Kaznene prijave: Željko Jukić krivotvorio dokumentaciju za Zorana Galića

ljubuski.info

Tijekom ovog tjedna Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu bit će podnijeta kaznena prijava protiv direktora Granične policije BiH Zorana Galića i pomoćnika ministra MUP-a ZHŽ Željka Jukića zbog krivotvorenja službene isprave. Također, ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću bit će dostavljen pijedlog za pokretanjem procedure razriješena (ne)zakonito imenovog direktora Granične policije Zorana Galića.

Naime, Zoran Galić na tu funkciju je imenovan nakon što je Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH dostavio krivotvorenu dokumentaciju.

Nezavisni odbor je krajem studenog 2013. godine raspisao javni natječaj za izbor direktora i zamjenika direktora Granične policije BiH, a krajnji rok za prijavu bio je 23. prosinac 2013. godine.

Pored općih uvjeta, kandidati su morali ispunjavati i posebne uvjete, a jedan od tih uvjeta bio je da kandidat mora imati najmanje petogodišnje radno iskustvo na poslovima visoke stručne spreme.

U svrhu ispunjavanja uvjeta Galić je Nezavisnom odboru priložio diplomu Pravnog fakulteta Sveučilišta Mostar, koja mu je izdana 19. siječnja 2010. godine. Također, Galić je priložio i uvjerenje potpisano od strane pomoćnika ministra MUP-a ZHŽ Željka Jukića  izdano 16. prosinca 2013. godine, a kojim je Jukić lažno potvrdio da Galić ima sedam godina radnog iskustva na poslovima visoke stručne spreme.

Dakle, prema  Jukiću, Galić, koji je diplomu Pravnog fakulteta stekao 2010. godine, čak četiri godine prije toga počeo je ostvarivati radno iskustvo u visokoj stručnoj spremi.

Neshvatljivo je da ovu providnu prijevaru u izvedbi Galića i Jukića nije, a bio je dužan, razotkriti Nezavisni odbor, koji je kandidata Zorana Galića, ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću predložio kao navodno najboljeg rangiranog kandidata za poziciju direktora Granične policije BiH, a kojeg je Mektić predložio na imenovanje Vijeću ministara BiH.

slobodna-bosna.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari