Kaos u Studentskom zboru - predsjednik (ni)je izabran

Kaos u Studentskom zboru - predsjednik (ni)je izabran

Konstituirajuća sjednica XVII. saziva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru prekinuta je nakon odlaska sedam članova Predsjedništva.

Glasovanje za novog čelnika ove organizacije nije održano zbog, kako navodi aktualna predsjednica Janja Marušić, nedostatka kvoruma. Točnije, potrebne su 2/3 nazočnih članova za provedbu izbora, što nije bilo ispunjeno.

Članovi Predsjedništva su napustili sjednicu nakon što nije prihvaćen prijedlog da se ista odgodi za tjedan dana, budući da jedna od kandidatkinja za predsjednicu Tonina Ibrulj iz opravdanih razloga nije bila nazočna, priopćeno je iz Studentskog zbora.

Sjednica je odgođena za ponedjeljak, 28. studenoga u 13 sati.

Nakon službenog očitovanja iz Studentskog zbora s privatnog maila nam se javio Marko Džoić koji tvrdi kako je sjednica ipak nastavljena i kako je on izabran za predsjednika Studentskog zbora.

"Nakon što je konstituirajuća sjednica prekinuta bez valjanog opravdanog razloga potrebita većina za odlučivanje prema Poslovniku o radu Studentskog zbora zaključila je da su ispunjeni svi preduvjeti za nastavak konstituirajuće sjednice. Razlog prekida je odluka bivše predsjednice Studentskog zbora Janje Marušić. Njezina dužnost je bila voditi konstituirajuću sjednicu do izbora novog predsjednika Studentskog zbora što ona nije željela učiniti", rekao je Džoić.

Tvrdi kako je u nastavku konstituirajuće sjednice prisustovalo 12 novoizabranih članova Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, te kako on jednoglasno izabran za predsjednika Studentskog zbora. Naveo je da je za njegovog zamjenika jednoglasno je izabran Slaven Ivančić, a za zamjenicu jednoglasno je izabrana Iva Klepić.
"Plan i program novoizabranog predsjednika i zamjenika predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru zalaže se za javno objavljivanje proračuna, javnost sjednica, uključivanje više studenata u rad Studentskog zbora, smanjenje nepotrebnih naknada, vraćanje povjerenja u instituciju Studentskog zbora, zalaganje za zajedništvo studenata i Studentskog zbora gdje će studenti biti najveći pobjednici", naveo je Džoić.

Nakon reakacije Marka Džoića uslijedila je reakcija i ponovno se oglasio i Studentski zbor koji tvrdi da "Iz Poslovnika o radu Predsjedništva Studentskog zbora (članak 37.) naglašavamo da se sjednica novoizabranog Predsjedništva može održati ako joj je nazočno 2/3 svih članova novoizabranog Predsjedništva, odnosno 15 članova", priopćili su iz Studentskog zbora.

Ponavljaju kako je na današnjoj konstituirajućoj sjednici nazočilo svega 12 članova Predsjedništva.
"Nadalje, prva točka dnevnog reda nije izglasana te do točke o izboru novog predsjednika Studentskog zbora nije ni došlo. Time predsjednik nije ni mogao biti izabran", priopćeno je iz Studentskog zbora i dodaju ponovo da je sjednica odgođena za ponedjeljak, 28. studenog u 13 sati.

Glas naroda

Šta je taj onom patuljku od generala Vlade Džoića potčka od Čovića?

Dodje li ova Ibrulj ista pukovniku Toniniju Ibrulju iz Ljubuskog,neradniku i filozofugradskomj...

Kćer

Dragi studenti, sve je to diktat HDZ-a, pogledajte tko su "izabrani predstavnici", sve djeca kradezeovaca i lopova. Ništa vi tu ne možete učiniti za sada, ali svakoj diktatri dođe kraj pa će i ovima iz HDZ-a i to brže nego što mogu i zamisliti.

Kaos u Studentskom zboru - predsjednik (ni)je izabran
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari