Kako računa županijska Vlada?

Vlada ZHŽ-a, ako je još ima, osim što krši kolektivne ugovore, ne isplaćuje doprinose a niti porodiljne naknade ima pomalo i čudan pristup načelu pravednosti.

Naime objašnjavajući kako su zbog recesije primorani kresati proračunske izdatke umjesto da jednak odbitak od plaće naprave srazmjerno plaći svim proračunskim korisnicima, donesena je odluka da se prepolove putni troškovi. Lakše je valjda računat...

Tako onaj tko živi blizu županije ili neke njene institucije ostaje na istom dohotku dok netko tko putuje svaki dan na posao mora za put na posao odvojiti od plaće. Pa mu je tako smanjena i plaća. Ne samo putni trošak. Uzmite na primjer koliki je to trošak za nekog tko na radno mjesto svaki dan putuje 30 - 50 ili više kilometara.

Iako ministar financija, kao i ministar policije a i premijer Zvonko jako dobro znaju da im je Županija prepuna ljudi sa lažnim prebivalištima na osnovu kojih su do sada praktički krali proračun preko izdataka za putne troškove unatoč tome što su plaćeni da provode zakon i istome služe, nikada do sada nije provedena nikakva interna istraga o tome niti je bilo tko na bilo koji način sankcioniran.

Umjesto da se pročišćavanjem takvih prevaranata podeblja proračun, takvima se škiljilo i još uvijek se škilji, iako isti već godinama dobivaju novac za gorivo koje ne troše. Jer se ne voze. Bar ne toliko koliko im piše u osobnoj iskaznici. Iako je lažno prebivalište prema zakonu prekršaj Županija i njeni ministri su odobravanjem isplata na lažna prebivališta sami sebe uveli u kazneno djelo:

Zakon naime kaže ovako:

  • "Osoba koja ne prijavi ili lažno prijavi prebivalište ili boravište čini prekršaj."
  • "Odgovorna osoba (načelnik, gradonačelnik, pročelnik) koja svjesno odobrava nezakonite isplate iz proračuna čini kazneno djelo"

A koalicija HSP- HDZ1990 u kampanji je govorila ovako:

  • "Mi ćemo biti drugačiji"

K.... ste vi moj drugačiji.

Eto gospodo premijeri, ministri, draga Vlado, ugodan Vam dan.

P.S. Imate li Vi za gorivo?

m.hc. [ poskok.info ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari