Općinama i županijama dva milijuna KM više iz proračuna

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH utvrdila je danas na sjednici i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH dostavila Prijedlog proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.

Dom naroda Parlamenta FBiH je, na svojoj 10. izvanrednoj sjednici održanoj 15.12.2016. godine, odlučio da Proračun za 2017. godinu razmatra po redovnoj proceduri.

Tijekom rasprave izaslanici su tražili veći iznos sredstava za niže razine vlasti i sredstava za sanaciju zdravstvenih ustanova da bi bilo poboljšano stanje u zdravstvu u Federaciji BiH.

Vlada Federacije BiH je, na temelju rasprave na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, utvrdila amandmane koji su postali sastavni dio Proračun Federacije BiH za 2017. godinu, a koji je Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio na 17. izvanrednoj sjednici održanoj 20.12.2016. godine.

Predloženim amandmanima povećan je iznos za Tekuće transfere drugim razinama vlasti i fondovima - županije i općine za 2.000.000 KM (s 10 na 12 milijuna KM) i planiran je novi ekonomski kod na Tekućim transferima drugim razinama vlasti i fondovima - Transfer za sanaciju zdravstvenih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine u iznosu od 9.000.000 KM.

Prema utvrđenim prioritetima i potrebom za osiguranje sredstava na ekonomskim kodovima predviđenim amandmanima, a vodeći računa o principu uravnoteženosti proračuna, umanjeni su Ugovorene i druge posebne usluge - zatezne kamate na sudska rješenja i troškove spora za 1,7 milijuna KM (s 10 na 8,3 milijuna KM), i brisani Kapitalni transferi privatnim poduzećima i poduzetnicima - Japanski grant - 2 KR u iznosu od 6.000.000 KM i Ostala domaća pozajmljivanja ‐ Trajni revolving fond u iznosu od 3.300.000 KM.

Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojio je Prijedlog Proračuna Federacije BiH za 2017. godinu u istom tekstu u kojem ga je Vlada FBiH danas uputila u Dom naroda.

Vlada FBiH je Parlamentu FBiH za razmatranje na Domu naroda uputila i Prijedlog zakona o izvršavanju Proračuna FBiH za 2017. godinu i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o proračunima u FBiH u svrhu osiguranja financiranja Grada Mostara u 2017. godini, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari