Bukvarević: Vladajuća koalicija treba dati odgovor na zahtjeve branitelja

ljubuski.info

Ne mogu komentirati navode o blokiranju zakona o demobilisanim borcima, jer nemam argumente za to. Kazao je to  ministar za  pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević upitan za navode o blokiranju zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, zbog čega su braniteljske kategorije jučer zaprijetile i prosvjedima.

Znam da je taj zakon podržan u svim županijskim  skupštinama gdje većinu čini HDZ BiH. Jednostavno, ne želim da se bilo koji braniteljski zakon dovodi u vezu s bilo kojim drugim zakonom. Smatram da braniteljski zakoni trebaju biti tretirani shodno potrebama i da treba po strani ostaviti političke razmirice i razilaženja – kazao je Bukvarević.

Potcrtao je da se radi o kategoriji građana koja je branila ovu državu, stoga ove zakone treba posmatrati s tog aspekta.– Iskreno se nadam da ćemo zaista razgovarati o problemima branitelja izvan drugih tema i da ćemo prema toj kategoriji postupiti bez uslovljavanja. Vjerujem da će vladajuća koalicija u FBiH morati dati odgovor na zahtjeve branitelja – naglasio je Bukvarević.

Dodao je da su zahtjevi Koordinacije osnovnih bbraniteljskih organizacija koja okupljaju najveći broj pripadnika braniteljskih kategorija opravdani.– Zajednički smo došli do nacrta tog zakona i što se nas tiče, to je gotova stvar. Kao takav upućen je na mišljenje Ministarstvu pravde FBiH, od kojeg još nije stigao odgovor, a negativan odgovor dobili smo od Ministarstva financija FBiH zato što je za realizaciju ovog zakona potrebno dodatnih 17 miliona KM, koji nisu predviđeni u budžet FBiH – pojasnio je Bukvarević.

Dnevni list

Glas naroda

Negativno mišljenje min. financ. Mora biti jer nije predvideno novim budzetom.
Netrebate se na tu foru izvlačit !
Para ima dovoljno za sve kategorije Branitelja pa i za dodatak u fed.min Branitelja 550000000 KM
Samo ocistite lazne
1.činove
2.odlikovanja
3. branitelje
4.udruge
5. Strancku masineriju itd.itd.
Uvedite reda vec jednom krajnje je vrijeme.
Bog i Hrvati !

Bravo samo čistka u braniteljskoj populaciji rjesava problem Novca ima dovoljno za branitelje ali ne i za stranacke spodobe koje su ukruvili preko branitelja Za dom spremni

Dok se ruda krala i novac prao nije bilo zaboravljenih.Iskreno govoreć nema ih ni danas.Danas ima samo ,još uvjek ,kriminalaca koji nisu završili u zatvoru za pokradeno.Vaš Marušić bi rekao ,bok vam neće oprostiti dok ne vratite ukradeno,Evanđelje po Marušiću.

Naš Marušić je , a ti si čovića !
Reci njemu i takima da vrate pokradeno pa cće bit za sve pa i Branitelje .
Bog i Hrvati !

Bukvarević: Vladajuća koalicija treba dati odgovor na zahtjeve branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari