Usvojen proračun ZHŽ-a: Zastupnica Ćeškić jedina uložila amandman tražeći smanjenje plaća u institucijama

ljubuski.info

Na 21. sjednici Skupštine Županije Zapadnohercegovačke koja je odražana ovaj petak, 30.prosinca 2016., usvojen je Prijedlog proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2017.godinu u iznosu od 76.738.921,00 KM, po hitnom postupku. Planirani prihodi u idućoj godini iznose 75.738.751,00 KM, dok rashodi iznose 76.738.751,00 KM.

Kako se doznaje, na ovoj današnjoj sjednici i posljednjoj ovogodišnjoj, predložen je jedan jedini amandman na proračun. A predložila ga je Marija Ćeškić, zastupnica ispred HSP dr. Ante Starčević BiH, koja je tražila smanjenje bruto plaća u 22 tijela na proračunu Županije Zapadnohercegovačke, među kojima Skupština, Vlada, ministarstva te zavodi, čiji zbroj iznosi 15.562.978,00 KM za 5%, od čega se dobije iznos od 778.149,35 KM te da se isti preraspodjeli na način da se 500.000,00 KM odvoji za otplatu duga, 100.000,00 KM nadoda za porodiljne naknade, te ostalih 178.149,35 KM pridoda za Tekuće prijenose za pomoć nezaposlenima.

"Županija grca u dugovima. Ako nastavimo ovako, dug će vraćati naši unuci. Ako ne napravimo bolne rezove, gdje će nam na početku biti teže, ali zato će kasnije napredovati Županija, bojim se da srljamo u ekonomsku propast.", kazala je zastupnica Ćeškić. A kako to biva kada je riječ o novcu, taj amandman od zastupnice Marije Ćeškić je odbijen većinom glasova, od 21 nazočnog zastupnika.

Priopćenje s 21. sjednice Skupštine ŽZH

Dvadeset prva sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke sazvana na temelju članka 50. Poslovnika Skupštine, održana je u Širokom Brijegu 30. prosinca 2016. godine s početkom u 10 sati.

Na Dnevnom redu bilo je sedam točaka od kojih je važno istaknuti treću i četvrtu, a riječ je o Prijedlogu Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2017. godinu (hitni postupak), te Prijedlogu Zakona o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2017. godinu, također hitni postupak.

Obje točke Dnevnog reda koje se izravno odnose na Proračun detaljno je obrazložio ministar financija i dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Toni Kraljević istaknuvši kako je pozitivno što je Proračun donesen u tekućoj godini, te kako je izrađen sukladno Zakonu o Proračunu i Dokumentu okvirnog Proračuna, radi se o iznosu od 76.738.921 KM. Ministar Kraljević ističe kako nakon dugo vremena u tekućoj godini ŽZH nije išla u kreditno zaduženje što samim time daje priliku ovom Proračunu, koji još uvijek ima socijalu narav. Naravno istaknuo je kako bi Proračun u godinama koje slijede, ako nastavimo ovim slijedom mogao postao razvojni.

Nakon glasovanja Proračun Županije Zapadnohercegovačke za 2017. godinu je usvojen uz jedan glas protiv ( Marija Ćeškić) i četiri glasa suzdržana (Klub HDZ 1990 i Ivan Jurišić). Zakon o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2017. godinu usvojen je uz četiri glasa suzdržana (Klub HDZ- 1990 i Marija Ćeškić).

Druga točka Dnevnog reda Prijedlog Zakona o cestovnom prijevozu na području Županije Zapadnohercegovačke usvojen je jednoglasno, a Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj ide u daljnju proceduru, te Skupština Županije Zapadnohercegovačke je jednoglasno zadužila Ministarstvo gospodarstva da organizira i Javnu raspravu o kojoj će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Dvije posljednje točke Dnevnog reda dvadeset prve sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke odnosile su se - šesta: na Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Stručne službe Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, usvojena jednoglasno.

Sedma točka, koja uopćava Prijedlog Odluke o utvrđivanju kriterija za raspoređivanje sredstava Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2017. godinu, namijenjenih za tekuće prijenose pojedincima, tekuće prijenose neprofitnim organizacijama i tekuće prijenose drugim razinama vlasti je usvojena uz tri glasa suzdržana (Klub HDZ 1990).

sirokibrijeg.info

Glas naroda

Županije treba što prije ukinuti. Vidi ministara koliko imamo, ova jadna državica, više ministara nego velika Kina. I evo neka ih da su od neke koristi. Samo se paradiraju i parazitiraju na račun naroda; socijale, školstva, zdravstva, policije... [ * neprimjereno * ], sova, pijandura, zalizanko...nazivi sve govore.

Koliko znam a znam ona je se 2014 prodala hdzu za profesionalno radno mjesto i glasovala je za izbor HDZ-ovih kandidata za dom naroda kad se biralo 2014 u skupštini

Gospođica Marija Ćeškić je jedina svijetla točka-skupštine ZHŽ-a, zato će njeno ime biti ,zlatnim slovima upisano u -sijećanje običnog ,osiromašenog ali ponosnog Hercegovačkog puka!Što se ostalih tiče -nisu vrijedni spomena-čemu na klimoglave beskičmenjake trošiti riječi! Ipak! Zbog takvog podaničkog mentaliteta su Hrvati izgubili Daytonom zajamčena prava!Gase vjekovna ognjišta - pravac zapad!U neizvjesnu budućnost!

katastrofa hrvata u bih

bravo mala sunce mamino boće nešto otebe dolazi tvoje vrime curo

Obicna licemjerka...malo se bolje raspitajte.Profi placa 2300 km.Dize ruku za sto god treba a ovo malo igrokaza nije vrijedno spomena.

Da biti ce kao Milanka Opacic bez dana radnog staza u politiku.Pa to su najveci uhljebi i stetocine,nikada vise raditi nista nece.Moze ju stid bit tolike novce uzimati za oprostite na izrazu gluposti valja.

Ajde klimoglavci-budite i vi licemjeri ,te izglasajte nešto pošteno!

I ja sam jedan od hljeba koji zivim na tudoj grbaci tj na proracunu.Koje licemjere od mlade a vec tako pokvarene osobe,kada se tako BRINE za zup zasto se npr svoga pausala ne odrekne u korist zupanije da taj novac sluzi za otplatu duga.A ostati ce joj ponovi vrlo solidno,odlicno primanje preciznije 2000 km.Mala pokri se i suti.

biće opet lepe kuće lepo gore ko kad su najurili muslimane u švecku jesu ih za[ * neprimjereno * ]i

kradeze je mezioničar savršeno je društvenu imovinu pripakovala u privatnike i radnike pretvorila u nezaposlene treba im dat nobelovu nagradu za destrukciju

Umislila da je faca i nekakav spasitelj,kao da je pokupila svu pamet ovoga svita.A umit se ne zna.

Vladajuća klika ne zna ,kako može raditi i pošteno! Kod njih je -nepošteno-pošteno i obrnuto!Istim je važno da napune džepove !

Kako je protiv tog amandmana mogla biti zastupnica koja osim zastupanja radi na još dva mjesta za plaću?

Radi i ti ako imaš energije ! Ko ti brani!

Imam energije, ali sam stranački nepodobna. Nisam završila fakultet u Travniku.

Ne u Travniku vec Kiseljak CEPS i Mostar Logos ili Fabus to su pravi fakulteti za HDZ

Ovo je zadnja osoba koja bi trebala govoriti.Zivi na racun proracuna hoda po svijetu i prosipa pamet.Moze je sram biti,puna usta postenja na fuj..

A prodala je i obraz i cast za mijesto profi zastupnika

čisti populizam, tko još vjeruje u ovakve priče...HSP Ante Starčević je dizao i uvijek diže ruke za HDZ i oni su klasična filijala te stranke...ako iskreno razmišljaš objasni mi na koji si način došla do profesionalnog statusa u županiji i ostvarila 2300KM plate?? Ti i Deni Ćorić ste dobili taj status zaslugama tj HDZ vam vratio na ovaj način...ok, sve 5, ali ne glumataj i ne prodaji maglu narodu...da je njima trebala ruka za usvajanje proračuna siguran sam da bi tvoja ruka bila gore...tek toliko

Božićno je vrime ,mala želi činiti dobro!Kad bi svi tako?

Tu je sad Vito Kvesić ulizica iz HSP .BiH taj u sto vira za sto lira samo ne skida taj lako dres jer ga neće niko. Na sjednici samo se šapuće sa ovim iz HDZ-BiH..valjda traži love .

Ljudi ja ću ih tužit za neisplaćene dječije za troje dice znan da ih nemogu dobit na ljubuškom sudu gonit ću do Strazbura malo san para donija iz svita sve ću potrośit za to jer su po zakonu dužni idplaćivat dječiji

Treba tužit svako ko je zakinut od vlade koja je neozbiljna i bahata.
Nisu u proračun uvrstili isplatu i postupanje po izgubljenim sudskim presudama što je krajnje neodgovorno ponašanje.Zbog toga slijedi poduži niz kaznenih prijava zbog nepoštivanja i sprovođenja sudskih odluka....
Primjer im treba biti Nevenko Herceg koji u vladi HNŽ sudske odluke sprovodi u djelo...

lipa mala ja bi zanju da i kuću i imanje

Na zalost ovi iz HSP AS su postali naj jadniji dio politicke scene kod Hrvata.Ako oni uopce znaju sto je politika osim sitnog kokosarenja.Stranka im se svela na pola Sirokog Brijega.

E da ima ovakvih zastupnika jos,bilo bi dobro a nas ogranak hsp as pita Nevenka i Misetica kako i sta ali vise nema sta pitat,Sretna nova 2017.

Koliko vidim po komentarima Mariji je sretna po primanjima od 2300 km a ja se pakujem u njemačku da prehranim djecu ...
Jadna ne bila pokrij se zna se da te HDZ instalira i da si ušla u skupštinu nakon 19 sati...
Nemoj se pravdati nikad više nećeš uc u skupštinu....

Jos se malo mozes sepuriti a onda u Mokro cistit cajere ta nisasta drugo nisi.Moze te sram biti [ * neprimjereno * ]vice jedna

Zasto se pojedinci mogu blatiti do besvjesti a o doticnoj se brisu komentari.Javna je osoba trosi javni novac i neka cita javne kritike !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tko je MARIJA nemampojma?
Ali jedno mi upada u oči, malte da je razapnu, kako se je usudila?
Dajte molim vas kda ćemo malo glavom mućnuti?
Sada je ovakva,onakva, nekada nije htjela to ili ono!
Pa svak radi i sazrijeva, pa normalno je da se mišljenja promjenu u čovjeku, neke stvari počmete uočavarti...
Umjesto da joj budete potpora vi je pljujete
E moj Narode, ni Bog vam više neće moći pomoći!!!

Ma mozete lajat,pljuvat ili blejat ali nevrjedi vam to jer zena nije nista slagala sve je i gore od ovoga a place treba smanjit onim koji ih imaju a dati priliku ljudima bez posla i sl,svaka cast za Mariju i hsp as.

Usvojen proračun ZHŽ-a: Zastupnica Ćeškić jedina uložila amandman tražeći smanjenje plaća u institucijama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari