Video nadzorom utjecati na smanjenje broja neregistriranih vozila u prometu

ljubuski.info

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke obavještavaju građane kako nadziru promet putem triju kamera koje su uvezane u video-analitički sustav "Renata".

Cilj implementacije sustava Renata jeste proaktivnim djelovanjem prvenstveno utjecati na smanjenje broja neregistriranih vozila u prometu, ali policija će ovaj sustav koristiti i za otkrivanje i dokumentiranje i ostalih prometnih prekršaja te kaznenih djela, navode iz MUP-a.

Za sada su u video analitički sustav Renata uvezane po jedna kamera na području općina Grude, Ljubuški i Posušje a u MUP-u, u dogledno vrijeme planiraju u ovaj sustav uvezati najmanje jednu kameru na području Širokog Brijega.

Kamere uvezane u video sustav Renata nalaze se na sljedećim lokacijama:

  • u Ljubuškom na kružnom toku, na raskrižju ceste M6 i M17.4;
  • u Grudama na raskrižju ceste M6 i ceste R424, na Boboški;
  • u Posušju, u Zagrebačkoj ulici.

Zanimljivo je spomenuti da je MUP Županije Zapadnohercegovačke prva policijska agencija u Bosni i Hercegovini koja je implementirala ovaj video-analitički sustav nadzora prometa, a na tragu njihovih pozitivnih iskustava veći broj BH policijskih agencija već je krenuo ili namjerava krenuti u implementaciju ovog sustava, navode iz MU-a.

MUP ZHŽ

Komentari

Taj sustav financiraju osiguranja,kaznjavat sirotinju,da pune proracun i da parazitske guzonje imaju place,pljuc na vas marvo komunisticka

Kad ce kamere za političare ?
Kome ide najvise para od registracije ?
Tovarite na narod a vi necete tereta nikakva !
Treba reda al najprije pocmite od sebe sve institucije .
Dosta zakona u prometu sluzi za peljušenje naroda !
Znakovi ogranicenja iz 41god. Zašto ne pratite modernizaciju vozila i prolagodavate prometne znakove itd. Sramota !
Samo naprid !!!

Kakve su nam ceste i ovi znakovi su prebrzi

dobro je što se pokušava smanjiti broj neregistrirani vozila ovo je opet udar na sirotinju sa golf dvicana ili autima od 20 god. zanima me kako je moguće da policija traži prilikom registracije vozila da je osiguranje plaćeno u cijelosti kao da je policija postala služba za naplatu osiguranja , šta vas briga jeli plaćeno ili nije plaćeno osiguranje ako osiguranje izda policu ona je vrijednosni dokument , koliko se sjećam brada boras nije pristao da izvrši naredbu ovi sarajevski kabadahija , nisu osiguravajuća društva državna dionička društva pa da vas to briga.

Šta se čudiš to i je privatna policija od dubravka grgića , ante vlahovića, ševe , adnana terzića , slovenski janeza , nema ni jedne države u evropi u kojoj policija vrši provjeru naplate osiguranje vozila nego u ovom jadu od države.

neka ti prevaranti iz osiguranja zaposle mlade osobe da oni zovu i vrše naplatu od osiguranika kojima su dali policu na rate , zanimljivo u hrvatskoj osiguranja daju policu na 12 rata i svakog petog u mjesecu zovu za naplatu a produženje registracije rade teh. pregledi .

Dabogda crkle sve tri prije zore..

po vašim komentarima svak tko ima golfa 2 ne bi trebao registrirat auto a normalno vozat haha veliki indijanaca bogareti

ti nisi razumio komentar oni što voze skupa auta nemaju problem sa troškom registracije nego sirotinja sa starim autima.

eto ti si izgleda razumio , ajde noste

Kad narod šuti, popušta i kaiš !

sa ovim kamerama love aute hrvacki pločica a ko ih je snimila negdi jedna od ovih kamera čim prođe kroz kružni dojavi patroli koja gore prema robotu čeka u zasjedi i zaustavlja aute na osnovu dojave sa kružnog toka

Ma ko primi tu Renatu, čija li je, da nije mostarska ??

renatu je primija barbarić nije valjda moj ćaća da je bogda otvorio tvornicu renatu no samo sprave koje gule narod a posla nigdi ko u africi

Mrš baaando l.o.povska,na to trošite novac,svu ste tehnologiju pokupili samo da opljačkate ovo malo naroda što je ostalo a ceste i porezi nam gori nego u vrime turaka.

ma kahvi turci su uzimali četvrtinu ili trećinu pa je bilo puče puška s pećine nema turcim trećine a ovi uzimaju tri četvrtine tj 80 posto užas

Bolje bi bilo da se zove Olena ,već Renata

Video nadzorom utjecati na smanjenje broja neregistriranih vozila u prometu

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari