Božićno zajedništvo u Ljubuškom svake godine sve veće

ljubuski.info

Peti put zaredom i Ljubuški je pokazao kako Božić nisu samo darovi i svjetla. U petak je otvoren božićni sajam "Reakcija 2016." kojeg organizira Udruga mladih "Agape". I zaista je bilo akcije i reakcije. Ljubušaci i njihovi prijatelji su se družili i grijali uz razne delicije, a sve je imalo jedan cilj - pomoći preko 300 socijalno ugroženih obitelji s područja Ljubuškog.

Sajam raste. Svake godine sve je veći i bolji. Što reći za volontere i sve druge koji su pripremili štandove, hranu, ukrase.

Smisao blagdana je pogođen. Pjesma, prijatelji i poznanici koji se dugo nisu vidjeli ovdje se sretnu, a ugođaj će i starima i mladima ostati u lijepom sjećanju.

Naša tv

Glas naroda

Hvala mladima Agape na predanosti i zalaganju!Bilo je lijepo druziti se svako vece i uz to pomoci koliko je tko mogao.

Zaista je lijepo vidjeti mlade da se angažiraju na prikupljanju pomoći potrebnima i da su altruisti a ne materijalisti. Hvala im. Samo ima jedna gorka primjesa a to je da je sve više siromašnih napuštenih i ostavljenih nemoćnih ljudi u Hercegovini dok naši političari pričaju kako treba pomoći a sebi grade dvorce, kupuju dobra auta, djecu šalju vani na škole, banče svaki dan na račun baš ovih najsiromašnijih. Tu lokalno kad pogledamo da partija kradeze organizira kojekakve raskošne domjenke skupove, bakalare i derneke, nagrade, upitajmo se sa čijim novcem? Pa to je novac koji se ne daje socijali nego se krade od njih da bi se bančilo. Socijalu vodi propalica jozo barišić koji pomoć dijeli po partijskom ključu, ljude ucjenjuje ako nisu u kradezeu. Evo i Zaboravljeni branitelji prikupljaju za siromahe. I crkva, Dječiji vrtići, Škole također prikupljaju za siromahe i tako da se ponekad teško odlučiti kome i kako dati da pomogne drugima. Ja, po mojem iskustvu, mislim da svatko od nas tko može pomoći ima nekog kojeg poznaje a kome je potrebna pomoć. Najbolja pomoć je direktna pomoć bez posrednika. A ovaj barišić koji prima dobru plaću jer ima vilu sa bazenom, parazitira po kafićima Ljubuškog umjesto da organizira pomoć potrebnima. Šteta da prima plaću jer bi njegov posao Agape odradio bez naknade.

Božićno zajedništvo u Ljubuškom svake godine sve veće
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari