Slučaj Soldo - Galić potvrdio propuste policije i Tužiteljstva ZHŽ

ljubuski.info

Milan Galić, ravnatelj Uprave policije ZHŽ, je potvrdio kako je policija napravila mnogo propusta u istraživanju slučaja stradavanja Mile Solde iz Širokog Brijega.

Međutim, u policiji je uvriježeno mišljenje da inspektori moraju isključivo postupati prema nalogu tužitelja, a u ovom slučaju tužitelj je bio Borislav Čuljak. Pa, po svemu sudeći, u slučaju Soldo je došlo do organiziranog propusta, jer tužitelj Čuljak u tri tjedna nakon slučaja nije dao nikakav istražni nalog. To kod Čuljka nije jedini slučaj, već je, kao "iskusan" tužitelj, u mnogim radnjama izostavljao naloge za istragu, niti je istragu nadgledao i pratio. O tome govore pisani dokumenti.

Milan Galić ništa ne poduzima protiv inspektora i načelnika Kožula

"Zatražili smo od PU Široki Brijeg da se vidi je li Unutarnja kontrola utvrdila da je postojalo određenih nepravilnosti u predmetu. Svakom djelu treba pristupiti kao da se radi o teškom kaznenom djelu. Po meni je trebalo brže odraditi kompletnu istragu, saslušati svjedoke.
Odjeća nije izuzeta, nekoliko dana iza događaja PU Široki Brijeg uputila je dopis Tužiteljstvu da se izuzme medicinska dokumentacija. Nedostatak je utvrđen prilikom očevida, isti je rađen po noći i nije urađen kako treba, što će biti predmet istrage. Odgovornost je na istražitelju koji vodi očevid.
" - kazao je Milan Galić.

Njegova izjava prokazuje velike propuste policijskih inspektora, koja će se prelomiti samo preko njihovih leđa. Zar načelnik PU Široki Brijeg Pero Kožul nije morao reagirati ili mu to nije bio interes zbog imena osoba koja su se spominjala unatrag dva mjeseca.

Nužne istražne radnje Tužiteljstvo ZHŽ zapovjedilo tri mjeseca nakon događaja

Nakon tri mjeseca od događaja stradavanja na rođendanskoj fešti kćerke jednog širokobriješkog tajkuna tužitelj Borislav Čuljak je zapovjedio nužne istražne radnje. Jedna od njih je izuzimanje mobilnih telefona, što je trebalo učiniti istu noć. U Širokom Brijegu kruži informacija da je slučaj snimalo nekoliko osoba, ali ako do danas nije proradila nečija savjest, teško da će tri mjeseca nakon slučaja.

Pitamo se tko vlada Širokim Brijegom? Mafija ili bi trebala uređena vlast. Gradonačelnik Miro Kraljević je kazao da smjena u policiji treba biti i da je načelnik Pero Kožul prvi na redu. Vidjeti je tko je jači gradonačelnik ili siva politička eminencija, kojoj Miro Kraljević ne bi smio pripadati.

Ali u svemu zabrinjava ponašanje ravnatelja Uprave policije ZHŽ Milana Galića iz Posušja, jer njegovi postupci govore da funkcija koju obnaša nosi puno više odgovornosti i stručnosti, od onoga što isti izjavljuje i čini.

Glas naroda

Pa zar ovo nije rešenog

Vi ste sramota

Ova omladina more biti dobra mafija koja sutnja kod njih da nitko ne progovori cudo jedno

Pitam se dali uopce postoji glasnogovornik policije zupanije zapadno hercegovacke, To je Damir Cutura koji je trbao obavjestiti javnost od prvog dana,tko je njemu usta zacepio.
Nije nam jasno sta je htio HDZ ov muljator Miro Kraljevic na prosvjedu UZB

Svi za jednog jedan za sve!
Svi za HDZ !
Kakav narod takva i vlast ? Bili su izbori !

damir cutura vec duze vrijeme nije glasnogovornik. On je nacelnik operativnog centra. Prvo se informirajte ko sta radi koja mu je duznost, pa onda pisite.

Damir Čutura jeste i glasnogovornik i načelnik operativno komunikacijskog centra, samo malo je utihnuo i pobjegao u mišju rupu pred poplavom argumentiranih dokaza protiv policijskih službenika i njihovih postupanja.
U pravilu glasnogovornik bi trebao obrazložiti i demantirati svaku optužbu protiv MUP-a, ali pošto se radi o očitim stvarima s dokazom nije se smio ni javit.
U takvoj situaciji šuti i gleda iz mišje rupe, a u biti nikada nije smio ni pisnuti osim ono što bi mu komesar rekao da može reći, pa zbog toga glasnogovornik bio ili ne bio...kad nema samostalnost.

Kad se već javljaš sr o ljo informiraj se ti damir je zapovijednik operativnog centra

Cutura je, cudo od policajca to je daleko najbolji policajac u mupu . Opasac ne zna staviti kako triba pa ga naopako stavi. Nikad u policijskoj akciji nije sudjelovao a nosi toliki broj godina cin samostalnoga inspektora a zato ljudima koji rade vise od dvadeset godina oduzeli se cinovi.

Pa zar PU Široki nema jutarnji kolegij svaki dan u uredu načelnika? Tu se dogovaraju potrebne aktivnosti. Gdje je odgovornost rukovodnih policijskih službenika, šefa krima i načelnika? Da se ovako sudilo u Haagu nijedan general ne bi tamo otišao, sve bi završilo na vojnicima.

Srace milan galic napraviti ja znam da je in licno zataskavo kriminal dok je bio u mostaru u ef nupu ubrzo ce izici u javnost izici taj slucaj cak nije dao ni drugome sektiru kriminalisticke policije ef muoa da rade vidjecete lice pravo nilana galica uvrzi sve sa dokaznim materijalom se objavljuje na ovome portalu i drugim medijima

Zataskavanje od javnosti o slucaju Soldo krivi su ministar i glasnogovornik Mupa,moguca povezanost sa gradonacelnikom Kraljevicem koji je u stalnim vezama sa svim Tajkunima

Nitko nije kriv, štiti se sta je bilo na maturi..

Nek mali ispriča šta je uradija na maturi i pustija u javnost kad se vratio. Zna on vrlo dobro ko mu je rekao da šuti o svemu i ko ga je istukao. A okanite se fratara i policije.

Nas narod je zaista zatucan. Zar vjerujete da se momak ne sjeca bas nicega ili da od 30-40 prisutnih osoba bas nitko nije nista vidio?

Ovo je katastrofa od policije SIPA mora počistiti mafiju u policiji ŽZH.

Od novog šefa očekujemo mišiće. Zna on na šta mislimo.

Koje mišiće treba pomesti nered koji vlada u Širokobriješkoj policiji .

Kolega, isto mislimo, ali drugačije pišemo!

Narod nije zatucan, taj narod zna dobro da se sve zna
Narod pita kakvi su to pritisci da niko nesmje pisnuti od prisutni?

Milanu galiću bi bilo bolje da je šuto saa izjavama, a ove sve u Pu trebao je smijeniti. Jer ne znaju raditi.tu bi dobio odskočnu dasku kod naroda. To bi bolje uradila ona gospodja divna i plemenita što treba umiroviti, šteta što je čistačica.

Gradonačelnik je jak samo na rječima i kilaži, a ništa na djelima, manji je od mrava, a pravi se velika dasa,moj narode četeri mandata vladavine, nije gradonačelniku ravan ni Drug Tito i Partija Jugoslavije.

Da sam ja to napravio takav propust mene bi odma kaznilo i suspendiralo ali posto su to sirokobrijezani i krimovci onda nikom ništa. Toliko o ravnopravnosti u MUPU ŽZH.

Kiseljacki treneri Mađo Pinjuh i Pero Kozul mogu otkriti samo kako se gume igra, ako su ih i to naučili gore. A Zataškati mogu, posebno za ratne profitere. A šefica krima Milica će uz pomoć mladog pripravnika Palca, koji je u 50-toj završio Visu školu avangardnim metodama doći do zaključka sto se zbilo u zavozničkoj šumici.

Ima ono propusta istražitelja i ostatka policije, al najveća je odgovornost na načelniku, pa svak zna da ni najobičniju kaznu u širokom ne možeš srediti bez Pere, a kamoli provest ovaku bitnu istragu na imanju tajkuna.

Otišao je Ante misetic sova, vrijeme je da ode i Pero Kozul Sova. Vrijeme je da Duzice daju Načelnika PU Široki.

a primorka

Miro gradonačelnik neće da kaže kako je kuću novu čuvala Policija na Brijegu, kada su neredi bili u Sarajevu i Mostaru.

Slučaj Soldo - Galić potvrdio propuste policije i Tužiteljstva ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari