Dujmović osudio slabljenje hrvatske državotvorne politike, Barbarić napustio vijećnicu

Dujmović osudio slabljenje hrvatske državotvorne politike, Barbarić napustio vijećnicu

Poznati hrvatski novinar i publicist Tihomir Dujmović, sinoć je u gradskoj vijećnici predstavio svoju posljednju knjigu "Hrvatska u raljama djece komunizma". On je potpuno otvoreno progovorio o hrvatskoj političkoj, gospodarskoj i obrazovnoj stvarnosti, vraćajući se na godine komunizma i dajući naglasak na djecu, potomke potpuno ideoloških komunista, koji su i nakon Domovinskog rata "trgovali" s hrvatskom državotvornošću stvarajući temelje za nove dogovore oko jugoslavenske ideje. Dujmović smatra da je lustracija neminovna u hrvatskom društvu.

Dujmović, se u svom izlaganju dotakao velikog broja tema i osoba iz hrvatskog političkog i drugog života, s posebnim osvrtom na hrvatsku državotvornost, gospodarsku zaostalost i pokušaj stvaranja nove jugoslavenske mladeži putem sklapanja dogovora oko visokoobrazovne suradnje sveučilišta u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu, umjesto da se hrvatska znanost okrene EU.

Govorio je o hrvatskim stratištima iza rata od Bleiburga do Hercegovine, slučaju Lex Perković, odnosima sa SDP-a i HDZ-a s Miloradom Pupovcem. Potpuno je kritizirao hrvatsku ljevicu, koja nikada nije imala snažnu državotvornu politiku, ali i HDZ osobito sa Ivom Sanaderom na čelu.

Pročitana je njegova kolumna nakon koje je dobio otkaz iz Večernjeg lista, ali i motrišta na hrvatsku stvarnost njegovog velikog prijatelja pokojnog Zvonka Bušića.

Nevenko Barbarić napustio vijećnicu

Predstavljanje knjige novinara Dujmovića organizirala je općina Ljubuški u suradnji sa HKD Napredak. Međutim, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić je napustio vijećnicu  prije završetka predstavljanja knjige.

Naime, Dujmović je odgovarao na pitanja Ljubušaka o aktualnim političkim temama, a među pitanjima se našlo i ono o ocjeni hrvatske politike u BiH, koju predvodi HDZ BiH, koja je dobro usmjerena upravo prema suradnji s Miloradom Dodikom i Beogradom, što je sam Dujmović kroz predstavljanje knjige osudio. U tom kontekstu je napomenuto da je i BiH osiromašena, kao i Slavonija i da naša županija grca u dugovima, jednako kao i općina Ljubuški.

U tom trenutku Barbarić je napustio vijećnicu, dok je Tihomir Dujmović kazao da hrvatska javnost nije upućena u stanje politike, gospodarstva i obrazovanja na hrvatskim područjima u BiH.

Je li samo to razlog napuštanja vijećnice ili je možda Barbarić dodatno bio iritiran kritikom političkog djelovanja stranke kojoj pripada, kritikom bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji je posjećivao općinu Ljubuški, potpunom otvorenošću predstavljača knjige, koji je izrazio potrebu postojanja otvorenih medija, nije poznato.

Sinoćnji događaj bio je pravo osvježenje u razmatranju svekolike hrvatske stvarnosti i društvenog trenutka, a izražena je nada da će nova vlast ipak napraviti pomak naprijed prema osnaživanju hrvatske državotvornosti i povezivanja sa Europom.

  

Glas naroda

Ljudi pisu knjige , kao i u vrijeme kad nije bilo interneta . Danas svako moze izdati knjigu . Treba imati 1000 Eura i izdati tehnicki savrsenu knjigu u 500 primjeraka . Takvih knjigopisaca ima danas na stotine . Namnozili su se otkad su se pojavili ostriji kriticari nacionalizma , tog zloduha koji je pusten iz boce - i tesko se u bocu vraca . Ako je Dujmovic otpusten iz VECERN JEG LISTA , znaci da je stvarno prekardasio . Sreca je sto on svojim piskaranjem ne moze uciniti nista , osim da zakazuje promocije svije knjige na mjestima sa kojih "zvono jace odzvanja" , ili pak u inozemstvu po Hrvatskim katolickim misijama , koje i inice nikoga ne predstavljaju ....
.
Ako citate "komentare" ispod odredjenih priloga ( mnogi portali su napustili komentarisanje ) , onda je jasno da , kao i u EU ,jaca ekstremna desnica , koja se u nas predstavlja kao desni Centar , ili na svaki drugi nacin - osim kao ekstremna desnica , kao sto je u Francukoj Nacionalni front ! Ni izborima se ne postize nista u BH ! Kapital je napravio pravila "demokracije" tako da - za koga god glasate , za ektremiste glasate . Trump je 45-i predsjednik SAD , iako je njegova protu-kandidatkinja dobila oko milion ipo glasova vise od njega . Jer , konacnu odluku ipak donosi neko tijelo , koga niko nije birao !
.
BH nema nikakve ni srpske , ni hrvatske , ni bosnjacke politike ! Jer , ako BH nije gradjanska drzava , drzava ravnopravnih gradjana...to nije nikakva drzava . Njoj ni DUJMOVIC , kao "poznati novinar" nece pomoci , jer i on svira u nacionalisticke diple . A nacionalizam , zakonitim razvojem ljudskog drustva , vremenom prelazi u sovinizam , zatim nacionalizam i na kraju - fasizam ! Gdje je , u tom smislu , stigla BH , ne znam - ali da je zaglibila nacisto - i da mirise na rat...i to je ocigledno .
.
Manje se djece radja , to je vec Bozja kazna...mladi se nepovratno iseljavaju , to je kazna - zakonitosti u razvoju ljudskog drustva , u kome caruje nacionalizam , koji se osvecuje , ponajprije - svojim stvaraocima ! Takva kakva jeste , BH se ne moze okretati EU , ma kakava EU danas bila , jer EU takvih drzava nije potrebna , jer ih vec ima , upravo zato ih ima sto sama nije postovala principe koje je postavila kandidatima . Svi vlasnici svoju privatnu zemlju mogu da zovu kako hoce , ali je drzavna zemlja BH , vlasnistvo drzave BH ! I niko je ne moze oteti i prisvojiti bez rata ! To se desilo firmama , koje su dijelili navionalisti - kao da im je OCEVINA !
.
A i gradonacelnik Ljubuskog bi morao gledati kome izdaje sale , jer nije svaki skup koristan stanovnistvu , to jest - gradjanima ljubuske opcine ! Makar to bio i "poznati novinar" , zvao se Dujmovic :, ili nekako drugacije !

Ti si kradezeovac dobro pukao.

Dragi Boze sacuvaj nas Granica i njegovog pisanja i komentara al eto on voli da s... pa neka vise isprica sta je tocno radio po Europi,koga je predstavljao i protiv koga se on tada borio bice mnogo interesantnije ali neka istinu kaze jadni Ante nitko nije ta te!!!

Zna se ante da imaš mešani brak, da si jugoslavenčina, da si zadnji bio na ručku sa Brunom Bušićem u Parizu prije nego su ga ubili udbaši kojima si pripadao. Kaži istinu o tome, iznesi istinu o sebi i tvom antihrvatstvu. Granići se stide tebe.

Beg Granic suti,taj bi s crnim vra g om pakt sklopio,ima svatkp pravo imati svoja uvjerenja ali.biti podmukao i jos ovdje svoje blebetanje iznositi jer misli.jadan nitko nista ne zna i.nikad nikom da.on odgovori a pitan je i.prije,kakvo mu je zanimanje bilo od Pariza,Svicarske i Lihtenstajna i dalje za sto ste zaradili penziju druze Granic aga?Sram vas neka je i trebali biste biti osudjeni akp je i samo djelic jedan istinit od onoga sto jeste ili niste uradili i pa c o ve matori u rupu bjez.

Do Zagreba je doslo kako je Barba s ekipom shebo Ljubuski

kadrovska politika je unistila hrvate u bisni i hercegovini i sto je najgore nema promjene

96-99 trebao je biti zadnji period u kome se trebalo obracunati sa presvucenim komunistima zidajnicima dezerterima ratnim profiterima zasto to nije napravljeno znaju ovi koji su bili na vlasti

Naslov knjige- pun pogodak!Zaista je tako! Pun pogodak! Alkar Tihomir Dujmović-u sridu!Lustraciju treba provesti -u smislu da djeca nekih bivših dužnosnika , ne mogu obnašati političke funkcije!Izvolte gospodo u privredu!Poljoprivredu!Ima kruha i izvan političkih jasala!Bravo!

barba zurio na belu

E moj Dujmoviću da se Hrvatska nije miješala ne bi ovi vodili Hrvate u BiH

Nspustio prije da ne bi morao dati 20 KM za knjigu..

Jadno i mucno je bilo gledati mladdez koju je on stvorio koja se nije snasla i barem pokusala zastiti vodu.

Zakazala mladež HDZ BiH Barbarić ih stvorio a oni ne znaju kako se postaviti u mučnoj situaciji
Da sam umjesto njega sve bi ih otpustio

Mladež je se postavila 2.10., pogotovo na izbornom mjestu na kojem je Tihica pokušao nered praviti, sad opet 4 godine kmečite kme kme kme

ako bog da pa se provede lustracija ti i tvoji bi mogli dozivotno kmeciti kme kme kme

Presednik kradezea bih dragan čović je okorjeli komunist antihrvat ćiriličar jugoslavenčina udbaš i dezerter koji je domovinski rat proveo kupajući se u Makarskoj. Svi koji podržavaju draganče su sljedbenici komunizma, skojevci i skojevčad. Na svu našu žalost takvi su kradeze lopine na vodećim funkcijama, sve opeljušali, podršku i blagoslov su dobili od hercegovačkih franjevaca. Zato nam tako dobro ide, napredujemo nema šta, korak naprijed nazad dva.

Ante Granic je cetnik najgoreg kova

Dujmović osudio slabljenje hrvatske državotvorne politike, Barbarić napustio vijećnicu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari