Rodna kuća Petra Barbarića mjesto mira za brojne vjernike

ljubuski.info

U mjestu Klobuk, u zaseoku Šiljevište, i danas se čuva rodna kuća sluge Božjeg Petra Barbarića. Dok je svoj život nažalost prerano izgubio zbog teške bolesti u Travniku, ovaj isusovački sjemeništarac uspio je ujediniti svoju rodnu Hercegovinu i Bosnu.

"Od svih putova što vode u nebo, meni se čini najkraćim, najlakšim i najpouzdanijim onaj kojim čovjek ide ispunjavajući svoje obične dužnosti", rekao je Petar Barbarić.

Barbarić je prvi autohtoni Hrvat Hercegovac koji će biti uzdignut na oltar samim tim činom. Svi vjernici dobit će u Petru pravi uzor kršćanskog života i ostvarenje Božjega poziva.

Premda u Travniku čuvaju Petrovo tijelo, obnovljena rodna kuća u Šiljevištima sad je kapelica te mjesto molitve i mira za sve vjernike.

Dok se sa službene crkvene strane priprema postupak beatifikacije, tj. proglašenje Petra Barbarića blaženim, u njegovom rodnom mjestu ovaj časni sluga Božji ima posebno značenje.

Naša tv

Glas naroda

ovaj naš barbarić baš nije ko ovaj svetac barbarić a blizu su rodu a bio je nekad i zločasti poreznik barbarić za vrime druga tite

"naš Barbarić",on je samo svoj.

Da i Petar Barbarić živi u naše vrijeme vi biste i njemu stotinu mana pronašli.

O nevenu Barbariću povijest će pisati kako je bio najgori političar općinski načelnik, velika lopina koja se obogatila na račun naroda i Općinskog proračuna, zajedno sa svojim kumom i partijskom klikom bivših komunjara a sada hdz-ovaca.

Rodna kuća Petra Barbarića mjesto mira za brojne vjernike
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari