercegovinu jer je planirana prije 10 ili 12 godina.
"To moraju znati predstavnici bošnjačke politike kada smo se dogovarali i napravili ustupak na njihovo insistiranje da koridor Vc prijeđe na lijevu obalu rijeke Neretve. E, sad kad se krenulo s drugom strategijom i uvijek bi to radili preko Hrvata i sad im je kazano, e ne može više na taj način. Ja razumijem da treba povezati neka bošnjačka područja ali u istom prioritetu će biti i ceste kroz Hercegovinu i Središnju Bosnu", rekao je Čović.

HMS

Komentari

Bolan ne bio, graditi će se no najprije kocka - kockica pa onda cesta, što si navra.

Opstruira li HDZ razvoj Hercegovine

Šta je,valjda nema tebe u tome?E moj čova nemreš svugdi jamit ali ne boj se,bar će putokazi bit ćirilicom

Pa učini više nešto Dragane Čoviću 2o godina vladaš nigdje pomaka čovječe samo tonemo
Uvik neko drugi kriv nije on
Isti naš Barbarić

što to ne kažeš izetbegoviću i izneseš taj problem na zasjedanju vlade nego "veleumno" nam otkriješ istinu preko režimskog piskarala toliko o tome koliko cijeniš biračko tijelo i hrvatski narod dobro ti doduše jesi jugosloven ali hrvati su za te glasovali naravno bez izbornih prijevara ne bi ni dobio izbore nego de nam se malo krivi a mi će mo od tuge čupat kose što te tako POŠTENOG varaju drugi narodi i narodnosti

Nisam Čovićev fan, ali ne volim kad neupućeni daju stav. Kao prvo Čović i Izetbegović su članovi Predsjedništva BiH i tamo se sastaju. BiH na toj razini nema vladu. Vlada FBiH je nadležna za gradnju ceste. Ministar Prometa je iz HDZ-ea.

kad se čović i izetbegović sastaju onda piju kahvu a SDA opstruira izgradnju autoceste i onda ovaj jadničak nezna kome bi to rekao bi li možda ministru prometa iz HDZ ea ili bi nekeko to proturio bakiru možda zanaju upućeni fanovi

kupili ste milijune kvadrata državne zemlje po 7 pfeninga i tebi i lopinaaaaama je bitno da trasa prođe tim dijelom, boli vas neka stvar za put već za kvadrate koji su vam sada bezvrijedni a mislili ste uzeti desetine milijuna maraka. bliži ti se kraj rvatino.

Koje licemjerje ?
Podlost, lop ovluk, bez obrazni oportunizam ?
Sramite se osinja svog !

Čović: SDA opstruira izgradnju autoceste kroz Hercegovinu!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari