Nestručna fikcija obilaznice na Plantaži

ljubuski.info

Prije nekoliko dana u partijskom biltenu je izašao tekst o zapadnoj obilaznici Ljubuškog, koja bi trebala spojiti kružni tok kod Novog groblja na Humcu sa cestom za Vitinu na početku Plantaže.

Nevenko Barbarić, sadašnji gubernator u općinskog zgradi, još jednom zavarava narod s "razvojnim" planovima na izgradnji cestovne infrastrukture, pokazuje da mu je općina "zadnja rupa na svirali" i dobro se zamjera osobama od struke.

Obilaznica, na potezu, početak Plantaže iz smjera grada – kružni tok na Humcu, datira iz početka 70-tih godina. Znači ideju staru 45 godina sadašnji gubernator želi pretvoriti u djelo, iako je gradsko središte preraslo njeno značenje na sadašnjoj poziciji. Ona se treba izmaknuti još prema zapadu iz više opravdanih razloga.  

Obilaznica

Rješenje obilaznice po sadašnjem prijedlogu predstavlja veliki problem sa izazivanjem mnogo većih financijskih sredstava od potrebnih, kada bi se početak obilaznice iz smjera Vitine izgradio 100 m prije objekta Robne kuće Kerametal, te je usmjeriti državnim zemljištem prema kružnom toku na Humcu. Zbog čega? Upravo zbog činjenice da se uz navedenu prometnicu treba izgraditi kanalizacijski sustav za Donje Radišiće i Plantažu, čime bi Ljubuški dobio nove kapitalne investicije, uštedio novac, a vlast bi pokazala brigu o javnom interesu ocijenivši da lokalna politika ima viziju budućnosti prostornog uređenja užeg središta općine.

Sada se vidi da je prioritet izgradnje kanalizacijskog sustava s obilaznicom u zapadnom dijelu općine puno veći od izgradnje kanalizacije iz pravca Cerna, koji se amortizira i troši ne donoseći prihode, nije još u funkciji, a nije veći iskorak u očuvanju i zaštiti životne sredine od projekta na Plantaži i Donjim Radišićima.

Valjanje

Iako je naveo da će se s projektom krenuti već sljedeće godine, on u proračunu za 2017. godinu nije predvidio novčana sredstva, što znači da nije govorio istinu, već isključivo maže oči Ljubušacima za puko političko preživljavanje.

Ovakav način vođenja općine i "suradnje" s narodom je katastrofalan. Okupljanjem nesposobih osoba okolo sebe dajući im funkcije kojekakvih savjetnika je njegova želja da upravlja apsolutistički na lokalnoj razini. Zanimljivo je da s druge strane u kartaškim društvima kazuje kako nema s kim raditi. Takav pristup poslu donosi problem općini Ljubuški i njenim građanima.

Zapravo, Ljubuški "gori" od kriminala. Sve općinske ustrojbene jedinice i njegovi pomoćnici rade nezakonito i samo po njegovim direktivama, time kršeći zakone i nanoseći ogromnu štetu Ljubuškom.O čemu se radi, javnost će uskoro dokumentirano saznati.

Na sljedećoj slici je vidljiva devastacija državnog zemljišta na Plantaži, koju je upravo dopustio Barbarić, s kojeg je odnijeto oko 5000 m3 zemlje za privatne potrebe.

Glas naroda

Kako bi se zvala ta ulica ima vise kandidata

ulica zoke grofova nevenka bratisinog

ajde na belu

Dok su ovu zemlju kamionima odvozili i naplaćivali MUP i Općina su šutili
znaju oni zbog čega
običnog sitnog lopova uvate za sekundu svoje jatake pućaju da rade šta oće
triba pisat o uništenim vinogradima i odveženim željeznim kocima na otpad opet je mUP šutija tolliko o zaštiti od kriminala blago nama sa njima

vinariju sto su raskomadali zao mi je ali hebe mi se vlasnik je banka ali lozu kolce i zemljiste tko je odvezao u talu je s nevenkom i ostetili su zupaniju i ljubuski a to je kazneno djelo

zna li itko di je završila zemlja sa plantaže...

ovo je cesta za brkica borasa i barbarica
keoz par godin nece smiti
kroz ljubuski proci
pa da ga bar mogu ljubuski obici
jel tak il ne tak

nemožete ni postojeće ispravno pokrpati a pravili bi nove ceste

Nestručna fikcija obilaznice na Plantaži
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari