Katastrofalna istraga policije i tužiteljstva oko slučaja Soldo

ljubuski.info

U čijem interesu policija i županijsko tužiteljstvo nije provelo na vrijeme i prema pravilu službe istražne radnje u slučaju Mile Solde iz Širokog Brijega.

Na noge su se digli i Zaboravljeni branitelji. Razgovarali su sa Zdravkom Borasom, ministrom MUP-a ZHŽ, koji im je obećao temeljitu istragu. Razgovarali su sa glavnom tužiteljicom Vesnom Ćavar, kojoj su se tresle ruke na početku razgovora, ali Vesna Ćavar je uspjela svojim šarmom "otupiti" zahtjeve predstavnika branitelja, te prebacivanjem krivice na policiju spasiti "čast i ugled" Tužiteljstva ZHŽ.

Međutim, to je samo farsa Vesne Ćavar, kratkotrajno spašavanje od propasti tužiteljstva i kupovanje vremena pred nove pritiske na nesavjestan rad tužitelja Borislava Čuljka, koji je bio postupajući u slučaju Soldo. 

Malo je poznato da tužitelj Čuljak ni za tri tjedna od navedenog događaja nije dao nalog za provođenje istrage. To znači da je nesavjesnim radom prekršio opće odredbe Zakona o kaznenom postupku F BiH i to članke 231. Zapovijed o provođenju istrage stavak 2., zatim članak 232. Provođenje istrage, članak 233. Nadzor tužitelja nad radom ovlaštenih službenih osoba, te sve druge članke općih odredbi ovog zakona do broja 237

Toliko propusta ne bi podnijelo puno "banalnije" kazneno djelo, a kamoli slučaj Soldo.

Tko su Vesna Ćavar i Zdravko Boras?

Vesna Ćavar predstavlja propartijsku tužiteljicu, koja u suradnji s Odjelom kriminaliteta MUP-a ZHŽ ne provodi istražne postupke temeljno i s ciljem otkrivanja kriminala, već prema potrebi osumnjičenih Tužiteljstvo ZHŽ propušta izuzimati dokazni materijal, koji dokazuje počinjenje kaznenog djela. Kaznena djela čini i sama, a da o njenom nesavjesnom radu, koji nije u cilju zdravog društva, da ne govorimo. I sama je potpisivala javne isprave iako je znala da su u njih upisivani netočni podaci....

Zdravko Boras je ministar poznat po kaznenim djelima. Protiv istog se vode istražni postupci u BiH i Hrvatskoj. Krivotvorio je dokumente, a nekoliko osoba ga je prijavljivalo Policiji ZHŽ da je umiješan u radnje oko prostitucije. Iako se javno deklarira kao inženjer agronomije, njegova diploma se istražuje, kao i izrada Diplomskog rada, pojedinosti oko "polaganja" ispita u turnusu pod nazivom MUP ZHŽ". Udara građane u Ljubuškom i namješta im kaznena djela....

Što očekivati od osoba, koji izgleda nemnaju djecu i kojima mali čovjek ne može doći ni do "koljena" njihovim interesima da imaju visoke plaće, a koje svojim radom ne zaslužuju?

Kako ispraviti propuste nakon dva mjeseca:

 • potrebno je isključiti MUP ZHŽ iz istražnog postupka;
 • angažirati vrhunskog poligrafistu;
 • organizatoricu proslave ispitati sve pojedinosti oko organizacije, događanja i pranja džempera;
 • ispitati sve one koji su kazali da je na Milu Soldu pao gol;
 • detaljno analizirat dosadašnje iskaze;
 • pregledat gol detaljno, jer bi se morale vidjeti nečistoće od trave i zemlje na konstrukciji gola;
 • analizirati zadobivene ozljeda od strane stručnjaka vještaka;
 • vješto provesti poligrafsko vještačenje;
 • analizirati slike očevida gdje će se odmah u startu vidjeti redoslijed tragova krvi koji nemaju veze s golom;
 • otkriti ostale sudionike događaja;
 • izuzeti sve mobilne telefone sudionika događaja i naravno ispitati njihove roditelje;
 • ispitati osobe Hitne pomoći Široki Brijeg.

Kako vrijeme prolazi MUP ZHŽ ima osnove da ne podnese kaznenu prijavu, Tužiteljstvo će kazati da nema dokaza i svi će pokušat utjecat na vještaka da se ne izjasni izravno. Od ove istrage neće bit ništa, a svi će bit čisti. 

Lako je uzeti iskaz kako nitko nije vidio ništa, ako im odgovara takvo stanje.

Eto to su naša policija i tužiteljstvo, profesionalni do boli. I što drugo, nego moraju podnijeti ostavke.

Glas naroda

vi ste najbolji portal u hercegovini i točka. fala za sve

naši tužitelji samo gone benigne stvari radi zadovoljavanja statistike i gone one nepoćudne koji im smetaju to i oni sami znaju
Tužitelji su u našoj županiji omražene osobe koje niko ne voli sresti jer štite kriminalce progone nevine
Počev od Vesne ladice do ostalig
trebaju se stidjeti svog ponašanja

Slučaj polako pada u zaborav a nitko nije kriv!? Pa jel to moguće?

Sve je moguce pogotovu u nas.Nemam rijeci,sve je jasno!

Moguce je jer obitelj slavljenice ima lovu a i one koje je se spominjalo kao pocinitelje i njihove obitelji imaju lovu.A Pero Kozul je sluga ratnih profitera.To je opce poznato u Sirokom Brijegu.Znaci taj zlotvor Kozul za novac bi i dijete svoje prodao.Tako da mu je ovo sve samo igrica.Ali doci ce dan kad svak za svoja dijela odgovarat Svevisnjem.

...nije gotovo dok Puljic nerekne da je gotovo

Tomo Puljic zvani Bimbo je posebna prica.Njega samo lova zanima i nista drugo.To je nas dragi gvardijan.A Pero reci nam oce li bit ista popusta u Nameksu sad za Bozic.Znamo da oce tebi ali nama sirotinji oce li bit.

A da upitas Pere Bubala on je duze na vlasti.

Nema ovdje popravnog sto se istrage tiče, cifra je uzeta i sad pomalo izdrži proći će. Ratni profiteri ili kako ih Pero zove moji gospodarstvenici ponovno preko izvrsne vlasti gaze dostojanstvo malog čovjeka. Žalosno, posebno u ovo vrijeme adventa, iščekivanja Božića.

Kod ovog Kozula slika govori vise od bilo koje rijeci.Dok su god ovakvi u policiji bit ce nam situacija ko u Meksiku do narko karteli vladaju

Nisu ovo Tutine devedesete ovo ce se rijesiti bez policije a njima bi bilo bolje da oni to rijese

Nije se ovde ni gore slučajeve riješilo.
Ko je odgovara za ubijene HOS-ovce.
A kad malo pogledaš ovi mali je samo malo jače pretučen i to samo po glavi.
Ako ste se ikad tukli sićate se kako je to bilo. Modrica po svuda. Kod njega samo po glavi.

Meni malo čudno.

Ideš......
koje su ovo predložene metode ispitivanja???? :( :(
Ja mislim da je jednostavnije sve koji su bili na tom rođendanu jednostavno poubijat.
Šta ćemo se za je

Zato MUP i tužiteljstvo podižu kaznenu prijavu i optužnicu protiv Dražena Pehara jer je čovjeku bila istekla polica osiguranja za moped iako je isti trajno registriran i nije zatečen u prometu.I vrapci na grani znaju da je jedini razlog za takvo nešto što je čovjek javno u novinama rekao što misli o namještenom natječaju za prijem u policiju i što je školovaniji od ovih uhljeba.Eto to je naš MUP i tužiteljstvo.Pametnom dosta.

Neki već trljaju rukice,vele dobro je,liše su prošli... Kako vrime odmiče,sve pada u zaborav.

Ljudi moji shvatite vec jednom da je stanje sada sa HDZ-om na vlasti gore nego za vrijeme komunizma. Pogledajte samo korupciju, zataškavanje, uhljebljivanje, pljačkaška privatizacija i dokapitalizacija. Srušili su sve sto je iza komunizma dobrog ostalo i izgrađeno. Ni miševi vise ne stanuju u halama nekad velikih predizeca. Je li nam za to kriv komunizam. A ja ga ne hvalim. Ali HDZ je napravio vise afera za 25 nego Titina vlast za 45 GOD. Jer Tito je bio i prošao. A ovi su opasniji i gori. Sto milijuna puta od prošlih. A sve pod sloganom velikih Hrvata, nepostojeće i obećane Herceg Bosne, te nekakve majorizacije samih nas. Ma dajte molim vas. Priča za nas budale. Vazda jedna te ista i uvijek pred izbore. A da nije ovog portala ja kao obrazovan i neopterećen čovjek ni bojom koze, niti vjerom a ni nacijom, niti pričom o ustašama, čelnicima i partizanima, mislio bih da živim u Sjevernoj Koreji. Zato bezrezervna podrška portalu i uredništvu.

Skidam kapu.

soldo dočekao dase smijeni vampir

Katastrofalna istraga policije i tužiteljstva oko slučaja Soldo
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari