Nulta tolerancija na korupciju u policijskoj službi

ljubuski.info

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, koji se 9. prosinca obilježavao širom svijeta, predstavnici agencija za provedbu zakona u BiH potpisali su Deklaraciju o nultoj toleranciji prema korupciji u policijskoj službi.

Deklaracija je potpisana pod pokroviteljstvom Projekta "Jačanje provedbe zakona" koji financira Europska unija u BiH u cilju daljnjeg unapređenja policijske službe i jačanja suradnje, koordinacije i učinkovitosti u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije - priopćeno je iz Izaslanstva Europske unije u BiH.
"Poruka koju zajedno šaljemo je da je integritet policije od ključnog značaja za časno obavljanje javne službe, kao i da je u najboljem interesu javnosti zadržati najveće standarde integriteta u policijskoj profesiji" - izjavio je rezidentni savjetnik Twinning projekta Friedrich Hofbauer.

Naglašavajući kako korupcija narušava temeljne vrijednosti svakog demokratskog i građanskog društva, ugrožava vladavinu prava, kao i sigurnost građana, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je izjavio da "s obzirom na štetnost i opasnost koju ova sigurnosna prijetnja predstavlja, nećemo imati nikakvu toleranciju prema ovoj pojavi, posebno unutar institucija za provedbu zakona. Borba protiv korupcije će ostati u vrhu prioriteta Ministarstva sigurnosti i policijskih agencija" - dodao je on.

I Ministarstvo unutarnjih poslova RS je pozicioniralo borbu protiv korupcije kao jedan od prioriteta i poduzelo niz organizacijskih i zakonodavnih mjera u tom kontekstu.
"Kako bi se što uspješnije borili protiv korupcije u vlastitim redovima ojačali smo unutarnju kontrolu, a Jedinica za profesionalne standarde je ove godine prerasla u Službu za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu. Profesionalno i efikasno postupanje policijskih službenika je jedino prihvatljivo" - istaknuo je ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač.

Dodao je da borba protiv korupcije ne može biti uspješna bez podrške pravosuđa kao bitnog partnera u rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.

Potpisivanjem Deklaracije, Federalno ministarstvo unutarnjih poslova je pokazalo opredijeljenost i ustrajnost u uspješnijoj borbi protiv korupcije, koja predstavlja ozbiljnu prijetnju razvoju i stabilnosti bh društva i podriva povjerenje javnosti u rad policije.
"Uvjeren sam da ćemo zajedničkim djelovanjem svih agencija za provedbu zakona, unapređenjem normativnog okvira, povećavanjem kapaciteta institucija, jačanjem policijskog integriteta, doprinijeti efikasnijoj borbi protiv korupcije, čime bi se učvrstilo povjerenje javnosti u rad policije i pospješilo sudjelovanja cjelokupnog društva u sprečavanju korupcije" - izjavio je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara.

Deklaracija će biti istaknuta u službenim prostorijama i dostupna na web stranicama agencija za provedbu zakona u BiH - navodi se u priopćenju Delegacije Europske unije u BiH.

FENA

Glas naroda

Ako bi tako bilo mi bi bili drzava bez policije

Nulta tolerancija na korupciju u policijskoj službi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari