Zoran Galić ponovno "pegla" svoj obrazovni kriminal

ljubuski.info

Svaki pokušaj Zorana Galića, direktora GP BiH, da medijski promjeni sliku o svom obrazovanju i "vrhunskom" policajcu, propada na temelju nezakonitog stjecanja diplome FABUS iz Srbije, koju smatra VII stupnjem stručne spreme, što ona to nije, a uostalom radi se o lažnoj diplomi, za koju isti nije polagao ispite, već je u kompletu slao indexe na upisivanje ocjena u Hrvatsku, što potvrđuje zapljena istih od strane Hrvatske policije.  

Ekonomija nije bezazlen fakultet i trebao bi pokazati pismene radove prilikom polaganja recimo matematike, a da o knjigovodstvu ne govorimo. Kompatibilnost Pravnog fakulteta s Ekonomskim fakultetom je mala i razlika ispita je ogromna, a 128 osoba, među kojima je i on, su karikature od akademika. Sve je to nama naša borba dala, iza koje stoji političko vodstvo HDZ BiH, obrukavši stranku i nanijevši štetu hrvatskom i društvu općenito u BiH.

Sarajevski portal, je, pred sjednicu Nezavisnog odbora (koja se treba održati 07.12. u 17 sati), s temom Galićeve nezakonite diplome, ovim tekstom poslužio Galiću za pritisak na članove odbora i uvjeravanje da se radi o valjanoj diplomi. 

Bez obzira što Galić ima dobre veze sa službama, treba kazati da je istraga pokazala da se radi o lažnoj diplomi, kako njegovog, tako i drugih.

Izjava Zorana Galića:

"Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru sam upisao 1994. godine, položio 27 ispita i četiri godine kasnije dobio diplomu stečenog obrazovanja VI stupnja. Sve do 2005. godine u Ministarstvu unutarnjih poslova ZHŽ nije bilo razlike u mogućnosti promaknuća i obavljanja rukovodećih poslova službenika sa završenim VI ili VII stepenom stručne spreme. Kada je izmijenjen Zakon o policijskim službenicima BiH, uvedena su ograničenja za službenike sa završenim VI stepenom. U cilju stjecanja VII stepena stručne spreme početkom 2005. sam upisao Europski univerzitet u Beogradu, Odjeljenje u Novom Sadu. Do tada sam na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru položio ispite I, II i dijela III godine osnovnih studija te sam Evropskom univerzitetu podnio molbu za priznavanje položenih ispita koji se podudaraju prema planu i programu studija oba fakulteta. Stručne službe Fakulteta i Univerziteta su donijele rješenje o priznavanju dijela položenih ispita i rješenje o obavezi polaganja diferencijalnih ispita. Nakon položenih diferencijalnih i preostalih ispita, u školskoj 2006/2007. sam diplomirao na Europskom univerzitetu u Beogradu, Odjeljenje u Novom Sadu, stekavši zvanje diplomiranog ekonomiste", kaže Galić i ističe da su obje diplome potpuno validne te da su više puta bile predmet provjere policijskih tijela i tužiteljstava.", kazao je Galić za klix.ba. 

Nezamislivo je...

Zoran Galić je studirao na Pravnom fakultetu u Mostaru 14 godina, da bi za samo pola godine položio razliku ispita na Ekonomskom fakultetu. Kaže da je ispite polagao u Beogradu. Ne zna kada i gdje su on i ostalih 127 studenata polagali ispite? 

Prema zakonu nostrifikaciju nije mogao uraditi u ZHŽ, jer i malo dijete zna da se radi o lažnoj diplomi. Nostrifikacija u Banja Luci, napravljena za dva dana je nezakonita, kao i ona u Sarajevu u čijem rješenju stoji kako se radi o I. stupnju stjecanja znanja prema Bologni. To nije ekvivalent  diplomi VII stupnja stručne spreme stečenog prije Domovinskog rata.

Kada se gledaju razmjere kriminala Zorana Galića sa stajališta novca i materijalnog. On je nezakonito stekao ogromna novčana i materijalna stredstva, a o pogibelji po društvo uopće ne treba trošiti riječi. 

Istraga oko slučaja ovih lažnih diploma traje i nije lagana, ali njen rasplet na sudu će predstavljati ozdravljenje političkog, policijskog i obrazovnog sustava u ZHŽ, Hercegovini i BiH, te društva u cjelini.

Cijena, koja je plaćena, je neizmjerljiva.

foto Z.G.: Feđa Krvavac

Glas naroda

Sve je jasno kraj je blizu

Tek nakon dvije godine prozivke o LAZNOJ diplomi srocio slabu pricu.Ako je "ispravna"zasto ne odbrana nakon prvog pisanja o istoj?Cemu poslije kvazi ekonomije zavrsavati Pravo???zasto se ne zakititi casno imenom DOKTOR?Stidis se jer znas da se preletio u svojoj naobrazbi nisi ni za sofera a ne direktora.Lazes Galicu i opet jako lose

Cuj nekoliko puta mu provjeravali diplomu???toliko je validna da ne mogu godinama da utvrde njezinu validnost.Bruko sakri se smiju ti se svi tebi i tvojoj diplomi a tek obrazovanju malo je reci krijes se ko mis mekinjas da te ko sta ne pita da ne utvrde tvoju kvotu gluposti

Opet naruceni los interviju.Ko ti je lose srocio opravdanje za SILNE diplome

Koji kraj , gospodin Galić je ravnatelj Granične policije BiH i slijedeći mandat a to je još idućih 6 (šest ) godina.

Samo naprijed Galiću.

Instant Diplomant i orginal LO PO V

"Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru sam upisao 1994. godine, položio 27 ispita i četiri godine kasnije dobio diplomu!

Naravno da je kraj blizu,odnosno vec se dogodio pocetak kraja ali tebi i takvima ma j mu ne.Ode u proslost.Amen!

Najveci hrvati su imali uvijek diplome na cirilici Galic i Nikola Tesla,dok se jos veci hrvati potpisivali cirilicom Covic i coo.

Rvatine iz interesa!

To je taj Galic sto prica o vijeri i postenju.Licemijer zesci.S O T O N O kraj ti je blizu.

'рватина

Medjutim imamo dojam da se izbjegava pisati o diplomama ckm2 mostar kao i krajnje sumnjivim diplomama stecenim na univerzitetu dzemala bijedica mnogih strucnjaka kao mnogih vrlih novinara na sveucilistu u mostaru i zasto se ne podastre prava informacija i o tim stecenim kopiranjima? Da mozda iza svega ovog se ne krije napada i preuzimanje nekih drugih pa se o tim drugim ne smije pisati....pogotovo ako su oni bliski i onim drugim vodjama iz beograda ili sarajeva pa cak i iz zagreba i ankare....pusti lokalne teme...kako je moguce da toliko mr.sc i dr.sc imamo u svim cast izuzecima sluzbama institucijama partijama zavodima tog recimo nema u rudnicima trgovinama vrticima skolama recimo da nema...

Opet neka hdz-ova politika. samo diplome sa mostarskog sveučilišta su prave?! a zagreb sarajevo beograd nije u džep vladajućima i odmah nevaIja.

Trebao bi Galić imat barem malo bontona, ako karaktera i nema. Šuti jadu korumpirani o legalnosti svojih diploma, ako te niko ništa ne pita.
Ptica na grani zna za studiranje u restoranu Otok i na Kupresu, a zapljena indeksa i vožnja u Split Drage Bage također je dokumentirana.
Pa seljak jedan znaš li da PRAVO i EKONOMIJA nemaju 2 zajednička ispita, ti pričaš kao da je to u bocu.
I još jednom upamti za sva vremena svi koji su kupili fakultete, rade, ne odriču ih se POD VLAŠĆU SU SOTONE.
Iako smatraš da si vrhunski policajac, šteta koja je preko tebe došla za društvo ne mjerljiva je.

A zasto si moj Galicu iza Fabusa brze bolje zavrsio Visoku Pravo u Mostaru, kad ti je ova bila legalna i zasto si u zadnje vrijeme stavljao Dipl.pravnik a ne Dipl.ekonomist.
Nesto [ * neprimjereno * ]i u Galica zivotu i prici...

bobiću --- gotovo je, the end, kraj, konec, .....................................

Gotovo je, Galić je proslost napokon

Zoran Galic treba odgovarati za svoje lazne diplome ali on nije Pedro takodjer i svi ostali pogotovo oni koji su laziranjem dosli do drzavnog posla ili funkcije

sklonite ovo june sa slike

Obrazovanje u našoj žlibini, posebno kupovno za odrasle i redovno za podobne je oličenje morala.
Samo još pilotska diploma nedostaje u nabavci da sosven odletimo svi skupa na misec.
Utrnimo škole kad ima jeptinijeg načina obraz ovanja.
Šta će ti škola, pamet kipti di god makneš sve cvate.

Zato treba izvest zdravu pamet u EU, što se i čini, nekad će netko skontat kakva to "međeđa" usluga bijaše ovom narodu.

Vidite li kolika mu je glava?Pa da je 10% mozga to je dovoljno za dva fakulteta.Kod Madunovića ista stvar!Imali ste priliku da ih vidite i čujete na tv-u,ako već niste bili počašćeni da budete u njihovu prisustvu.Mene su fascinirali!

Fakultet bi trebalo zavrsit sa 25 godina bez pomoci roditelja ili necasnih radnji

kažu što deblje krme manji mozak to govore ovin mesari

Ti si sramota roda ljudskoga, iskompleksirana gomila mesa.Kraj ti se smješi i zato si nervozan.1

Bolesniče idi i liči se, okani se normalnih i poštenih ljudi.
Da imamo više Galića imali bi više reda.

Podrška gospodinu Galiću i svima koji su uz Vas, istrajte u borbi kao što ste i do sada ...

Znaci prvo polozis 27 ispita pa cekas 4 godine da dobijes Diplomu :)

Teska je borba da dokazes od lazne diplome da je prava. Neces moci vjecno lobirati doci ce ti kraj muljatore

Kakvog reda, pa to je ortak od dolkica samo sto su se radi ženske razišli on je jedan obični [ * neprimjereno * ] koji nema pojma ni o čemu , liječio je komplekse tako sto je mečeve namještao . Ali onak s ruke će mu presuditi

Kako to da je pravo ganjao 14 godina, a fabus koji tjedan

Nuto mu njuske,auuuuuuuuuu

Pozdrav svim Galićima ma gdje bili.

Okot pokvareni pa i rodni list muljatoru triba prigledat cuj doktur ma ajde

Zoran Galic je nesto najpokvarenije sto je se okotilo iz legla hijena.Tolko je pokvaren da sam sebi laze pricom o Bogu i vjeri a zlo radi.Pa moj Zoka budi jednom u zivotu ljudsko bice a ne zivina i uvik lazes .Ali Bog sve vidi S O T O N O.Tvoja dijela ce ti odredit gdje ces vjecnost provest.Tamo ne pomaze Covic ni Vesna Cavar.

Nikada pas nije lajao zbog sela, a kad to zbog čega laje dođe do psa, onda pas podvije rep i kaže auuuuuuuu....

Zorane UBIO si moral, nadu, vjeru u sustav u ljudima koji su redovno završili fakultete i ne mogu naći posao jer su takvi kao ti zauzeli većinu radnih mjesta.
Je li te ikada savjest peče zbog toga što primaš plaću s lažnom diplomom. Ako te ne peče, u ozbiljnom si duševnom problemu.
Ali nemoj onda da vrlo pričaš o Bogu, sređuj sve što možeš sredit, kradi sve što ti dođe pod ruku, prebijaj, proganjaj svakoga i montiraj svakome tko te ne podržava i tko ima petlje reći istinu.
I šta misliš kad dođeš pred Boga, hoće li ti Dragan Čović moć pomoći...
Ostat ćeš samo ti i tvoja djela. Je li put Božiji kupit diplomu, zauzet poziciju i još licemjerno lagat kako se radi o pravoj školi

E moj zorane sta uradi od sebe u što si se pretvorio, razmisljas li ikada noću kakav si čovjek postao, pada li ti na pamet ikada što si uništio toliko obitelji svojim spletkama i podvalama, izmisljanjima raznih gadosti na ljude ali zapamti jedno zorane stići će te suze oni supruga, djece koje si ostavio bez kruha i što si ih uništio svojim blacenjima, sad ti se to počinje vraćati u životu na isti nacin na koji si ti to ljudima radio samo jedina razlika je u tome što se u tvom slučaju radi o istini. Kako se izrugujes vjeri, Bogu ne može proći ne kažnjeni.

Ako ima imalo istine u ovim komentarima onda mi zao njegove zene i obitelji,Bog ih blagoslovio!

ZORANE, mora da si ponovo nekoga pritisko zbog mutnih radnji u GP, sigurno je pokrenut neki postupak protiv nekoga je kako vidim tek tada počinju pisat protiv tebe, neka pišu kako se kaže psi laju karavani prolaze . Izdrži nije lako "POBJEDIT ĆEMO MI"

bože nas sačuvaj jeli ovo moguće da ovakvo zlo oda po zemlji košto ovi galić nemogu virovat da to akoje tako radi u policiji sramota nšta nego platit 33 mise daga bog okrene na pravi put

jeli ovon galiće išta jure galić štoje umra ima dva dana predsednik subnora liče dobro

Samo naprijed gospodine Galicu

Samo naprijed Galiću, nabavi još koju diplomu, pazi samo na tržištu ima lažnih diploma.
Pa vidiš da ti ne mogu ništa, ti kupio fakultet, neki jadnici uče 4-7 godina 4-8 sati dnevno, a ti sjedio u Bugatiju i diplome same dolaze čak i doktorat.
De ti jadan samo naprijed kupi što god možeš, ovo tebe mrze samo-nije do tebe čist si. Ti si veliki vjernik, pošten, moralan, a kazna će stići one koji se udostoje reći bilo šta na tvoje remek djelo od života.
Pravi si, jak si ko bik, pametan si, imas diploma, para i sve je legalno, još si uz to vrhunski vjernik.
Nekima je čudno kako i jare i pare, ali ako si ti sebe uvjerio da je to savršenstvo od života-mora tako i bit, inače ćeš ti ošinit šakom.

Zoran je iz stare partizanske obitelji zato je i dobio funkciju.Ta nema pameti da je moga skolu zavrsit.Ono malo pameti sto je imo steroidi i zene mu uzeli.Zato je i Matu Dolkica smjestio u zatvor da moze na miru ljubovat sa Draganom Topalovic Matinom zenom.

Ma sta lazete ona je u Srbiji!

Ne morete vi bez Dragane žena otputovala ima godina dana a vi uvik isto ko navito kolo

A šta naš mate nije za zatvora?

Šta će on ljubavisat i tice na grani znaju da Dragana ljubaviše sa Vjekom jelić već par godina.

Zoran Galić ponovno "pegla" svoj obrazovni kriminal
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari